Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Μαρ-2019 14:37

  BMW: Υποχωρεί η μετοχή καθώς προειδοποιεί για μείωση κερδών

  BMW: Υποχωρεί η μετοχή καθώς προειδοποιεί για μείωση κερδών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποχωρεί η μετοχή της BMW στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η εταιρεία πολυτελών οχημάτων ανακοίνωσε πως αναμένει σημαντική μείωση των κερδών στο έτος, και ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα περικοπής κόστους πολλών δισ. δολαρίων.

  Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί 4,7%.

  Η γερμανική εταιρεία τόνισε πως αντιμετωπίζει σημαντικά υψηλότερα κόστη στην προσπάθειά της να συμμορφωθεί με τον αυστηρότερο κανονισμό για τις εκπομπές ρύπων.

  Την ίδια στιγμή, η BMW τόνισε πως θα συνεχίσει να επενδύει σημαντικά στα ηλεκτρικά και αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα, καθώς και σε άλλες νέες τεχνολογίες.

  Τα κέρδη επίσης θα επηρεαστούν αρνητικά από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, τις υψηλότερες τιμές πρώτων υλών και τις εμπορικές εντάσεις παγκοσμίως.

  Η BMW σημείωσε ακόμη ότι αναμένει το περιθώριο της λειτουργικής κερδοφορίας στον κλάδο του αυτοκινήτου να διαμορφωθεί στο 6%-8%, χαμηλότερα από τον μακροπρόθεσμο στόχο 8%-10%.

  Η BMW δήλωσε ότι θέλει να μειώσει το κόστος κατά 12 δισ. ευρώ τα τρία επόμενα χρόνια μέσω της βελτίωσης της αποδοτικότητας και της μείωσης του κόστους, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιοποίησης.

  Σχεδιάζει δε να διατηρήσει το εργατικό της δυναμικό στα επίπεδα του προηγουμένου έτους, αλλά πρόσθεσε ότι η μεγαλύτερη φυσική "φθορά", λόγω δημογραφικών παραγόντων, θα βοηθήσει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ