Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Ιαν-2019 15:30

  ΗΠΑ: Νέα υποχώρηση του αριθμού των επιδομάτων ανεργίας

  ΗΠΑ: Νέα υποχώρηση του αριθμού των επιδομάτων ανεργίας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για την παροχή επιδόματος ανεργίας, υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, σημείωσαν άνοδο κατά την έναρξη του shutdown.

  Τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 17.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 216.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 5 Ιανουαρίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 230.000 νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας.

  Στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, την πρώτη εβδομάδα του μερικού shutdown, 4.760 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι αιτήθηκαν για πρώτη φορά επιδόματος ανεργίας.

  Ο αριθμός είναι κατά πολύ αυξημένος από τις 929 αιτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα και 819 μία εβδομάδα πριν από αυτή.

  Περίπου 380.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι έχουν τεθεί σε αργία χωρίς πληρωμή εξαιτίας του shutdown, και σχεδόν 420.000 υπάλληλοι, που θεωρούνται απαραίτητοι, εργάζονται χωρίς να πληρώνονται, σύμφωνα με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχουν υποβάλλει οι υπηρεσίες που επηρεάζονται, πριν ξεκινήσει το shutdown, στις 22 Δεκεμβρίου.

  Αυτοί οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι ίσως είναι επιλέξιμοι για παροχή επιδόματος ανεργίας, αν και θα απαιτηθεί να αποπληρώσουν τια επιδόματα εάν πάρουν πίσω τις αμοιβές τους από τις υπηρεσίες τους.

  Με βάση τα ιστορικά δεδομένα, τα επιδόματα είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο, συμβαδίζοντας με άλλα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η αγορά εργασίας είναι υγιής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων