Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Νοε-2018 11:16

  Η ΕΕ εξακολουθεί να προετοιμάζεται για ένα Brexit χωρίς συμφωνία

  Η ΕΕ εξακολουθεί να προετοιμάζεται για ένα Brexit χωρίς συμφωνία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέτεινε την προετοιμασία της την Παρασκευή για ένα Brexit "χωρίς συμφωνία", με τις ρυθμιστικές της αρχές να λένε πως θα προχωρήσουν σε κινήσεις που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα διαταραχθούν οι διασυνοριακές συναλλαγές παραγώγων.

  Η Βρετανία και η ΕΕ θα επιχειρήσουν έως την Κυριακή να εγκρίνουν μια συμφωνία για το "διαζύγιό" τους που θα περιλαμβάνει μια περίοδο μετάβασης για τη Βρετανία από το Μάρτιο έως τα τέλη του 2020, αλλά δεν είναι σαφές εάν υπάρχει αρκετή στήριξη από το βρετανικό κοινοβούλιο για να ψηφιστεί.

  Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία προσωρινής "αναγνώρισης" των οίκων εκκαθάρισης στη Βρετανία έτσι ώστε να μπορούν να εκκαθαρίζουν συναλλαγές παραγώγων για τους πελάτες της ΕΕ μετά το Brexit σε περίπτωση που δεν υπάρξει περίοδος μετάβασης.

  Η LCH, ένας βραχίονας του χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE) εκκαθαρίζει περισσότερο από το 90% των swaps επιτοκίων στην Ευρώπη, συμβολαίων που επιτρέπουν στις τράπεζες και τις επιχειρήσεις να οχυρωθούν έναντι των απρόσμενων κινήσεων στα επιτόκια που ζημιώνουν τη δραστηριότητά τους.

  Η ESMA πήρε από την Κομισιόν το "πράσινο φως" για να καταρτίσει εναλλακτικά σχέδια και έχει ήδη ανακοινώσει άλλα μέτρα για να διασφαλίσει τη σταθερότητα στις χρηματοοικονομικές αγορές στο σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων