Συνεχης ενημερωση

    Σάββατο, 03-Ιαν-2026 12:13

    Η Tesla επιβεβαιώνει έναρξη της παραγωγής του Cybercab

    Η Tesla επιβεβαιώνει έναρξη της παραγωγής του Cybercab
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο ανασκόπησης για το 2025, συνοψίζοντας μια χρονιά γεμάτη εξελίξεις. Από ανανεωμένα μοντέλα και άλματα στην αυτόνομη οδήγηση, έως αυξημένους ρυθμούς παραγωγής.

    Παράλληλα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή του Cybercab έχει ήδη ξεκινήσει, στρέφοντας το βλέμμα σε ένα ακόμη πιο φιλόδοξο 2026.

    Το κινηματογραφικής αισθητικής βίντεο αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Tesla στο X και αναδεικνύει την πρόοδο της εταιρείας στους τομείς των ηλεκτρικών οχημάτων, της ενέργειας και της ανάπτυξης Robotaxi, σκιαγραφώντας ταυτόχρονα τους στόχους της επόμενης χρονιάς.

    Τα highlights του 2025

    Το βίντεο ανοίγει με τον Elon Musk να εξηγεί το όραμα της εταιρείας για "βιώσιμη αφθονία". Ακολουθεί μια σειρά από σημαντικά ορόσημα. Αρχικά, η διάθεση του FSD v14 και οι πολλαπλές επιδείξεις του ανθρωποειδούς ρομπότ Optimus.

    Ακολουθούν το άνοιγμα του Tesla Diner στο Χόλιγουντ του Λος Άντζελες, η ολοκλήρωση της πρώτης πλήρως αυτόνομης παράδοσης αυτοκινήτου στον κόσμο, καθώς και η εκκίνηση του δικτύου Robotaxi στο Όστιν και την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο.

    Στο εμπορικό σκέλος, η Tesla υπογράμμισε ότι το Model Y αναδείχθηκε για ακόμη μία χρονιά το αυτοκίνητο με τις περισσότερες παγκοσμίως. Παράλληλα, τα Model 3 και Model Y Standard κατέστησαν τα ηλεκτρικά της εταιρείας πιο προσιτά από ποτέ.

    Κατά τη διάρκεια του έτους που φτάνει στο τέλος του, παρουσιάστηκαν επίσης τα ανανεωμένα Model S και Model X, το νέο Model Y, το Model Y Performance, καθώς και το εξαθέσιο Model Y L με μακρύτερο μεταξόνιο.

    Στο ενεργειακό επίπεδο, αποκαλύφθηκε το Megablock, το δίκτυο Supercharger επεκτάθηκε κατά 18% και εγκαταστάθηκαν πάνω από 1 εκατ. Powerwall. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στο Cybertruck, το οποίο έγινε το πρώτο ηλεκτρικό pickup που απέσπασε τόσο τη διάκριση IIHS Top Safety Pick+ όσο και πεντάστερη αξιολόγηση ασφάλειας από το NHTSA.

    Επιβεβαίωση παραγωγής του Cybercab

    Αξιοσημείωτο είναι ότι στο ίδιο βίντεο η Tesla επιβεβαίωσε την έναρξη παραγωγής του Cybercab. Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι το όχημα θα μπει σε μαζική παραγωγή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2026.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Elon Musk είχε δηλώσει στη Γενική Συνέλευση Μετόχων του 2025 πως η ουσιαστική έναρξη της παραγωγής τοποθετείται χρονικά στον Απρίλιο του 2026.

    Ο επικεφαλής της Tesla έχει επίσης τονίσει ότι το Cybercab φιλοδοξεί να εξελιχθεί στο μοντέλο με τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής στην ιστορία της εταιρείας, με στόχο περίπου 2 εκατ. οχήματα ετησίως.

    "Αν έχετε δει τη γραμμή παραγωγής του Cybercab, δεν μοιάζει με συνηθισμένη γραμμή αυτοκινητοβιομηχανίας", έχει δηλώσει. "Θυμίζει περισσότερο μια ταχύτατη γραμμή καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων, τόσο γρήγορη, που οι άνθρωποι δεν μπορούν καν να πλησιάσουν".

    Πηγή: topgeargreece.gr

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    18:00 20/01

    Ελλάδα: Πόσο έφτασε η ηλικία του πιο γερασμένου στόλου αυτοκινήτων στην Ευρώπη-απογοητευτικά στοιχεία

    Απογοητευτικά είναι για μια ακόμη χρονιά τα στατιστικά για την ηλικία του στόλου αυτοκινήτων της Ελλάδας σε σχέση με των χωρών της υπόλοιπης Ευρώπης. Είμαστε τελευταίοι πανηγυρικά.

    16:30 20/01

    Σε ποια μοντέλα το χειροκίνητο κιβώτιο πουλάει περισσότερο από το αυτόματο

    Παρά την κυριαρχία των αυτόματων, υπάρχουν μοντέλα όπου οι προτιμήσεις των οδηγών, αποδεικνύουν το χειροκίνητο κιβώτιο είναι στενά συνδεδεμένο με την οδηγική απόλαυση.

    15:00 20/01

    F1 2026: Δείτε live την παρουσίαση του μονοθεσίου της Audi

    Η Audi μπαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Formula 1 και σήμερα ξεκινά επισήμως αυτή η περιπέτεια με την παρουσίαση του πρώτου μονοθεσίου της την οποία μπορείτε να δείτε ζωντανά.

    12:00 20/01

    Αθήνα: Ξεκίνησε η "διαβολοεβδομάδα" για το κυκλοφοριακό

    Πολλαπλά σημεία με οδικά έργα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας κάνουν ακόμη πιο τρομακτικές τις μετακινήσεις και εντείνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

    10:30 20/01

    F1 2026: Παρουσιάστηκε η TGR Haas VF-26

    Το νέο μονοθέσιο της Haas για την F1 του 2026 αποκαλύπτει σημαντικές αλλαγές για την ομάδα αρχής γενομένης από το όνομα και την ισχυρή παρουσία της Toyota.

    17:00 19/01

    Σημαντική ενημέρωση της DS για ανάκληση αερόσακων στην Ελλάδα-Πώς θα ελέγξετε το αυτοκίνητό σας

    Σε καμπάνια ανάκλησης αερόσακων της εταιρίας Takata προχωράει η DS Automobiles σε ορισμένα από τα αυτοκίνητά της, θέτοντας την ασφάλεια και τη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία σε προτεραιότητα.

    15:47 19/01

    Δύο Ferrari αναμένεται να ξεπεράσουν τα 18 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία

    Η ελίτ των συλλεκτών αυτοκινήτων θα βρίσκεται στο Παρίσι στα τέλη του μήνα, με αφορμή τη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s στην οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δύο εξαιρετικά σπάνιες Ferrari.

    14:10 19/01

    Ζευγάρι ηλικιωμένων "σώθηκε" από καταιγίδα χάρη σε ένα ηλεκτρικό Renault 5

    Ένα Renault 5 απέδειξε την πολλαπλή χρησιμότητα της ηλεκτροκίνησης και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην καταιγίδα Goretti που έπληξε την Αγγλία.

    12:00 19/01

    Η αλήθεια για τη διάρκεια ζωής στις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

    Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων φθείρονται γρήγορα, αλλά μια νέα έρευνα αποκαλύπτει τι ποσοστό της χωρητικότητας διατηρούν ακόμα και μετά από 10 χρόνια.

    10:30 19/01

    Η απίθανη ιστορία της Ferrari F92A του 1992-Σε ποιον οδηγό ανήκει

    Δεν έχει αλλάξει ποτέ ιδιοκτήτη και έχει εμφανιστεί σπάνια η Ferrari F92A του 1992 που πωλείται τώρα. Ήταν δώρο σε διάσημο πιλότο της Scuderia εκείνη την περίοδο.

    18:00 18/01

    10 ανταλλακτικά αυτοκινήτου για τα οποία δεν πρέπει να τσιγκουνεύεσαι

    Κάποια από τα ανταλλακτικά ή τα αξεσουάρ που τοποθετούμε στο αυτοκίνητό μας οφείλουμε να είναι από τα "ακριβά" και να μην τσιγκουνευόμαστε γιατί συνδέονται άμεσα με την ασφάλεια.

    16:30 18/01

    Ελλάδα: Ρεκόρ 15ετίας στις πωλήσεις αυτοκινήτων-πόσα πουλήθηκαν συνολικά το 2025

    Επιδόσεις προ κρίσης και ρεκόρ 15ετίας για τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα που ξεπέρασαν ένα σημαντικό ψυχολογικό και όχι μόνο όριο.

    15:00 18/01

    Madlen Peneva: Ποια είναι η πανέμορφη influencer του Μονακό με τα πανάκριβα αυτοκίνητα

    Το όνομα της Madlen Peneva ήταν μια από τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις στο ελληνικό Google για το 2025 και παρακάτω θα μάθεις γιατί.

    13:30 18/01

    Ράλι Ντακάρ 2026: Έκτη νίκη για τον θρύλο Nasser Al Attiyah

    Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά και κυρίως αμφίρροπα Ράλι Ντακάρ στην ιστορία του θεσμού ο Nasser Al Attiyah έφερε την Dacia στην κορυφή του αγώνα.

    12:00 18/01

    Απαγόρευση κυκλοφορίας τις ώρες αιχμής-ποια οχήματα θα αποκλείονται από Κηφισό και Αττική Οδό

    Όλα τα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών με τους αρμόδιους φορείς για την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων σε ώρες αιχμής και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής.

    10:30 18/01

    Τα ιστορικά DS των Προέδρων της Γαλλίας στην 50η Retromobile

    Αυτοκίνητα-σύμβολα που σημάδεψαν την ιστορία της Γαλλικής Δημοκρατίας θα εκτίθενται στην 50η Retromobile στο Παρίσι στα τέλη Ιανουαρίου.