Κυριακή, 23-Μαρ-2025 12:15
ZF και Brembo φέρνουν την επανάσταση με brake-by-wire

Η ZF Friedrichshafen και η Brembo είναι οι πρώτοι προμηθευτές που ανακοινώνουν συμβόλαια για συστήματα πέδησης "brake-by-wire", τα οποία αντικαθιστούν σε μεγάλο βαθμό τα υδραυλικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται εδώ και έναν αιώνα.
Ο τρόπος λειτουργίας των φρένων δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα τα τελευταία 100 χρόνια. Ο οδηγός πατάει το πεντάλ φρένου, και ο κύριος κύλινδρος διοχετεύει το υγρό μέσω ενός σωλήνα στις δαγκάνες των δισκόφρενων και στα ταμπούρα, προκαλώντας την πίεση που ενεργοποιεί τα έμβολα και πιέζει τα τακάκια στους δίσκους επιβραδύνοντας το όχημα.
Ωστόσο, πλέον, οι ακριβείς ηλεκτρονικά ελεγχόμενες συσκευές πρόκειται να αντικαταστήσουν τα κατώτερης τεχνολογίας υδραυλικά. Το σύστημα "brake-by-wire" χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και αλγορίθμους για να βελτιώσει την ασφάλεια, μειώνοντας τις αποστάσεις φρεναρίσματος και διατηρώντας το όχημα πιο σταθερό κατά τη διάρκεια επείγουσας πέδησης.
Το σύστημα Sensify της Brembo, αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η Brembo, η οποία κατασκευάζει φρένα υψηλών επιδόσεων για μοτοσικλέτες, υπερπολυτελή αυτοκίνητα και αγωνιστικά, δεν έχει αποκαλύψει ποιος είναι ο πελάτης της ή σε ποιον τομέα της αγοράς θα κάνει το ντεμπούτο του το σύστημα.
Η ZF, ο γερμανικός προμηθευτής που είναι πιο γνωστός για τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, επίσης δεν έχει αποκαλύψει τον πρώτο πελάτη του για το σύστημα EMB (Ηλεκτρο-Μηχανικά Φρένα), το οποίο αναμένεται το 2028.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο topgeargreece.gr
Τα νέα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης πήραν συγκεκριμένη μορφή με την συνέντευξη του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκου Πιερρακάκη που αναφέρθηκε στις αλλαγές που αφορούν τα...
Τρία νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έρχονται στην Ελλάδα με την είσοδο της Zeekr που ξεκινά να δραστηριοποιείται στην κατηγορία των premium τεχνολογικών επιλογών.
Η Tesla θέλει να γίνει η πιο πολύτιμη εταιρεία στην ιστορία και προσφέρει στον Elon Musk συμβόλαιο που φτάνει το 1 τρισ. δολάρια, πόσο που δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά.
Η νέα Porsche 911 Turbo S που έκανε ντεμπούτο στο Μόναχο, ξεπερνά σε ισχύ ακόμα και την GT2 RS, υιοθετώντας υβριδική τεχνολογία που της χαρίζει επιδόσεις που εντυπωσιάζουν.
Το ID. Cross έρχεται να φέρει φρέσκο αέρα στην κατηγορία των ηλεκτρικών SUV και δείχνει πως η VW έχει πάρει αρκετά σοβαρά το ζήτημα της επιστροφής των φυσικών κουμπιών στα μοντέλα της.
Τι κοινό μπορεί να έχει ένα οικογενειακό Volvo με μια Porsche; Το 1987, οι Σουηδοί έδωσαν μια απρόσμενη απάντηση με μια διαφήμιση που κατέρριψε τα στερεότυπα μένοντας στην ιστορία.
O Max Verstappen με μια ακόμη ονειρική εμφάνιση κατέκτησε την 3η του νίκη στην Μόντσα και κράτησε πίσω του και τις δύο McLaren που κυριαρχούν στην φετινή F1.
Οι turbo διασταυρώσεις έρχονται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η κίνηση στις παραδοσιακές πλατείες των μεγάλων πόλεων. Δείτε ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους.
Μια γιγαντιαία οθόνη με πάνω από χίλια LED και ελάχιστα φυσικά κουμπιά, είναι η νέα προσέγγιση της Mercedes στην ιδέα του premium αυτοκινήτου και μας την παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Μόναχο.
Η Warner Bros δημοσίευσε video από τις δραματικές σκηνές και τα επικίνδυνα stunts της ταινίας F1 με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt.
Από τον Σκαραβαίο μέχρι τον KITT, αυτά είναι τα αυτοκίνητα που είναι πιο γνωστά με τα παρατσούκλια τους, παρά με τα ονόματα που τους έδωσαν οι εταιρείες τους.
Ποιος θα φανταζόταν ότι ένα εργοστάσιο σε μια γειτονιά της Long Beach, που κατασκεύαζε καρότσες, θα οδηγούσε την Toyota στην κορυφή της αγοράς pickup στις ΗΠΑ;
Με δραματικό φινάλε και μάχη μεταξύ του Max Verstappen και του Lando Norris ολοκληρώθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές για το F1 Grand Prix Ιταλίας στην Μόντσα.
Εικοσιπέντε χρόνια μετά το scooter BMW C1, η βαυαρική εταιρεία παρουσιάζει μια νέα εκδοχή του αστικού δίτροχου με κλωβό ασφαλείας που δεν απαιτεί από τον αναβάτη του να φορά κράνος και προστατευτικό...
Μια τυχαία ανακάλυψη από χρήστες του Reddit, ανέδειξε την ύπαρξη μιας λειτουργίας στο νέο Tesla Model Y Performance που μέχρι τώρα συναντούσαμε μόνο σε σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, πραγματοποίησε αυτοψία στον Ε65, από Καλαμπάκα μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας στα Γρεβενά, δηλώνοντας αισιόδοξος πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.