Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Νοε-2018 11:42

  Deutsche Bank: Η Φρανκφούρτη πρέπει να γίνει το νέο Λονδίνο της Ευρώπης

  Deutsche Bank: Η Φρανκφούρτη πρέπει να γίνει το νέο Λονδίνο της Ευρώπης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Φρανκφούρτη θα γίνει το νέο Λονδίνο της Ευρώπης, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Christian Sewing.

  "Υπάρχει μια ενθουσιώδης συζήτηση για το ποια ευρωπαϊκή πόλη θα γίνει η ομόλογός της ηπείρου στη Νέα Υόρκη και στη Σιγκαπούρη. Μην εκπλαγείτε αν με ακούσετε να λέω ότι η Φρανκφούρτη θα πρέπει να είναι η φυσική επιλογή", δήλωσε μιλώντας σε συνέδριο από τη Φρανκφούρτη ο Sewing.

  Με το Ηνωμένο Βασίλειο να οδηγείται στο να χάσει την απεριόριστη πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόλις αποχωρήσει από την ΕΕ, πόλεις από το Άμστερνταμ και τη Μαδρίτη αλλά και το Παρίσι, προσπαθούν να προσελκύσουν χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις από την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Η Deutsche Bank σχεδιάζει να μεταφέρει εκατοντάδες ανθρώπους και εκατοντάδες δισ. ευρώ σε ισολογισμούς, στο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας, καθώς προσαρμόζει την δομή και οργάνωσή της στον μετά το Brexit κόσμο.

  Ο Sewing μίλησε μισο-αστειευόμενος και για την αντιπαλότητα μεταξύ των πόλεων, καθώς απευθυνόταν στον πρόεδρο της BNP Paribas, ο οποίος βρισκόταν επίσης στο συνέδριο.

  "Ο Jean Lemierre πιθανώς θα υποστηρίξει ότι και το Παρίσι έχει τα πλεονεκτήματά του επίσης. Νομίζω ότι πρέπει να το κάνουμε άθλημα: ο ανταγωνισμός θα κάνει τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι καλύτερες", τόνισε ο Sewing.


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020