Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Ιουν-2021 00:05

  H Tesla πιθανότατα πουλάει Bitcoin, παρά τα όσα λέει ο Μασκ

  H Tesla πιθανότατα πουλάει Bitcoin, παρά τα όσα λέει ο Μασκ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Liam Denning

  Αρχίζω πραγματικά να πιστεύω ότι η Tesla πιθανόν να έχει πουλήσει ήδη Bitcoin εντός του τρέχοντος τριμήνου. Γνωρίζω ότι ο Elon Musk προχώρησε σε tweet που υποδεικνύει το αντίθετο, ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα ένα σίγουρο αποδεικτικό στοιχείο. Επιπλέον, μόλις δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα για τον μήνα Μάιο.

  Αυτά είναι πραγματικά θετικά, με παραδόσεις 88% αυξημένες σε σχέση με τον Απρίλιο. Τα στοιχεία του Απριλίου ήταν πραγματικά άσχημα, πέφτοντας κάθετα σαν πέτρα από την δυναμική απόδοση του Μαρτίου και όντας τα χαμηλότερα από το περασμένο φθινόπωρο.

  Η Tesla, λοιπόν, χρειαζόταν έναν καλό Μάιο. Είναι όμως τόσο καλός όσο έπρεπε;

  Οι πωλήσεις τον Μάιο και ο μέσος όρος του τριμήνου

  Η Κίνα το "κλειδί" για την πορεία της Tesla

  Κατά μία έννοια, κάθε καλό νέο είναι από μόνο του αρκετό. Η μετοχή της Tesla ενισχυόταν κατά 2% το πρωί της Τρίτης, προσθέτοντας περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια στην ήδη "φουσκωμένη" κεφαλαιοποίησή της.

  Επιτρέψτε στην πραγματικότητα να διεισδύσει ωστόσο σε μια "χαραμάδα" και η ίδια αποτίμηση - 194 φορές τα προβλεπόμενα ετήσια κέρδη - θα έπρεπε να θέτει κάποιες αρκετά αυστηρές απαιτήσεις ως προς τα αποτελέσματα της Tesla.

  Πρόκειται για μια υπερμεγέθη μετοχή growth η οποία, τουλάχιστον για τα τελευταία δύο τρίμηνα, στηρίζεται στην Κίνα γι’ αυτήν την ανάπτυξη.

  gfhgh
  Η Κίνα έχει αναλάβει τα ηνία από τις ΗΠΑ ως προς την ανάπτυξη των εσόδων της Tesla

  Ιδωμένη μέσα από αυτό το πρίσμα, η Tesla έχει ακόμη πολύ δρόμο να καλύψει τον τρέχοντα μήνα. Συμπεριλαμβανομένης της ανάκαμψης του Μαΐου, οι πωλήσεις εξακολουθούν να είναι ελαφρώς χαμηλότερα από εκείνες των δύο πρώτων μηνών του προηγούμενου τριμήνου.

  Ο τρίτος μήνας κάθε τριμήνου είναι συνήθως ο ισχυρότερος της Tesla στην Κίνα. Ωστόσο, για να φθάσει τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου εκεί, η Tesla θα πρέπει να παραδώσει σχεδόν 36.000 οχήματα τον Ιούνιο, αριθμό ελαφρώς υψηλότερο απ’ όσα παρέδωσε στην "εκτίναξη" του Μαρτίου.

  Και για να δικαιολογήσει τον πολλαπλασιαστή της μετοχής της - με αντικειμενικούς, τέλος πάντων, όρους - η Tesla πρέπει να τα πάει πολύ καλύτερα από το να καταφέρει απλώς να επιτύχει ανάλογες πωλήσεις.

  Σκεφτείτε ότι η Tesla άρχισε να κατασκευάζει το Model Y στη Σαγκάη τον Δεκέμβριο, ωστόσο οι πωλήσεις στην Κίνα βρίσκονται πίσω από εκείνο τον μήνα τους τέσσερις από τους τελευταίους πέντε μήνες. Οι προοπτικές για τις πωλήσεις αυτού του μήνα επισκιάζονται από την πίεση που δέχεται εσχάτως η εταιρεία τόσο από τους καταναλωτές όσο και από τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας, η οποία πιθανόν να είναι υπεύθυνη για τη συμπίεση των παραγγελιών.

  Προβλήματα

  Συνολικά, αυτό το τρίμηνο διαμορφώνεται σε αρκετά περίπλοκο από την άποψη των κερδών. Παρά τις παραδόσεις-ρεκόρ, τα καθαρά κέρδη του α' τριμήνου βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις ρυθμιστικών πιστώσεων λόγω της παραγωγής φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, ακόμη και στην πώληση Bitcoin. Αυτό οφειλόταν εν μέρει στην απότομη πτώση της παραγωγής οχημάτων Model S και X, τα οποία είναι υψηλότερου περιθωρίου.

  Σε αυτό το πλαίσιο, η καθυστερημένη κυκλοφορία της νέας έκδοσης του Model S, "Plaid", είναι πιθανό να επιβαρύνει εκ νέου τα κέρδη. Επιπλέον, ενώ η εκδήλωση για το λανσάρισμα του νέου μοντέλου έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, η ξαφνική ανακοίνωση του Elon Musk (φυσικά μέσω Twitter) ότι το "Plaid+" ματαιώνεται αντικατοπτρίζει άλλη μια πρόκληση.

  Ο Musk ισχυρίζεται ότι η κλασική έκδοση του Plaid είναι τόσο καλή που δεν απαιτείται ένα Plaid+. Χωρίς να θέλουμε να εγείρουμε αμφιβολίες για την ακρίβεια των tweets του CEO της εταιρείας, το να χάνεις την ευκαιρία να τροποποιήσεις ένα μοντέλο και έτσι να προσθέσεις χιλιάδες δολάρια υψηλού περιθωρίου στην τιμή είναι απλώς μια ασυνήθιστη τακτική στο "παιχνίδι" της αγοράς αυτοκινήτων.

  Γιατί είναι δελεαστική αυτή τη στιγμή μια πώληση Bitcoin

  Έτσι, η Tesla πιθανόν να αντιμετωπίσει πίεση τόσο όσον αφορά τα έσοδα όσο και όσον αφορά τα κέρδη όταν προβεί στην επόμενη ανακοίνωση αποτελεσμάτων της.

  Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο μια πώληση Bitcoin φαντάζει πανίσχυρα δελεαστική, ανεξάρτητα από το τι έγραψε ο Musk. Ένας έτερος λόγος είναι ότι το κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται πλέον σταθερά κάτω από το μέσο όρο της τιμής επί της οποίας η Tesla επένδυσε 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, νωρίτερα μέσα στο έτος.

  Υποθέτοντας ότι τα στοιχεία  είναι αληθινά και η επένδυση της Tesla έχει απομειωθεί σε αξία, οι λογιστικοί κανόνες θα υπαγόρευαν την καταγραφή απώλειας, σε περίπτωση μη πώλησης. Εάν η Κίνα δεν αποδώσει τα αναμενόμενα αυτό τον μήνα για την εταιρεία της οποίας ηγείται ο Mysk, τότε η Tesla πρέπει να βασιστεί στον λάτρη των κρυπτονομισμάτων ηγέτη της και στις κινήσεις του να διατηρήσει ψηλά το ηθικό.

  fdgdfg

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ