Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Νοε-2018 12:29

  Σεντένο: Ένας προϋπολογισμός της ευρωζώνης δεν θα αφαιρέσει την ανάγκη τήρησης των κανόνων

  Σεντένο: Ένας προϋπολογισμός της ευρωζώνης δεν θα αφαιρέσει την ανάγκη τήρησης των κανόνων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:25

  Ένας προϋπολογισμός της ευρωζώνης δεν θα απελευθέρωνε τις κυβερνήσεις από την υποχρέωση να σέβονται τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, προσθέτοντας ότι θα αποτελούσε απλώς ένα πρόσθετο μέσο επιμερισμού του κινδύνου στη ζώνη του ευρώ.

  Στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Σεντένο δήλωσε επίσης ότι ένα σύστημα εγγύησης καταθέσεων στην ευρωζώνη ήταν απαραίτητο για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης της ΕΕ, αλλά τόνισε πως το ζήτημα ήταν πολιτικά ευαίσθητο.

  "Ο επιμερισμός κινδύνου στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση θα πρέπει κατά κύριο λόγο να προέρχεται από ιδιωτικά κανάλια", τόνισε ο Σεντένο, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει μια ολοκληρωμένη τραπεζική ένωση με διασυνοριακές πανευρωπαϊκές τράπεζες και μια ένωση κεφαλαιαγορών.

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ένας προϋπολογισμός της ευρωζώνης θα έδινε τη δυνατότητα στις 19 χώρες του ευρώ να αντιδράσει καλύτερα στις ασύμμετρες κρίσεις και να αποφευχθεί η υπερβολική επιβάρυνση της ΕΚΤ.

  Η Ιταλία μπορεί να έχει υψηλότερη ανάπτυξη

  H Ιταλία μπορεί να επιταχύνει την υποτονική οικονομική ανάπτυξή της χωρίς να εγκαταλείψει τη δημοσιονομική προσαρμογή της, κάτι που μπορεί να αποτελέσει απειλή για ολόκληρη την Ευρωζώνη, δήλωσε.

  "Κατανοώ και συμμερίζομαι τις ανησυχίες της Ιταλίας για την υποτονική ανάπτυξη και τα σύνθετα κοινωνικά ζητήματα, αλλά αυτά μπορούν να επιτευχθούν χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής", είπε ο Σεντένο στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  "Η τήρηση (των δημοσιονομικών κανόνων) δεν είναι μόνο προς το συμφέρον κάθε χώρας, αλλά και προς το συλλογικό μας συμφέρον", είπε, προσθέτοντας: "Η κρίση μας δίδαξε ότι σε μία οικονομική και νομισματική ένωση η υποχρέωση για την άσκηση υγιούς και υπεύθυνης πολιτικής δεν σταματά στα εθνικά σύνορα".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων