Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουν-2020 19:20

  Χρ. Μεγάλου: Το 2020 θα είναι έτος αναζωογόνησης της ελληνικής Οικονομίας

  Χρ. Μεγάλου: Το 2020 θα είναι έτος αναζωογόνησης της ελληνικής Οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Τους τελευταίους τρεις μήνες βιώσαμε πρωτοφανείς εξελίξεις σε παγκόσμια κλίμακα ως αποτέλεσμα της πανδημίας του Covid-19 και του lockdown που επιβλήθηκε σχεδόν σε κάθε Οικονομία. Η Ελλάδα κατάφερε να χειριστεί, μέχρι στιγμής, την κρίση επιτυχώς, έχοντας πολύ μικρό αριθμό θυμάτων. Το γεγονός αυτό, καθώς και η βελτίωση της ελληνικής Οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια, θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις επιπτώσεις κρίσης. 

  Τα παραπάνω ανέφερε σε σύντομο μήνυμά του, στο πλαίσιο του Οικονομικού Forum των Δελφών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, εκτιμώντας ότι το 2020 θα είναι το έτος αναζωογόνησης της ελληνικής Οικονομίας, βάζοντάς την σε αναπτυξιακή τροχιά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

  Ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς είπε πως το μέλλον, μετά την κρίση του Covid-19, δεν θα είναι το ίδιο. Η ψηφιοποίηση σε όλο το φάσμα της Οικονομίας και οι νέες συνήθειες στην εργασία που συντελέσθηκαν εν μια νυκτί, ήρθαν για να μείνουν.

  "Ζούμε σε καιρούς που θέτουν προκλήσεις. Πρέπει να σχεδιάσουμε και να χτίσουμε την επόμενη μέρα. Και ένα πράγμα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας: πώς θα επανέλθουμε σύντομα σε ανάπτυξη", τόνισε ο κ. Μεγάλου, επισημαίνοντας την μεγάλη συμβολή των μέτρων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την αναζωογόνηση της ελληνικής Οικονομίας. 

  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης που έλαβε η Τράπεζα για τους πελάτες της που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης, προσφέροντας αφενός μορατόρια για τις πληρωμές δανείων και αφετέρου νέα δάνεια. Όπως είπε, η Τράπεζα Πειραιώς έχει εκταμιεύσει νέα δάνεια 2,2 δις. ευρώ, τα οποία καλύπτουν σχεδόν το ήμισυ του στόχου για νέες χορηγήσεις 4,9 δις. ευρώ φέτος. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021