Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Μαϊ-2021 16:28

  Νίκος Σταθόπουλος (ΒC Partners): H Ελλάδα έχει ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης

  Νίκος Σταθόπουλος (ΒC Partners): H Ελλάδα έχει ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ισχυρές προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και η διόρθωση διαχρονικών προβλημάτων που καθυστερούσαν τις επενδύσεις, είναι οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν τους ξένους επενδυτές στη χώρα μας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νικος Σταθόπουλος, Managing Partner της BC Partners στο Φόρουμ των Δελφών.

  Έχοντας υλοποιήσει επενδύσεις, αξίας άνω των 4 δισ. στη χώρα μας τα τελευταία 15 χρόνια με πιο πρόσφατη την επένδυση μέσω της United Group στη Forthnet o κ. Σταθόπουλος θεωρεί πως η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες. "Η Ελλάδα μπορεί να έχει το μειονέκτημα του μικρού μεγέθους της αλλά μετά από τόσα χρόνια ύφεσης διαθέτει ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, μεγαλύτερης από άλλες χώρες. Και οι επενδυτές ψάχνουν την ανάπτυξη, όποτε θεωρώ ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, το επενδυτικό κλίμα ενισχύεται και από την διόρθωση διάφορων διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι ξένοι επενδυτές. "Έχω εντυπωσιαστεί και εγώ αλλά και άλλοι ξένοι επενδυτές με την ταχύτητα που το ελληνικό κράτος έχει μετασχηματιστεί ψηφιακά και έχει μειωθεί η γραφειοκρατία”, δήλωσε προσθέτοντας πως στα υπόλοιπα πλεονεκτήματα της χώρας είναι η γεωπολιτική της Θέση και το εξαιρετικό κλίμα που δεν είναι σημαντικό μόνο για τον τουρισμό αλλά και για τη γεωργία.

  Στους κλάδους που έχουν προοπτικές ο κ. Σταθόπουλος ξεχώρισε αυτούς των τηλεπικοινωνιών και των Media-Συνδρομητικής τηλεόρασης και της Υγείας. "Θέλουμε να επενδύουμε καταρχήν σε ηγέτιδες εταιρείες κλάδων που έχουν ανάπτυξη και ανθεκτικότητα. Τηλεπικοινωνίες, Τεχνολογία και Υγεία. Παράλληλα, μας ενδιαφέρον και κλάδοι με εξαγωγικό προφίλ όπως οι φαρμακοβιομηχανίες", σημείωσε. Ο επικεφαλής εταίρος της BC Partners σημείωσε ότι υπάρχουν ευκαιρίες και στις λεγόμενες "προβληματικές εταιρείες”, αρκεί να ο κλάδος που κάποια τέτοια εταιρεία δραστηριοποιείται να υγιής.

  Επενδύσεις στα σπορ

  Ο κ. Σταθόπουλος επιβεβαίωσε και το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει η ΒC Partners για την Ίντερ. " Ο κλάδος των σπορ θα έχει μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και εμείς το κοιτάμε από την πλευρά του περιεχομένου που παράγεται και της αξιοποίησης του. Το περιεχόμενο, είτε αυτό είναι ειδησεογραφικό, είτε ψυχαγωγικό, είτε αθλητικά έχει μεγάλη αξία. Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο σπορ στον κόσμο και όταν έχεις το περιεχόμενο αυτό μπορείς να το αξιοποιήσεις”, σημείωσε.

  Τέλος, ο κ. Σταθόπουλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας μετά την πανδημία. "Νομίζω ότι τα εμβόλια βοηθάνε να μεταβούμε από την ελπίδα στην ανάπτυξη. Οι Δημοσιονομικές πολιτικές σε όλες τις χώρες βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση”, σημείωσε εκτιμώντας παράλληλα ότι υπάρχει η πιθανότητα να αυξηθεί ο πληθωρισμός αλλά αυτό θα είναι βραχυπρόθεσμο, ενώ η όποια αύξηση των επιτοκίων μπορεί να εμφανιστεί δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις επενδύσεις καθώς τα επιτόκια βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

  Κώστας Κετσιετζής

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ