Συνεχης ενημερωση
Στη Βαρσοβία της Πολωνίας θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, κατόπιν πρόσκλησης του Πολωνού υπουργού, Witold Waszczykowski, με θέμα το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, από την πλευρά του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επιβεβαίωσε την παρουσία του στη συνάντηση.
Η συγκεκριμένη συνάντηση, όμως, φανερώνει τους τριγμούς που απειλούν το ενωμένο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Όπως μεταδίδει το kathimerini.gr, η συνεδρίαση των ΥΠΕΞ των έξι ιδρυτικών μελών της ΕΕ (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), για το ζήτημα του Brexit στο Βερολίνο, προκάλεσε την αντίδραση της Πολωνίας, όπου υφίσταται η εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί ευθεία παραβίαση της συλλογικής λήψης αποφάσεων από τα όργανα της ΕΕ για τόσο σοβαρά ζητήματα.
Αν και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι υπουργοί Εξωτερικών (πλην του κ. Κοτζιά) θα παραστούν στη συνάντηση της Βαρσοβίας, είναι απολύτως σαφές ότι η βρετανική κρίση γίνεται αντιληπτή με πολύ διαφορετικό τρόπο από τις διάφορες χώρες της ΕΕ, κάτι που αποδεικνύει την έλλειψη συνοχής και ομοφωνίας.
-
00:05 Η Συρία οφείλει να προστατεύσει τις μειονότητές της
-
00:05 Οι αδυναμίες στα ηλεκτρικά δίκτυα ακριβαίνουν το ρεύμα στην Ευρώπη
-
00:05 Η αγορά τιμώρησε τη Jumbo - Δίκαια;
-
00:04 Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο της βιωσιμότητάς σας
-
00:04 Το ΕΣΥ στην εποχή της ψηφιακής υγείας: Από την διαχείριση της κρίσης στην σύγχρονη φροντίδα υγείας
-
00:04 Το απόλυτα οξύμωρο σχήμα
-
00:03 Το παλιό πρέπει ν' αλλάζει
-
00:02 Σβήστε τα φώτα...
-
00:01 Κλεφτοδήμαρχοι και διαβολοχρεώσεις
-
12/02 ΕΕ για ανταγωνιστικότητα: Οδικός χάρτης για "Μία Ευρώπη, μία αγορά"
-
Καρυστιανού ήταν και πέρασε
-
JP Morgan: Σχεδόν όλοι οι οίκοι θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα στις Ανεπτυγμένες Αγορές το 2026 – Ποιες ελληνικές μετοχές θα πάρουν το "χρυσό" εισιτήριο
-
Πώς προκύπτει το σενάριο των €3 – Οι αριθμοί πίσω από την αποτίμηση
-
Φιντάν στους FT: Οι ΗΠΑ "πρόθυμες" να ανεχθούν κάποιο βαθμό εμπλουτισμού ουρανίου από το Ιράν
-
Goldman Sachs: Στις 2.500 μονάδες βλέπει τον Γενικό Δείκτη, εκτοξεύει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες
-
AI της Anthropic: Το τέλος του δικηγορικού επαγγέλματος;
-
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Αισθάνομαι ντροπή για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Τουρκία
-
Οι νοικάρηδες που θυμίζουν το 1940
-
Σύμβουλος Τραμπ προς Τζ. Ντάιμον (JP Μοrgan): "Μειώστε τα καταραμένα επιτόκια πιστωτικών καρτών - Το ζητά ο Πρόεδρος"
-
Γ. Στουρνάρας: Στην Τράπεζα Αττικής γίνονταν περίεργα πράγματα - Όταν αρνήθηκα τη διοίκηση που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, πήγε το ΣΔΟΕ στη γυναίκα μου
-
Πώς η Ευρώπη είναι εξαρτημένη από τις ΗΠΑ (64)
-
Η "έκρηξη" των smart lockers στην Ελλάδα: 5.500 σημεία και 330.000 θυρίδες - Μάχη επενδύσεων και μεριδίων (47)
-
Καρυστιανού ήταν και πέρασε (45)
-
Οι νοικάρηδες που θυμίζουν το 1940 (27)
-
AI της Anthropic: Το τέλος του δικηγορικού επαγγέλματος; (23)
-
Ισχυρά κέρδη πέτυχαν οι τράπεζες το 2025 - Οδεύουν σε μερίσματα τα ρεκόρ (15)
-
Κάτω από το 1% οι μισθωτοί που μπήκαν στο 13ωρο – Πόσες επιχειρήσεις εφάρμοσαν το 6ημερο (15)
-
Ζαχάροβα: Ρώσος πολιτικός και διπλωμάτης ο "Ιβάν Καποδίστριας" - Πατριωτική υπηρεσία ότι εξελέγη κυβερνήτης της Ελλάδας (13)
-
Το σαφές μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα για άρση του casus belli και η δήλωση Ερντογάν για "ακανθώδη ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν" (10)
-
Γ. Στουρνάρας: Στην Τράπεζα Αττικής γίνονταν περίεργα πράγματα - Όταν αρνήθηκα τη διοίκηση που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, πήγε το ΣΔΟΕ στη γυναίκα μου (8)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
