Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Αυγ-2019 13:11

  ΕΚΤ: Αδύναμο θα παραμείνει το εμπόριο παγκοσμίως στα επόμενα τρίμηνα

  ΕΚΤ: Αδύναμο θα παραμείνει το εμπόριο παγκοσμίως στα επόμενα τρίμηνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το παγκόσμιο εμπόριο αναμένεται να ανακάμψει σταδιακά στα επόμενα τρίμηνα και θα παραμείνει ασθενέστερο από ό,τι η συνολική οικονομική δραστηριότητα, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο οικονομικό της δελτίο.

  Το χαμηλό διεθνές εμπόριο υπήρξε το μεγαλύτερο εμπόδιο για την παγκόσμια ανάπτυξη, για το μεγαλύτερο μέρος του προηγουμένου έτους, καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έπληξε την εμπιστοσύνη και συγκράτησε τις επενδύσεις, ιδιαίτερα στην μεταποίηση.

  "Παρά τις ενδείξεις ανάκαμψης, το παγκόσμιο εμπόριο πιθανότατα θα παραμείνει περισσότερο υποτονικό από ό,τι η δραστηριότητα στα επόμενα τρίμηνα", αναφέρει η ΕΚΤ.

  Επισημαίνει ακόμη ότι παραμένει η απειλή μιας περαιτέρω κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων. 

  Η συνολική οικονομική δραστηριότητα ίσως να μην είναι τόσο χαμηλή ωστόσο, τονίζει η ΕΚΤ, υποστηρίζοντας ότι η μεταποίηση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε σχέση με το εμπόριο, επομένως οποιαδήποτε επιβράδυνση στην βιομηχανική ζήτηση θα έχει επιπτώσεις στο διεθνές εμπόριο.

  Στο οικονομικό δελτίο αναφέρεται ότι οι εισαγωγές μεταποιητικών αγαθών αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 50% των συνολικών ακαθάριστων εισαγωγών παγκοσμίως, αλλά μόλις στο 20% της παγκόσμιας προστιθέμενης αξίας.

  Ως εκ τούτου, προσθέτει η ΕΚΤ, μια επιβράδυνση στην μεταποιητική παραγωγή οδηγεί σε μια πιο έντονη μείωση του παγκόσμιου εμπορίου από ό,τι στο παγκόσμιο ΑΕΠ.
   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων