Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Αυγ-2019 11:00

  Ευρωζώνη: Βουτιά του μεταποιητικού PMI στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012

  Ευρωζώνη: Βουτιά του μεταποιητικού PMI στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2012
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό από τα τέλη του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία ερευνών Markit.

  Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Markit παρέμεινε για έκτο διαδοχικό μήνα κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση της δραστηριότητας από τη συρρίκνωση, στις 46,5 μονάδες που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2012. Τον Ιούνιο ο δείκτης ήταν στις 47,6 μονάδες, ενώ η προκαταρκτική μέτρηση της Markit για τον Ιούλιο ήταν στις 46,4 μονάδες.

  Η Γερμανία παράμεινε πηγή αδυναμίας, με τον μεταποιητικό κλάδο να καταγράφει χαμηλό επτά ετών, ενώ μετρήσεις κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων καταγράφηκαν επίσης σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία.

  "Ο πίνακας των δεικτών PMI είναι μια θάλασσα από κόκκινο, με όλα τα προειδοποιητικά φώτα να δείχνουν την επιδεινούμενη υγεία των μεταποιητικών επιχειρήσεων", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit. "Τον Ιούλιο η παραγωγή και οι θέσεις εργασίας κόπηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα άνω των έξι ετών, καθώς τα βιβλία των παραγγελιών συνέχισαν να υποχωρούν ραγδαία".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ