Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Οκτ-2017 07:36

  Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η Monarch Airlines

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09:22

  Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας (CAA) δήλωσε σήμερα ότι η βρετανική αεροπορική εταιρία Monarch Airlines διέκοψε την λειτουργία της και ακύρωσε όλες τις μελλοντικές κρατήσεις της.

  Ως άμεση συνέπεια της εξέλιξης αυτή, 110.000 πελάτες της βρίσκονται σε προορισμούς εκτός της Βρετανίας, ενώ περίπου 300.000 μελλοντικές κρατήσεις θέσεων ακυρώθηκαν.

  Σύμφωνα με το BBC, η Monarch "πλήρωσε” την "τέλεια καταιγίδα” των προκλήσεων τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας που τίθεται σε καθεστώς διαχείρισης.

  Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία και στην Αίγυπτο έχουν στερήσει από την αεροπορική εταιρεία ένα μεγάλο κομμάτι των ετήσιων εσόδων της και την ανάγκασαν να συναγωνιστεί σε πιο παραδοσιακά δρομολόγια όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, όπου όμως επικρατεί "συνωστισμός”.

  Αυτό οδήγησε σε μείωση των τιμών και των κερδών πέρα από την ασθενέστερη ζήτηση από τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου -για τους οποίους η πτώση της στερλίνας έχει καταστήσει πιο δαπανηρά τα ταξίδια τους.

  Η αγορά δρομολογιών μικρών αποστάσεων έχει περιγραφθεί ως "φρικτή” από τους κορυφαίους αερομεταφορείς, έχοντας ήδη προκαλέσει την κατάρρευση της Air Berlin και ασκώντας τεράστιες πιέσεις σε άλλες αεροπορικές.

  Η βρετανική κυβέρνηση μάλιστα ζήτησε από την CAA να προχωρήσει στη ναύλωση περισσότερων από 30 αεροσκαφών προκειμένου να επιστρέψουν στην Βρετανία, οι επιβάτες της Monarch, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

  "Πρόκειται για την μεγαλύτερη βρετανική αεροπορική εταιρία που διακόπτει την λειτουργία της,” δήλωσε η CAA.

  Επρόκειτο για την 5η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Σημειώνεται ότι η εταιρεία ήταν σε συζητήσεις με την CAA για την ανανέωση της άδειάς της ώστε να προχωρήσει σε πώληση των πακέτων διακοπών της. Η διορία της έληγε τα μεσάνυχτα της Κυριακής και τελικά δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με την αεροπορική αρχή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ