Τρίτη, 03-Φεβ-2026 19:56
Γαλλία: Ο υπ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων καταλογίζει στην ακροδεξιά της Λεπέν "υποταγή" σε "ξένους αυταρχικούς ηγέτες"
Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Μπενζαμέν Αντάντ σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figarο εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός (RN), καταλογίζοντάς του "υποταγή" σε "ξένους αυταρχικούς ηγέτες".
"Το κόμμα αυτό χαιρέτισε την άφιξη του Τραμπ και υποδέχθηκε τον Στιβ Μπάνον το 2018 στο συνέδριό του. Η Μαρίν Λεπέν είχε μεταβεί δύο χρόνια νωρίτερα στον προθάλαμο του Trump Tower στη Νέα Υόρκη για να επιχειρήσει να συναντήσει τον νεοεκλεγέντα Τραμπ την ίδια στιγμή που υποστήριζε ότι η Ρωσία έπρεπε να είναι σύμμαχός μας", αναφέρει ο Γάλλος υπουργός επισημαίνοντας ότι "οι ευρωβουλευτές του RN ψηφίζουν πάντα κατά των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και κατά της παράδοσης όπλων προς στήριξη της Ουκρανίας".
"Επιπλέον, στήριξαν τη σκανδαλώδη απαγόρευση θεώρησης εισόδου που στόχευε τον πρώην Επίτροπο Μπρετόν ενώ ταυτόχρονα υποστήριξαν τον λόγο του Αμερικανού αντιπροέδρου Βανς για την απορρύθμιση στον ψηφιακό τομέα. Τα γεγονότα είναι σαφή: το RN ενεργεί με συνέπεια ενάντια στην ευρωπαϊκή ανεξαρτησία".
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ