Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Απρ-2019 23:24

  Καλύτερα των εκτιμήσεων έσοδα για το Facebook

  Καλύτερα των εκτιμήσεων έσοδα για το Facebook
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μεγάλη άνοδο 4,65% σημειώνει η μετοχή της Facebook στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street, με την εταιρεία να ανακοινώνει υψηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα στο τρίμηνο χάρη στο Instagram αλλά και στην ενίσχυση της διαφημιστικής δαπάνης εταιρειών. Παράλληλα, ωστόσο, προειδοποίησε ότι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ζημιές έως 5 δισ. δολαρίων εξαιτίας της αμερικανικής έρευνας για την προστασία δεδομένων.

  Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν στους 2,38 δισεκατομμύρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 2,37 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία IBES από την Refinitiv.

  Τα συνολικά έσοδα της Facebook αυξήθηκαν σε ποσοστό 26% στα 15,08 δισ. δολάρια στο α' τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για έσοδα 14,98 δισ. δολαρίων.

  Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 2,43 δισ. δολάρια ή στα 85 σεντς ανά μετοχή από 4,99 δισ. δολάρια ή 1,69 δολ. ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τα τοποθετούσαν στα 1,63 δολ. ανά μετοχή. Η εταιρεία έχει βάλει στην άκρη 3 δισ. δολάρια για το πρόστιμο που αναμένει ότι θα της επιβάλει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου για ζητήματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Εάν δεν το είχε κάνει αυτό, θα είχε υπερβεί κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καταγράφοντας κέρδη ύψους 1,89 δολ. ανά μετοχή.

  Από τις αρχές του έτους η μετοχή της Facebook έχει αυξηθεί κατά περίπου 35%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ