Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Νοε-2018 09:04

  Πώς μια πιστοληπτική αξιολόγηση βοηθά τις χώρες με χαμηλή ανάπτυξη

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Πώς μια πιστοληπτική αξιολόγηση βοηθά τις χώρες με χαμηλή ανάπτυξη

  Του Prabesh Luitel και Rosabbe Vanpee

  Το έγγραφο αυτό εξετάζει τη σημασία της ύπαρξης μιας κρατικής πιστοληπτικής αξιολόγησης για την οικονομική εξέλιξη μιας χώρας. Οι συγγραφείς συγκρίνουν διαφορετικές πτυχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου και των αγορών των πρόσφατα αξιολογηθείσων χωρών με παρόμοιες κατά τα άλλα χώρες, αλλά χωρίς αξιολόγηση.

  Τα ευρήματα δείχνουν ότι η απόκτηση μιας κρατικής πιστοληπτικής αξιολόγησης αλλάζει τη σύνθεση των assets των εγχώριων τραπεζών και οδηγεί σε αύξηση των τραπεζικών assets. Με μια αξιολόγηση, η κυβέρνηση εξαρτάται λιγότερο από την χρηματοδότηση των τραπεζών και μπορεί να προσφύγει στις διεθνείς αγορές ομολόγων. Οι τράπεζες στη συνέχεια παρέχουν περισσότερη πίστωση στον ιδιωτικό τομέα, γεγονός που μεταφράζεται σε πιο επικίνδυνες συμμετοχές σε κρατικά ομόλογα, με αποτέλεσμα μια αύξηση των σταθμισμένου ρίσκου στοιχείων του ενεργητικού των τραπεζών.

  Επιπλέον, μια αρχική κρατική πιστοληπτική αξιολόγηση προσελκύει ξένους επενδυτές, τόσο σε άμεσες ξένες επενδύσεις όσο και σε χαρτοφυλάκια επενδύσεων. Ως εκ τούτου, οι συγγραφείς καταλήγουν ότι μια κρατική πιστοληπτική πρόβλεψη διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στο να καταστεί δυνατή η εξέλιξη της οικονομίας μιας χώρας.

  Μπορείτε να δείτε το κείμενο εδώ: https://www.ceps.eu/publications/how-do-sovereign-credit-ratings-help-financially-develop-low-developed-countries

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων