Τετάρτη, 26-Φεβ-2025 15:00
Pirelli: Με επετειακά ελαστικά 500 αγώνων F1 για το 2025

Το 2025 είναι μια ξεχωριστή χρονιά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, καθώς συμπληρώνονται 75 χρόνια από τη γέννησή του. Για να τιμήσει αυτή τη σπουδαία επέτειο, η F1 διοργάνωσε μια μοναδική εκδήλωση στο Ο2 Arena του Λονδίνου, με τη συμμετοχή όλων των ομάδων και των οδηγών.
Το κοινό, που ξεπέρασε τα 15.000 άτομα, απόλαυσε ένα δίωρο σόου γεμάτο ιστορικές αναφορές, αλλά και μουσικά δρώμενα με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας σκηνής. Η εκδήλωση μεταδόθηκε παγκοσμίως, ενώ παράλληλα προβλήθηκε και μέσω των social media της Formula 1.
Ωστόσο, το 2025 θα είναι ορόσημο και για την Pirelli, καθώς η ιταλική εταιρεία θα συμπληρώσει 500 συμμετοχές σε Grand Prixμέσα στη σεζόν. Μέχρι στιγμής, η Pirelli έχει λάβει μέρος σε 485 αγώνες της κορυφαίας κατηγορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και θα φτάσει στο ιστορικό ορόσημο στις 31 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια του Ολλανδικού Grand Prix στο Zandvoort.
Μία εβδομάδα αργότερα, θα ακολουθήσουν εορταστικές εκδηλώσεις στη Μόντσα, στην έδρα της Pirelli, με στόχο να τιμηθεί αυτή η σημαντική διαδρομή της εταιρείας στο άθλημα.
Στο πλαίσιο των εορτασμών, η Pirelli παρουσίασε στην εκδήλωση του Λονδίνου ένα ειδικό λογότυπο, το οποίο θα χρησιμοποιείται σε όλη την επικοινωνία της εταιρείας με τη Formula 1 καθ’ όλη τη διάρκεια του 2025. Παράλληλα, μία από τις πρώτες δράσεις της θα είναι η δημοσίευση ενός αφιερώματος στην επίσημη ιστοσελίδα της (pirelli.com), το οποίο θα περιλαμβάνει τα 50 πιο σημαντικά Γκραν Πρι στα οποία έχει συμμετάσχει.
Το αφιέρωμα θα ξεκινά από τον πρώτο αγώνα της Formula 1, το Βρετανικό Grand Prix που διεξήχθη στις 13 Μαΐου 1950 στο Silverstone. Σε εκείνο τον αγώνα, 21 μονοθέσια πήραν θέση στην εκκίνηση, με τα οκτώ από αυτά να φορούν ελαστικά της Pirelli.
Μάλιστα, οι τρεις πρώτοι οδηγοί που ανέβηκαν στο βάθρο, οι Νίνο Φαρίνα, Τζουζέπε Φατζόλι και Ρεγκ Πάρνελ, όλοι με Alfa Romeo, είχαν στηριχθεί στη γόμα της ιταλικής εταιρείας.
Αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας μακράς ιστορίας, η οποία συνεχίζεται αδιάλειπτα και φέρνει την Pirelli το 2025 στη θέση του κατασκευαστή ελαστικών με τη μεγαλύτερη παρουσία στην ιστορία της Formula 1.
Διαβάστε περισσότερα άρθρα στο topgeargreece.gr
Ο Max Verstappen ήταν εκείνος που εκμεταλλεύτηκε ξανά το φιάσκο της McLaren που έχασε και τα δύο της μονοθέσια στην εκκίνηση.
Δεν είναι ηλεκτρικό, όμως μπαίνει στην πρίζα. Η νέα επαφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία της BMW προσφέρει διευρυμένη αυτονομία στην X3 με έναν μικρό συμβιβασμό.
Σε συνεργασία με την RTR, η Ford αποφάσισε να δημιουργήσει μια από τις πιο συναρπαστικές και διασκεδαστικές Mustang με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.
Η Toyota ετοιμάζει κάτι μεγάλο σε μικρό μέγεθος, που σύμφωνα με τις πληροφορίες σηματοδοτεί την επιστροφή ενός κλασικού ονόματος, με τα αποκαλυπτήρια να απέχουν μόλις λίγες μέρες.
Είναι μια λύση σωτηρίας και ασφάλειας ή ένα μέτρο που θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από εκείνα που λύνει; Το πολυσυζητημένο όριο ταχύτητας των 30χλμ./ώρα είναι μια απόφαση πανευρωπαϊκού...
Με στόχο να αυξηθούν οι πωλήσεις που έχουν πέσει κατακόρυφα στις ΗΠΑ, ιταλική εταιρεία προσπαθεί τώρα να πουλήσει τα αυτοκίνητά της με τρόπο μάλλον ασυνήθιστο για το μέγεθος του ονόματός της.
Τα συνεχή κρίσιμα αγωνιστικά τριήμερα της F1 ξεκινούν από την Αμερική και τον δεύτερο αγώνα για φέτος στις ΗΠΑ στο συναρπαστικό και πάντα μαγευτικό COTA του Τέξας.
Η Tesla φέρνει μια λειτουργία που υπόσχεται την πιο επιθετική αυτόνομη οδήγηση μέχρι σήμερα, ονομάζεται "Mad Max" και αποτελεί μέρος της πιο πρόσφατης αναβάθμισης του συστήματος FSD.
Μια τελετή παραλαβής που είναι πλέον παράδοση, πραγματοποιήθηκε και φέτος με τους ποδοσφαιριστές της Μπάγερν Μονάχου να παίρνουν τα νέα τους εταιρικά αυτοκίνητα.
Ένα εντυπωσιακό ρεκόρ πραγματοποίησε υβριδικό SUV της Chery καθώς διέσχισε με επιτυχία το σημαντικότερο ποτάμι της Κίνας, στην μεγαλύτερη απόσταση που έχει καταφέρει ποτέ αυτοκίνητο μέσα στο νερό.
Ασταμάτητοι είναι οι έλεγχοι της Τροχαίας για την εφαρμογή του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και αμέτρητες είναι οι παραβάσεις καθημερινά.
Η επίσημη παρουσίαση του νέου hypercar της Toyota πήρε μια μικρή αναβολή, όμως για να χρυσώσει το χάπι στους φίλους της, η ιαπωνική εταιρεία τους δίνει τη δυνατότητα να ακούσουν τον ήχο του κινητήρα...
Το Top Gear παρουσιάζει απ' ευθείας από το Maranello τις πληροφορίες που αφορούν το επερχόμενο πρώτο ηλεκτρικό hypercar της Ferrari.
Στο Japan Mobility Show 2025, η Mazda θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων ένα νέο εντυπωσιακό concept με χαρακτηριστικά σπορ μοντέλου, που θα επηρεάσει την αισθητική και την τεχνολογία των μελλοντικών της...
Γεμάτο ήταν το δελτίο της Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης καθώς σε μια νύχτα συνέβησαν περιστατικά που δείχνουν μια κατάσταση ζούγκλας στους δρόμους της πόλης.