Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Νοε-2018 11:37

  AB Foods: Αυξήθηκαν οριακά τα λειτουργικά κέρδη της χρήσης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  AB Foods: Αυξήθηκαν οριακά τα λειτουργικά κέρδη της χρήσης

  Η Associated British Foods ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη στην πλειοψηφία των δραστηριοτήτων της, αντιστάθμισε την πτώση στη μονάδα ζάχαρης κατά τη χρήση 2018, αλλά αναμένει αμετάβλητα κέρδη για το επόμενο έτος.

  Η εταιρεία λιανικής και τροφίμων ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη της χρήσης που έληξε στις 15 Σεπτεμβρίου, διαμορφώθηκαν στις 1,34 δισ. στερλίνες (1,74 δισ. δολάρια), υψηλότερα 1% σε σχέση με το περασμένο έτος.

  Τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν 19% στις 1,28 δισ. στερλίνες, ενώ τα αποτελέσματα του προηγουμένου έτους είχαν ενισχυθεί από τα έκτακτα κέρδη που προέκυψαν από την πώληση δραστηριοτήτων.

  Τα έσοδα αυξήθηκαν 3% σε σταθερό νόμισμα, στις 15,57 δισ. στερλίνες. Η μεγαλύτερη συμβολή ήρθε από τη λιανική, όπου τα έσοδα αυξήθηκαν 5% στις 7,48 δισ. στερλίνες.

  Στις δραστηριότητες ζάχαρης της AB Foods, τα έσοδα υποχώρησαν 13% σε σταθερό νόμισμα, στις 1,73 δισ. στερλίνες, και τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν 49% στις 123 εκατ. στερλίνες.

  Η AB Foods ανακοίνωσε ότι αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για την τρέχουσα χρήση, να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τις 134,9 πένες στη χρήση 2018.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε τελικό μέρισμα ανά μετοχή ύψους 33,3 πενών.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων