Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουλ-2019 21:48

  Υπέρ της μείωσης επιτοκίων η Fed, σύμφωνα με τα πρακτικά

  Υπέρ της μείωσης επιτοκίων η Fed, σύμφωνα με τα πρακτικά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα πρακτικά της συνάντησης του Ιουνίου, της Federal Reserve, αποτελούν ένα ακόμα "συν" στη λίστα με όλα όσα δείχνουν πως η κεντρική τράπεζα είναι διατεθειμένη να μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της στο τέλος αυτού του μήνα.

  Σύμφωνα με την περίληψη των συζητήσεων του Ιουνίου, που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη μετά από μια καθυστέρηση τριών εβδομάδων, πολλοί αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να μειώσουν τα επιτόκια εάν οι κίνδυνοι και οι αβεβαιότητες "συνέχιζαν να επηρεάζουν τις οικονομικές προοπτικές".

  Και ακριβώς αυτές τις αποδόσεις έχει η οικονομία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, όπως αυτός αποκάλυψε ενώπιον του Κογκρέσου νωρίτερα την Τετάρτη.

  Ο Πάουελ κατέθετε όλη μέρα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών του Κογκρέσου. Σε παρατηρήσεις που θεωρούνται dovish, είπε ότι η οικονομία δεν έχει πάρει τα πάνω της, μετά τη συνάντηση της Fed και επανέλαβε ότι η Fed είναι έτοιμη να δράσει όπως απαιτείται για να στηρίξει τη ζήτηση.

  Οι οικονομολόγοι ήταν ήδη αρκετά σίγουροι για την περικοπή των επιτοκίων τον Ιούλιο, αφού ο πρόεδρος της Fed είπε στους νομοθέτες ότι οι κίνδυνοι επηρεάζουν τις προοπτικές και επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα ήταν έτοιμη να ενεργήσει όπως ήταν απαραίτητο για να αυξήσει τη ζήτηση.

  Τα πρακτικά δείχνουν απλά ότι ο Πάουελ έχει την υποστήριξη των περισσότερων αξιωματούχων της Fed για μια τέτοια κίνηση.

  Οι υπάλληλοι αποφάσισαν να μην μειώσουν τα επιτόκια τον Ιούνιο, επειδή η επιδείνωση της προοπτικής ήταν "αρκετά πρόσφατη".

  Αντ' αυτού, άφησαν την προηγούμενη ρητορική λέγοντας ότι θα είναι "υπομονετικοί" σχετικά με τα επιτόκια και δήλωσαν ότι "θα ενεργήσουν όπως αρμόζει για τη διατήρηση της επέκτασης".

  Ο Πρόεδρος του της Fed στο Σεντ Λούις, James Bullard είχε διαφωνήσει τασσόμενος υπέρ της άμεσης περικοπής του επιτοκίου.

  Σύμφωνα με τα πρακτικά, μόνο "ορισμένοι" αξιωματούχοι της Fed ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρχε ακόμα "μεγάλη ανάγκη" για περικοπή επιτοκίων.

  "Λίγοι" αξιωματούχοι εξέφρασαν την άποψη ότι η περικοπή των επιτοκίων ενδέχεται να υπερθερμάνει στην αγορά εργασίας και να προκαλέσει οικονομικές ανισορροπίες.

  Πολλοί στη Wall Street αναρωτιούνται τι θα έκανε μια περικοπή επιτοκίων προς όφελος της Οικονομίας.

  Τα πρακτικά δείχνουν ότι οι υπάλληλοι συζήτησαν αυτήν την ερώτηση και είδαν αρκετούς λόγους που να ευνοούν χαλάρωση πολιτικής.

  Πολλοί αξιωματούχοι αξιολόγησαν μια βραχυπρόθεσμη περικοπή των επιτοκίων ως καλή διαχείριση κινδύνου επειδή "θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ελάττωση των επιπτώσεων πιθανών μελλοντικών δυσμενών διαταραχών στην οικονομία".

  Πολλοί άλλοι υποστήριξαν ότι η χαλάρωση της πολιτικής θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση του πληθωρισμού, ο οποίος παρέμεινε κάτω από το στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ