Σάββατο, 27-Σεπ-2025 10:30
Το νέο τεύχος του TopGear στα περίπτερα

Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το 14ο τεύχος του περιοδικού Top Gear με την εφημερίδα Κεφάλαιο. Ο Σεπτέμβρης της ανασύνταξης, των εξόδων και της νοσταλγίας του χειμώνα, μέχρι να τον βαρεθούμε και αυτόν και να θέλουμε πάλι καλοκαίρι, μας βρίσκει με το πιο πλήρες τεύχος που έχουμε δημιουργήσει μέχρι σήμερα.
Ποιοτικό, χορταστικό και απολαυστικό με τις εξαιρετικές φωτογραφίες του Δημήτρη Καπνόριζα και του 14 Studio που κινούνται πάρα πολύ κοντά σε εκείνο το όριο όπου η ενημέρωση αφήνει τη θέση της στην τέχνη και την φρεσκάδα που προσφέρει η αιώνια λιακάδα στο μυαλό της art director μας, Νάνσυς Βλοντάκη. Αυτά όσον αφορά την αισθητική, γιατί γενικώς η συντακτική ομάδα φρόντισε ο αναγνώστης να διβάσει τα καλύτερα της εγχώριας και διεθνούς αυτοκινητιστικής σκηνής.
Στην κορυφή αυτής της ομάδας η Ferrari F80, ένα αδιανόητα εντυπωσιακό hypercar από αυτά που το Top Gear ξέρει να ξεψαχνίζει καλύτερα από τον καθένα. Επειδή το καλοκαίρι είναι περιπέτεια ή τουλάχιστον πρέπει να είναι τέτοια ταξιδεύουμε στα μήκη και τα πλάτη.
Με ηλεκτρικό Kia EV3 φτάνουμε από την μια άκρη της Αυστραλίας στην άλλη σε ένα πολύ φιλόδοξο project πλην όμως γεμάτο εικόνες και την αίσθηση της αχανούς ηπείρου ακριβώς όπως πρέπει. Οδήγηση και αλκοόλ δεν συνδυάζονται όμως πως να πεις όχι σε μια δροσιστική Guinness. Δεν χρειάζεται να πεις όχι γιατί με όχημα την ηλεκτρική Mercedes G580 EQ δοκιμάσαμε από την πηγή, στην Ιρλανδία την Guinness 0.0.
Τι είναι το αυτοκίνητο αν δεν περιλαμβάνει οδήγηση; Ένα απλό αντικείμενο. Και πως θα κάνεις την οδήγηση απολαυστική για να ευχαριστηθείς και το αντικείμενο; Με μια επίσκεψη στο Stelvio Pass, το διασημότερο και ομορφότερο πέρασμα που περιλαμβάνεται σε όλα τα bucket list αν είσαι σοβαρός petrolhead.
Στην Ελλάδα ο Φώτης Ραϊσης ταξίδεψε στα "αμάλαγα αόρια" για να δαμάσει το πιο παραδοσιακό κρι κρι των αυτοκινήτων, την Porsche 911. O Στάθης Πετρόπουλος απόλαυσε την φιλοξενία του VW California Camper φιλοξενώντας εφήβους με διάθεση για ζωή. Ο Βαγγέλης Φακατσέλης είχε την πρώτη επαφή στην Ελλάδα με το Lynk & Co 08 και πέρασαν από τα χέρια του όλα τα νέα, μικρά SUV της αγοράς, από τα οποία μπορείς να επιλέξεις ποιο σου ταιριάζει.
Ο Γιάννης Τσάκαλος οδήγησε το Renault 5, το απόλαυσε αλλά δεν το χορταίνει γιατι θέλει κι άλλο και τα βάζει με εκείνους που κράζουν για τα αυτόματα κιβώτια, όπως τα βάζει μονίμως με όσους κράζουν γενικώς και αδιακρίτως.
Κατά τα άλλα μπορείς να δεις τι σκοπεύει να κάνει η Audi με την επαναφορά του TT στην γκάμα της, τι έχει να προσφέρει η BMW iX3 και αν αξίζει τη θέση της στα premium SUV καθώς και πώς ένα θρυλικό αυτοκίνητο από τα παλιά αποκτά δεύτερη ζωή στην εποχή των restomods και των αναβιώσεων για γερά πορτοφόλια.
Top Gear επειδή διαβάζουμε σοβαρά για τα αυτοκίνητα.
Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο topgeargreece.gr
Βαριά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει ο Roscoe, ο διάσημος σκύλος του Lewis Hamilton και ο επτά φορές πρωταθλητής F1 μοιράστηκε ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media.
Έτσι χαρακτηρίζει το σωματείο IG Metal στην Γερμανία την απόφαση μεγάλης προμηθευτικής εταιρείας στον κλάδο του αυτοκινήτου να αποδεσμεύσει 13.000 εργαζομένους.
Μια ενδιαφέρουσα και κυρίως ξεχωριστή καμπάνια οργάνωσε η Kosmocar για την παρουσίαση του νέου Audi Q3 στην Ελλάδα. Δείτε που μπορείτε να δείτε από κοντά το νέο SUV.
O Romain Grosjean οδήγησε μονοθέσιο της F1 για πρώτη φορά μετά το συγκλονιστικό ατύχημα του Μπαχρέιν το 2020 στην πιο συγκινητική επιστροφή της F1.
Η δυναμική είσοδος της Xiaomi στην αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζεται όσο η εταιρεία πλησιάζει στο παγκόσμιο άνοιγμά της στην αγορά
Η κατηγορία των C-SUV είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην ελληνική αγορά και η Toyota διαθέτει εκεί δύο προτάσεις που λειτουργούν συμπληρωματικά, το C-HR και την Corolla Cross.
Η χαμηλή ζήτηση στην αγορά αυτοκινήτου οδηγεί σε παύση εργασίας σε έξι ευρωπαϊκά εργοστάσια για τον μεγαλύτεορ όμιλο αυτοκινήτων.
Ένας θρύλος της κλασικής αυτοκίνησης ξαναζωντανεύει στην Ελλάδα. Το "1000 Miglia", αποτελεί το πιο διάσημο event ιστορικών αυτοκινήτων και έρχεται στην Ελλάδα για να προσφέρει μια ανεπανάληπτη...
Το πρόβλημα στον κλιματισμό ενός καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, έφερε στο προσκήνιο την πολιτική της εταιρείας να πληρώνει ένα ποσό στους πελάτες της, προκειμένου να μην προσφεύγουν στη...
Η Mercedes αλλάζει σχέδια, παρατείνοντας τη ζωή του βασικού της μοντέλου και ετοιμάζοντας ένα νέο, πιο προσιτό αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί κάτω από την CLA.
O επικεφαλής ανάπτυξης μεγάλης φίρμας ανέφερε πως με το AI η εταιρεία του θα φτιάχνει αυτοκίνητα με τις ταχύτητες που φτιάχνονται τα γερμανικά bretzel.
Μετά την αναβίωση του fortwo ως #2, η Smart έρχεται να επιβεβαιώσει επίσημα την προσθήκη στη γκάμα της ενός ακόμη ονόματος από το παρελθόν της, που θα πλαισιώσει το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.
Τα ανταλλακτικά αερόσακων της κινεζικής εταιρείας DTN μπορεί να είναι έως και 10 φορές φτηνότερα από τα γνήσια, αλλά μια σειρά ατυχών περιστατικών δημιουργεί σοβαρό ζήτημα ασφάλειας.
Ένα ακόμη μεγάλο όνομα από τον χώρο των supercars αναμένεται να ενδώσει στην τάση των SUV, παρουσιάζοντας τη δική της πρόταση το 2027, ακολουθούμενη από ένα sedan 2+2 θέσεων.
Ανατροπή έχουμε στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς η άνοδος συγκεκριμένης ευρωπαϊκής φίρμας είναι εντυπωσιακή και αφήνει πίσω την Tesla -όμως το Model Y εξακολουθεί να είναι πρώτο σε...