Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Νοε-2018 09:52

  Αυξήθηκαν τα κέρδη της ABN Amro στο τρίμηνο

  Αυξήθηκαν τα κέρδη της ABN Amro στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ABN Amro ανακοίνωσε ότι η ισχυρή ολλανδική οικονομία και το χαμηλότερο κόστος, συνέβαλαν στην ενίσχυση των κερδών γ΄ τριμήνου, με την τράπεζα να αυξάνει το μέρισμα.

  Η ολλανδική τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 725 εκατ. ευρώ, υψηλότερα 8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους. Εάν αφαιρεθούν οι φόροι και οι απομειώσεις, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 19% στα 1,09 δισ. ευρώ.

  Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν 9% στα 2,32 δισ. ευρώ. Η ABN Amro ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν 4% λόγω της ισχυρής οικονομίας στην Ολλανδία, και μείωσε το δείκτη κόστους/έσοδα στο 52,9% από το 55,1% στο προηγούμενο τρίμηνο.

  Στο τέλος του τριμήνου ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της ABN Amro διαμορφωνόταν στο 18,6% από το 18,3% στο τέλος του προηγουμένου τριμήνου.

  Συνολικά, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Kees van Dijkhuizen, η εταιρεία βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των οικονομικών στόχων για το 2020, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει τις στρατηγικές προτεραιότητες την Παρασκευή.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ