Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Νοε-2018 18:30

  Fed: Ο δομικός πληθωρισμός μπορεί να υποχωρήσει πάλι κάτω από το 2%

  Fed: Ο δομικός πληθωρισμός μπορεί να υποχωρήσει πάλι κάτω από το 2%
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιβράδυνση του δομικού πληθωρισμού κάτω από το επίπεδο του 2% "βλέπει" μια νέα μελέτη της Federal Reserve Bank of San Francisco.

  Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα που καταγράφουν μεγάλες διακυμάνσεις, έφτασε τον στόχο του 2% τον περασμένο Ιούλιο μετά από πολλά χρόνια ​​​​​​αδύναμων μετρήσεων.

  Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα της San Francisco Fed, η πρόσφατη ενίσχυση του δείκτη οφείλεται σε μη κυκλικούς παράγοντε ​​​​​​, όπως η υγειονομική περίθαλψη, με άλλους παράγοντες, όπως η αναψυχή και η στέγαση, που είναι περισσότερο ευαίσθητοι στις ευρύτερες οικονομικές συνθήκες, να μην έχουν καταγράψει μεγάλες διακυμάνσεις. 

  Σε αυτό το πλαίσιο, η San Francisco Fed εκτιμά ότι η "πρόσφατη ανοδική πίεση που δεν οφείλεται σε κυκλικούς παράγοντες θα μπορούσε να εκλείψει στο μέλλον", οδηγόντας πάλι κάτω από το 2% τον δομικό πληθωρισμό.

  Στις δημόσιες τοποθετήσεις τους οι αξιωματούχοι της Fed πάντα επαναλαμβάνουν ότι οι μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων δεν θα γίνουν αυτόματα αλλά η νομισματική πολιτική πάντα θα οδηγείται από τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων