Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Αυγ-2019 21:38

  Αναλυτές προειδοποιούν: Το 93% της παραγωγής καφέ της Βραζιλίας έχει ήδη συγκεντρωθεί

  Αναλυτές προειδοποιούν: Το 93% της παραγωγής καφέ της Βραζιλίας έχει ήδη συγκεντρωθεί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι παραγωγοί καφέ της Βραζιλίας έχουν συγκεντρώσει το 93% της αναμενόμενης παραγωγής το 2019, καθώς οι εργασίες στον τομέα συνεχίζονται με ταχύτερο ρυθμό από ότι στο παρελθόν, ανέφερε η Safras & Mercado.

  Η συγκομιδή πέρυσι, την ίδια εποχή, είχε φτάσει το 88% των φυτείων, ενώ ο μέσος όρος πενταετίας για την περίοδο είναι 84%, δήλωσε η Safras & Mercado, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα αγροκτήματα στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγό καφέ του κόσμου έχουν ήδη ολοκληρώσει τη συλλογή των κόκκων τους.

  "Υπάρχει ακόμα το μάζεμα κόκκων από το έδαφος, αλλά ορισμένοι παραγωγοί δεν είναι πρόθυμοι να το κάνουν, λέγοντας ότι το κόστος εργασίας είναι υψηλό και δεν θα αποδώσει λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες τιμές καφέ", δήλωσε ο Gil Barabach, αναλυτής της Safras, αναφερόμενος στο έργο που έγινε μετά την τακτική επιλογή καφέ στα δέντρα.

  Οι αγρότες συνήθως συλλέγουν κόκκους που πέφτουν από τα δέντρα στο έδαφος. Μπορεί να είναι ένας καφές κακής ποιότητας, όμως έχει κι αυτός την αγορά του. Αλλά αυτό το έργο χρειάζεται ανθρώπους, διαφορετικά από την τακτική συγκομιδή, που γίνεται κυρίως από μηχανές. Καθώς η χειρωνακτική εργασία είναι δαπανηρή, μερικές φορές δεν είναι οικονομικά εφικτή.

  Η Safras εκτιμά τη συγκομιδή της Βραζιλίας το 2019 σε 58,9 εκατομμύρια σάκους των 60 κιλών, εκτιμώντας ότι οι αγρότες έχουν ήδη συλλέξει 54,95 εκατομμύρια σάκους.

  Ο Barabach δήλωσε ότι οι παραγωγοί εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για την ποιότητα, λέγοντας ότι ο ακανόνιστος καιρός οδήγησε αρκετά φυτά να ανθίσουν και προκάλεσε ωρίμανση σε διαφορετικά στάδια.

  Οι έμποροι έχουν αναφέρει ανησυχίες σχετικά με την προμήθεια καφέ υψηλής ποιότητας από τη Βραζιλία, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters τον περασμένο μήνα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ