Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιουλ-2019 11:30

  Thomas Cook: Συμφωνία με την Fosun Tourism για κεφαλαιακή "ένεση" 750 εκατ. στερλίνων

  Thomas Cook: Συμφωνία με την Fosun Tourism για κεφαλαιακή "ένεση" 750 εκατ. στερλίνων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:30

  Σε προχωρημένες συζητήσεις με το μεγαλύτερο μέτοχό της, την Fosun Tourism Group και τις βασικές πιστώτριες τράπεζες, βρίσκεται η Thomas Cook για μια κεφαλαιακή επένδυση 750 εκατ. στερλίνων, όπως ανέφερε σε ενημέρωση Τύπου.

  Η επένδυση θα γίνει στο πλαίσιο της προτεινόμενης ανακεφαλαιοποίησης και διαχωρισμού δραστηριοτήτων του βρετανικού οργανισμού διακοπών. 

  Η μετοχή αντιδρά με βουτιά 46% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

  Όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, με την ολοκλήρωση των προτάσεων ο οργανισμός διακοπών (δηλαδή ο βραχίονας του tour operating της Thomas Cook) θα βρίσκεται υπό την πλειοψηφική ιδιοκτησία της Fosun Tourism, ιδιοκτήτριας του Club Med, και η αεροπορική εταιρεία θα παραμείνει υπό την ιδιοκτησία της Thomas Cook Group plc. Οι τράπεζες της Thomas Cook και οι κάτοχοι του χρέους της θα κατέχουν το υπόλοιπο τμήμα του οργανισμού και της αεροπορικής. Οι δύο μονάδες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά, όπως και σήμερα, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση.

  Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, η εταιρεία είπε πως οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα υποστούν διάβρωση στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, αν και ενδέχεται να τους δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχουν το πρόγραμμα δίπλα στην Fosun.

  Η Thomas Cook έχει βάλει τη στρατηγική αναθεώρηση των αεροπορικών της δραστηριοτήτων στον πάγο, αναμένοντας το αποτέλεσμα της ανακεφαλαιοποίησης. Η τελευταία θα αντικαταστήσει τη δέσμευσή της για δάνειο 300 εκατ. στερλίνων που συμφώνησε το Μάιο.

  Ο κος Peter Fankhauser, επικεφαλής της Thomas Cook δήλωσε: "Όσοι ενδιαφέρονται για διακοπές μπορούν να έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στο να ταξιδέψουν και να κλείσουν τις διακοπές τους με την Thomas Cook. Η μόνη μετακίνηση, αυτό το καλοκαίρι, αφορά τους 11 εκατομμύρια πελάτες μας που έχουν κλείσει τις διακοπές τους μαζί μας, αυτό το καλοκαίρι."

  Προειδοποίηση για τα κέρδη

  Ξεχωριστά, η Thomas Cook προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να αναμένει συρρίκνωση των κερδών στο β' εξάμηνο του 2019.

  Αναλυτικότερα, ο ομίλος αναμένει τα EBITDA στο β' μισό του έτους, να είναι χαμηλότερα σε σχέση με τα περυσινά, επικαλούμενος το αβέβαιο καταναλωτικό περιβάλλον, ιδιαίτερα στο Ην. Βασίλειο.

  Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Thomas Cook θα εμφανίσει ζημιές 595 εκατ. στερλίνων σε επίπεδο EBITDA, σύμφωνα με έρευνα της FactSet.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ