Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Νοε-2018 08:39

  Υποστήριξη της ανάπτυξης μέσω της καινοτομίας στις κεφαλαιαγορές

  Υποστήριξη της ανάπτυξης μέσω της καινοτομίας στις κεφαλαιαγορές
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Των Απόστολου Θωμαδάκη και Cosmina Amariei

  Οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές με εύρυθμη λειτουργία, βαθύτερα και περισσότερο ολοκληρωμένες, αναμένεται να διαδραματίσουν έναν μεγαλύτερο ρόλο στο να παράσχουν εναλλακτική εταιρική χρηματοδότηση, καλύτερες ευκαιρίες για αποταμίευση/επενδύσεις και ενίσχυση των μηχανισμών καταμερισμού κινδύνου.

  Στο Ετήσιο Συνέδριο που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες στις 10 Οκτωβρίου 2018, οι φορείς χάραξης πολιτικής, οι εκπρόσωποι των βιομηχανικών κλάδων και οι ακαδημαϊκοί, συνέβαλαν στο δημόσιο διάλογο για την ικανότητα των κεφαλαιαγορών να επιτρέψουν τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας στην πραγματική οικονομία, υποστηρίζοντας τις καινοτόμες επιχειρήσεις και τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

  Καθώς πλησιάζει το τέλος της πενταετούς θητείας του Juncker, οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές βρίσκονται σε σημαντικό σταυροδρόμι. Το project για την Ένωση Κεφαλαιαγορών (CMU) θα πρέπει να στοχεύει πέρα από τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του 2019, προς μια ανανεωμένη στρατηγική για την ΕΕ των 27.

  Ωστόσο, προτού ορίσουμε προτεραιότητες για το μέλλον, ήταν απαραίτητο να ρίξουμε μια κριτική ματιά προς τα πίσω, στο τι έχει υλοποιηθεί σε σχέση με τις υποσχέσεις. Παρά την υψηλή ζήτηση για κεφάλαια, οι καινοτόμες επιχειρήσεις και οι μικρές επιχειρήσεις, τείνουν να προτιμούν να μένουν εκτός χρηματιστηρίων. Αν και η Κομισιόν δεσμεύεται να απελευθερώσει την πλήρη δυναμική της βιώσιμης χρηματοδότησης, η τρέχουσα επένδυση ESG αντιπροσωπεύει ένα πολύ εξειδικευμένο τμήμα της συνολικής αγοράς χρηματοδότησης.

  Και τέλος, οι κεφαλαιαγορές ανά την Ευρώπη, και ιδιαίτερα στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, παραμένουν σημαντικά λιγότερο αναπτυγμένες, τόσο σε ό,τι αφορά το μέγεθος όσο και την ρευστότητα.

  Για την ECMI, το να ακολουθηθεί μια πορεία που έχει ανιχνευθεί εδώ και 25 χρόνια, σημαίνει έναν ακόμη πιο ενεργό και κρίσιμο ρόλο στην καθοδήγηση της συζήτησης και στη δέσμευση για έναν στρατηγική σχεδιασμό για τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ceps.eu/publications/sustaining-growth-through-innovation-capital-markets

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων