Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 05-Ιαν-2025 12:06

    Αυτή είναι η πρώτη Lamborghini με κινητήρα Honda (video)

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Συνήθως, οι μετατροπές περιλαμβάνουν τοποθετήσεις ισχυρότερων κινητήρων στο αμάξωμα ενός αυτοκινήτου, στην προσπάθεια βελτίωσης των επιδόσεών του. Αυτό σημαίνει πως θα ήταν πιο πιθανό η είδηση να αφορούσε την τοποθέτηση κινητήρα της Lamborghini στο αμάξωμα ενός Honda, παρά το αντίθετο.

    Όμως μια αγωνιστική ομάδα από την Ταϊλάνδη, είδε ως πρόκληση την κατασκευή της πρώτης Lamborghini που θα κινείται από κινητήρα Honda. Συγκεκριμένα, η ομάδα PSC Motorsport προετοιμάζει το αυτοκίνητο για τον 25ωρο αγώνα αντοχής που θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο.

    Παρά τη φαινομενικά "βλασφημία" της αντικατάστασης του ιταλικού V10 κινητήρα με έναν μικρότερο, τετρακύλινδρο κινητήρα με τεχνολογία VTEC, η ομάδα έχει κάποια επιχειρήματα για αυτήν την επιλογή.

    Όπως αναφέρεται στους κανονισμούς της τοπικής διοργάνωσης, η εργοστασιακή Huracan Super Trofeo Evo με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V10, δεν θα πληρούσε τις προδιαγραφές για συμμετοχή στον αγώνα.

    Για να μπορέσει να λάβει μέρος στον αγώνα, η PSC Motorsport αποφάσισε να αντικαταστήσει τον κινητήρα της Lamborghini με ένα δίλιτρο τούρμπο K20C τετρακύλινδρο μοτέρ, τον ίδιο που συναντάμε στο Honda Civic Type R (FK8).

    Ο κινητήρας παραμένει σε μεγάλο βαθμό εργοστασιακός, εκτός από το νέο σύστημα εισαγωγής αέρα και το τοποθετημένο intercooler, που δέχεται ψυχρό αέρα μέσω μιας εισαγωγής στην οροφή του αυτοκινήτου.

    Η ομάδα κατάφερε να σχεδιάσει μια προσαρμοσμένη βάση για να συνδέσει τον κινητήρα με το εξαιρετικά εξελιγμένο εξάταχυτο κιβώτιο ταχυτήτων Xtrac του Super Trofeo Evo. Ο K20C αποδίδει περίπου 350 ίππους και 500 Nm ροπής στους πίσω τροχούς, με το μεγαλύτερο τούρμπο να προσφέρει επιπλέον ισχύ σε σχέση με το εργοστασιακό Civic Type R.

    Lamborghini με κινητήρα Honda

    Παρά το γεγονός ότι ο κινητήρας δεν είναι τόσο ισχυρός όσο ο ατμοσφαιρικός V10 της Huracan, το αυτοκίνητο διαθέτει εξαιρετική αεροδυναμική και νέες ελαφριές ανθρακονημάτινες επιφάνειες, οι οποίες το διαφοροποιούν από την τυπική έκδοση του Super Trofeo Evo.

    Ειδικότερα, το αυτοκίνητο έχει μια εντυπωσιακή πίσω αεροτομή με αρθρωτές βάσεις, έναν αεροδυναμικό διαχύτη και έναν υπερμεγέθη εμπρόσθιο διαχύτη.

    Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το πόσο πιο αργό είναι το αυτοκίνητο σε σχέση με την κανονική εκδοχή της Huracan στην πίστα, ένα onboard βίντεο αποδεικνύει ότι παραμένει εξαιρετικά γρήγορο.

    Το στοιχείο όμως στο οποίο φαίνεται να ελπίζει η ομάδα, είναι ότι το νέο σύστημα θα προσφέρει καλύτερη αξιοπιστία και αντοχή στον 25ωρο αγώνα, αντικαθιστώντας τον πιο απαιτητικό και δύσκολο στη συντήρηση 5.2 λίτρων V10 κινητήρα με τον αποδεδειγμένα αξιόπιστο τετρακύλινδρο κινητήρα της Honda.

    Πηγή: topgeargreece.gr

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    17:12 05/09

    Η Tesla ξεκίνησε την χρήση πλήρους αυτόνομης οδήγησης στην Ευρώπη

    Η πλήρης αυτόνομη οδήγηση της Tesla (FSD) έφτασε στην Ευρώπη. Δείτε πώς και πού χρησιμοποιείται ήδη το Unsupervised FSD χωρίς επίβλεψη οδηγού.

    15:30 05/09

    Αιφνιδιαστική έξοδος της Porsche από τον δείκτη DAX στο χρηματιστήριο της Γερμανίας

    Σάλο προκάλεσε στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές η είδηση πως η Porsche AG αποχωρεί από τον δείκτη DAX, ο οποίος απαρτίζεται από τις 40 κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες της Γερμανίας.

    14:30 05/09

    Επίσημο: Νέα BMW iX3, το πιο σημαντικό αυτοκίνητο της φίρμας τις τελευταίες δεκαετίες-δείτε τι την κάνει ξεχωριστή

    Η iX3, το πρώτο δείγμα γραφής της Neue Klasse της BMW, παρουσιάστηκε επίσημα και υπόσχεται απόδοση, ταχύτατη φόρτιση και μοναδική ψηφιακή εμπειρία βασισμένη στο νέο λειτουργικό BMW Operating System...

    11:20 05/09

    Toyota: Μεγάλη επένδυση στην Ευρώπη-Πού φτιάχνει εργοστάσιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

    Η Toyota συμπληρώνει την σημαντική παρουσία της στην Ευρώπη με ένα νέο εργοστάσιο το οποίο ανακοίνωσε πως θα φτιάξει και θα αφορά τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

    11:00 05/09

    Στην Ελλάδα η μοναδική BMW M4 CS Edition VR46: Πού θα την δείτε

    Με αφορμή τα 46α γενέθλια του Valentino Rossi ήρθε στην Αθήνα η ειδική έκδοση της BMW M4 CS Edition VR46 που εξελίχθηκε από κοινού με τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

    18:30 04/09

    Opel Corsa GSE Vsion Gran Turismo: Η απάντηση των Γερμανών στο Renault 5 Turbo 3E

    Το πρώτο Corsa που οδηγείται και σε πίστα και σε PlayStation, το ηλεκτρικό Corsa GSE Vision GT των 800 ίππων θα μπορείς να το οδηγήσεις στο Gran Turismo 7 από το φθινόπωρο του 2025.

    17:00 04/09

    BYD Seal 6 DM-i: To πρώτο υβριδικό μοντέλο Touring της φίρμας στην Ευρώπη

    Η BYD παρουσίασε τις νέες προτάσεις της στα μεσαία οικογενειακά μοντέλα που φέρουν υβριδική τεχνολογία Super DM Hybrid σε δύο εκδοχές αμαξωμάτων: Sedan και Touring.

    15:30 04/09

    Επίσημο: Έρχεται VW ID. Polo και ID. Polo GTI

    H Volkswagen εναρμονίζει τα ονόματα των νέων μικρών της μοντέλων με την εποχή και το VW ID. 2all γίνεται ID. Polo που θα διαθέτει και έκδοση GTI.

    13:30 04/09

    Δείτε τι έκανε ο Shaquille O'Neal για να χωρέσει στην Corvette Z06 που αγόρασε

    Τα σπορ αυτοκίνητα δεν σχεδιάζονται για σωματότυπους σαν του Shaquille O'Neal, όμως όταν οι επιθυμίες συνοδεύονται από το κατάλληλο budget, όλα μπορούν να γίνουν.

    12:00 04/09

    Ποια εταιρεία αυτοκινήτου τριπλασίασε το μετοχικό της κεφάλαιο μέσα στο 2025

    Με αύξηση στις πωλήσεις, πολλαπλές επενδύσεις και διεύρυνση της αγοράς στην οποία απευθύνεται κινεζική φίρμα έχει καταφέρει μέσα στο 2025 να κάνει δύο φορές αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    10:30 04/09

    Το νέο εντυπωσιακό coupe της Audi είναι έτοιμο για παραγωγή-όλα τα στοιχεία

    Μπορεί η εποχή των TT και R8 να έχει τελειώσει, όμως η Audi επιστρέφει στα σπορ coupe με το Concept C, που δεν είναι απλά ένα πρωτότυπο, αλλά το πρώτο βήμα σε μια νέα εποχή για τη γερμανική φίρμα.

    19:00 03/09

    Ποια μεγάλη φίρμα ετοιμάζει γραμμή παραγωγής για αυτοκίνητα υδρογόνου

    Για το 2028 προορίζεται το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με καύσιμο υδρογόνο καθώς μια από τις εταιρείες που ασχολούνται πολύ ενεργά ξεκίνησε να φτιάχνει την γραμμή παραγωγής.

    17:05 03/09

    Οι εταιρείες που συμμετέχουν στην Έκθεση Αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη 2025

    Η καρδιά της αυτοκίνησης στην Ελλάδα χτυπά αυτή την περίοδο στην Θεσσαλονίκη όπου στα πλαίσια της 89ης ΔΕΘ διοργανώνεται από τις 6-14 Σεπτεμβρίου και έκθεση αυτοκινήτου με αθρόες συμμετοχές πολλών...

    15:30 03/09

    Αυτό είναι το πρώτο video από το hypercar Chaos του Σπύρου Πανόπουλου

    Ο Σπύρος Πανόπουλος έδειξε για πρώτη φορά το SPA Chaos με video που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογιαριασμό. Ετοιμάζεται το ελληνικό Hypercar.

    14:00 03/09

    Αυτά είναι τα απίθανα πρωτότυπα Mini JCW με την υπογραφή της Deus Ex Machina

    Με αυτές τις δύο εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές, η Mini δείχνει ότι ξέρει να συνδυάζει σπορ παράδοση, μοντέρνα αισθητική και τολμηρή φαντασία, είτε σε ηλεκτρικό είτε σε θερμικό σύστημα κίνησης.

    12:00 03/09

    Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO στον χώρο του αυτοκινήτου-δείτε τις αποδοχές τους

    Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.