Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Νοε-2018 10:50

  Απροσδόκητη συρρίκνωση της ελβετικής οικονομίας

  Απροσδόκητη συρρίκνωση της ελβετικής οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απροσδόκητη συρρίκνωση εμφάνισε η ελβετική οικονομία στο προηγούμενο τρίμηνο, σηματοδοτώντας ότι η εξασθένιση της οικονομίας της ευρωζώνης έχει εξαπλωθεί σε χώρες εκτός της νομισματικής ένωσης που εξακολουθούν να στηρίζονται σε αυτή για τις εξαγωγές.

  Το ελβετικό ΑΕΠ υποχώρησε 0,2% σε τριμηνιαία βάση, με τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης να διαμορφώνεται στο 2,4%. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μικρή αύξηση του ΑΕΠ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,7%.

  "Η ισχυρή συνεχής φάση ανάπτυξης που απολαμβάνει η ελβετική οικονομία εδώ και ενάμιση χρόνο, ξαφνικά ανεκόπη. Η Ελβετία ως εκ τούτου ακολουθεί τη σημαντική οικονομική επιβράδυνση που παρατηρήθηκε την ίδια στιγμή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα στη Γερμανία", αναφέρεται στο report.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν κάποια εξασθένιση στην ελβετική οικονομία μετά από ασυνήθιστα υψηλή ανάπτυξη πέρυσι και στο α΄ μισό του 2018, όταν το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί 3% σε ετήσια βάση.

  Οι εξαγωγές επίσης υποχώρησαν σημαντικά, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών. Η ανάκαμψη των εξαγωγών τον προηγούμενο μήνα, υποδηλώνει ότι το εμπόριο θα βοηθήσει στην αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης αυτό το τρίμηνο.

  Το ελβετικό εμπορικό πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 2,6 δισ. φράγκα (2,6 δισ. δολάρια) τον Οκτώβριο, σχεδόν διπλάσιο ποσό από το επίπεδο του προηγουμένου μήνα.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων