Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Απρ-2019 09:45

  Ζημιές για τη Nokia στο α΄ τρίμηνο

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ζημιές για τη Nokia στο α΄ τρίμηνο

  Ζημιές εμφάνισε η Nokia Corp στο α΄ τρίμηνο, καθώς υποχρεώθηκε να αναβάλλει για αργότερα μέσα στον χρόνο, ένα κομμάτι των πωλήσεων δικτύου πέμπτης γενιάς στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, την ίδια στιγμή που εντείνεται ο ανταγωνισμός.

  Οι αναβαθμίσεις στη νέα τεχνολογία θα είναι κλιμακωτές και η εταιρεία προηγουμένως είχε δηλώσει πως ανέμενε ένα ήπιο α΄ εξάμηνο του έτους –με ένα ιδιαίτερα ασθενές α΄ τρίμηνο- ακολουθούμενο από ένα πολύ πιο ισχυρό β΄ εξάμηνο.

  "Εξαιτίας της εξελισσόμενης ετοιμότητας του οικοσυστήματος πέμπτης γενιάς, στο α΄ τρίμηνο του 2019, δεν είμαστε σε θέση να συμπεριλάβουμε ποσό 200 εκατ. ευρώ καθαρών πωλήσεων που σχετίζονται με παραδόσεις 5G κυρίως στη Βόρεια Αμερική, τις οποίες αναμένουμε να ενσωματώσουμε πλήρως πριν από το τέλος του 2019", ανέφερε η Nokia.

  Οι προσαρμοσμένες ζημιές (μη ελεγμένες με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα" για το τρίμηνο, διαμορφώθηκαν στα 118 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα κέρδη των 86 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 166 εκατ. ευρώ.

  Οι πωλήσεις του τριμήνου διαμορφώθηκαν υψηλότερα στα 5,03 δισ. ευρώ από τα 4,92 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 5 δισ. ευρώ.

  Στη βασική μονάδα δικτύων, τα περιθώρια υποχώρησαν σε αρνητικό έδαφος, ανακοινώνοντας αρνητικό λειτουργικό περιθώριο 6,4% έναντι θετικού περιθωρίου 1,2%.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ