Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Απρ-2019 15:08

  ΕΚΤ: Μια τράπεζα δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα κεφαλαιακής επάρκειας

  ΕΚΤ: Μια τράπεζα δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα κεφαλαιακής επάρκειας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μία τράπεζα της ευρωζώνης δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ΕΚΤ αναφορικά με τα κεφάλαια για το 2019, που σημαίνει ότι θα έρθει σε αντιμέτωπη με περιορισμούς στο πόσα μπορεί να πληρώσει σε επενδυτές και στελέχη, σύμφωνα με παρουσίαση της ΕΚΤ.

  Η ΕΚΤ δεν ονομάτισε καμία από τις τράπεζες στην ετήσια παρουσίασή της για την κατάσταση των κορυφαίων τραπεζών της ευρωζώνης, η οποία εμφάνισε μικρή αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς τα "μαξιλάρια" στήριξης που εισήχθησαν στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης, σταδιακά εξασθενούν.

  Αυτές οι απαιτήσεις παρακολουθούνται στενά από αναλυτές καθώς κάθε τράπεζα που δεν κατορθώνει να ανταποκριθεί σε αυτές, έρχεται αντιμέτωπη με ένα πλαφόν στα μερίσματα, στα επιδόματα και δέχεται πιέσεις να αυξήσει το κεφάλαιό της.

  Οι περισσότερες από τις 119 τράπεζες που βρίσκονται υπό την εποπτεία της ΕΚΤ, είχαν υψηλότερο δείκτη βασικής επάρκειας από αυτό που απαιτούσαν οι αρχές.

  Τέσσερις τράπεζες μετά βίας κατόρθωσαν να ξεπεράσουν το απαιτούμενο επίπεδο και μόλις μία δεν κατόρθωσε να το φτάσει.

  Πέρυσι ζητήθηκε από την ιταλική Carige να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια, αλλά δεν κατόρθωσε να το κάνει καθώς ο μεγαλύτερος μέτοχός της αποχώρησε την τελευταία στιγμή. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό διαχείριση της ΕΚΤ και αναζητά αγοραστή.

  Στο πλαίσιο της Εποπτικής Διαδικασίας Αναθεώρησης και Αξιολόγησης (SREP), η ΕΚΤ επίσης χορήγησε σε τρεις τράπεζες απαιτήσεις σχετικά με την ποσοτική ρευστότητα SREP, που σημαίνει πιθανώς ότι πρέπει να συγκεντρώσουν περισσότερα κεφάλαια.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων