Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Απρ-2019 13:29

  Υποχωρεί η μετοχή της Kering λόγω των αδύναμων επιδόσεων της Gucci

  Υποχωρεί η μετοχή της Kering λόγω των αδύναμων επιδόσεων της Gucci
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτώση καταγράφει η μετοχή της Kering στη συνεδρίαση της Πέμπτης, μετά από τις ενδείξεις επιβράδυνσης της ανάπτυξης στο brand Gucci της εταιρείας, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι επιδόσεις της Gucci είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους υποχωρεί η τιμή της μετοχής, καθώς η Kering ανακοίνωσε ένα update για το α΄ τρίμηνο, που έδειξε επιβράδυνση της ανάπτυξης της Gucci στις ΗΠΑ, η οποία αντιστοιχεί στο 60% των πωλήσεων του ομίλου.

  Η μετοχή υποχωρεί 3%. Η Gucci, με ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 8 δισ. ευρώ, έχει υπεραποδώσει των περισσότερων ομολόγων της στα τελευταία δύο χρόνια, χάρη σε μια αναδιοργάνωση υπό τον σχεδιαστή Alessandro Michele.

  Αυτή η τάση παραμένει ως έχει, με το brand να καταγράφει αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων α΄ τριμήνου κατά 20%, υψηλότερα από ό,τι οι αντίστοιχες της Vuitton, και ελαφρώς υψηλότερα από ό,τι αναμένουν οι αναλυτές.

  Ωστόσο οι επενδυτές έχουν συνηθίσει τα μεγέθη της Gucci να υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις σε μεγάλο ποσοστό, και η επιβράδυνση είναι αποτέλεσμα των ασθενέστερων επιδόσεων στις ΗΠΑ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ