Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Νοε-2018 17:04

  Fed: Καλά κεφαλαιοποιημένες οι αμερικανικές τράπεζες – κίνδυνοι από το υψηλό εταιρικό χρέος

  Fed: Καλά κεφαλαιοποιημένες οι αμερικανικές τράπεζες – κίνδυνοι από το υψηλό εταιρικό χρέος
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καλά κεφαλαιοποιημένες είναι οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Federal Reserve, στην οποία ωστόσο η ομοσπονδιακή τράπεζα προειδοποιεί για τους τους κινδύνους που ενυπάρχουν στο εταιρικό χρέος.

  Όπως σημειώνει η Fed, οι πιέσεις των αποτιμήσεων είναι γενικά αυξημένες, καθώς οι επενδυτές εμφανίζουν υψηλή διάθεση ανάληψης κινδύνου όσον αφορά assets που συνδέονται με το επιχειρηματικό χρέος. 

  Ειδικότερα, η Federal Reserve διαπιστώνει στην έκθεσή της ότι το χρέος των επιχειρήσεων σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας  βρίσκεται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, με ενδείξεις επιδείνωσης των πιστωτικών standards.

  Παράλληλα, στην ίδια έκθεση η Fed κάνει λόγο για  λιγότερο ανησυχητικές πτυχές στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ο δανεισμός των νοικοκυριών έχει αυξηθεί περίπου σε συνάρτηση με το εισόδημα, οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ είναι καλά κεφαλαιοποιημένες και έχουν περισσότερα ρευστά περιουσιακά στοιχεία, η μόχλευση των χρηματιστηριακών είναι κάτω από τα προ κρίσης επίπεδα, οι ασφαλιστές έχουν ενισχύσει την οικονομική τους θέση και οι χρηματαγορές είναι λιγότερο ευάλωτες. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων