Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 05-Ιαν-2025 12:06

    Αυτή είναι η πρώτη Lamborghini με κινητήρα Honda (video)

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Συνήθως, οι μετατροπές περιλαμβάνουν τοποθετήσεις ισχυρότερων κινητήρων στο αμάξωμα ενός αυτοκινήτου, στην προσπάθεια βελτίωσης των επιδόσεών του. Αυτό σημαίνει πως θα ήταν πιο πιθανό η είδηση να αφορούσε την τοποθέτηση κινητήρα της Lamborghini στο αμάξωμα ενός Honda, παρά το αντίθετο.

    Όμως μια αγωνιστική ομάδα από την Ταϊλάνδη, είδε ως πρόκληση την κατασκευή της πρώτης Lamborghini που θα κινείται από κινητήρα Honda. Συγκεκριμένα, η ομάδα PSC Motorsport προετοιμάζει το αυτοκίνητο για τον 25ωρο αγώνα αντοχής που θα διεξαχθεί τον επόμενο χρόνο.

    Παρά τη φαινομενικά "βλασφημία" της αντικατάστασης του ιταλικού V10 κινητήρα με έναν μικρότερο, τετρακύλινδρο κινητήρα με τεχνολογία VTEC, η ομάδα έχει κάποια επιχειρήματα για αυτήν την επιλογή.

    Όπως αναφέρεται στους κανονισμούς της τοπικής διοργάνωσης, η εργοστασιακή Huracan Super Trofeo Evo με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V10, δεν θα πληρούσε τις προδιαγραφές για συμμετοχή στον αγώνα.

    Για να μπορέσει να λάβει μέρος στον αγώνα, η PSC Motorsport αποφάσισε να αντικαταστήσει τον κινητήρα της Lamborghini με ένα δίλιτρο τούρμπο K20C τετρακύλινδρο μοτέρ, τον ίδιο που συναντάμε στο Honda Civic Type R (FK8).

    Ο κινητήρας παραμένει σε μεγάλο βαθμό εργοστασιακός, εκτός από το νέο σύστημα εισαγωγής αέρα και το τοποθετημένο intercooler, που δέχεται ψυχρό αέρα μέσω μιας εισαγωγής στην οροφή του αυτοκινήτου.

    Η ομάδα κατάφερε να σχεδιάσει μια προσαρμοσμένη βάση για να συνδέσει τον κινητήρα με το εξαιρετικά εξελιγμένο εξάταχυτο κιβώτιο ταχυτήτων Xtrac του Super Trofeo Evo. Ο K20C αποδίδει περίπου 350 ίππους και 500 Nm ροπής στους πίσω τροχούς, με το μεγαλύτερο τούρμπο να προσφέρει επιπλέον ισχύ σε σχέση με το εργοστασιακό Civic Type R.

    Lamborghini με κινητήρα Honda

    Παρά το γεγονός ότι ο κινητήρας δεν είναι τόσο ισχυρός όσο ο ατμοσφαιρικός V10 της Huracan, το αυτοκίνητο διαθέτει εξαιρετική αεροδυναμική και νέες ελαφριές ανθρακονημάτινες επιφάνειες, οι οποίες το διαφοροποιούν από την τυπική έκδοση του Super Trofeo Evo.

    Ειδικότερα, το αυτοκίνητο έχει μια εντυπωσιακή πίσω αεροτομή με αρθρωτές βάσεις, έναν αεροδυναμικό διαχύτη και έναν υπερμεγέθη εμπρόσθιο διαχύτη.

    Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το πόσο πιο αργό είναι το αυτοκίνητο σε σχέση με την κανονική εκδοχή της Huracan στην πίστα, ένα onboard βίντεο αποδεικνύει ότι παραμένει εξαιρετικά γρήγορο.

    Το στοιχείο όμως στο οποίο φαίνεται να ελπίζει η ομάδα, είναι ότι το νέο σύστημα θα προσφέρει καλύτερη αξιοπιστία και αντοχή στον 25ωρο αγώνα, αντικαθιστώντας τον πιο απαιτητικό και δύσκολο στη συντήρηση 5.2 λίτρων V10 κινητήρα με τον αποδεδειγμένα αξιόπιστο τετρακύλινδρο κινητήρα της Honda.

    Πηγή: topgeargreece.gr

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    17:24 07/11

    Η Honda επιμένει θερμικά και φτιάχνει νέο κινητήρα V6

    Η Honda ετοιμάζει έναν νέο κινητήρα V6 για τα επόμενα υβριδικά της μοντέλα, με 30% καλύτερη κατανάλωση και ισχυρότερη επιτάχυνση, αποδεικνύοντας ότι η εποχή των θερμικών συνόλων δεν έχει τελειώσει.

    15:59 07/11

    Ελληνική εταιρεία χορηγός της Ferrari στο WEC

    Πρόκειται για αναβαθμισμένη χορηγία καθώς η εταιρεία ήταν ήδη παρούσα στο πρωτάθλημα Ferrari Challenge στην Ευρώπη.

    14:21 07/11

    Νέες συλλήψεις από το YouTube-Μοτοσυκλέτες με 250 χλμ./ώρα στην Αττική Οδό

    Άλλο ένα περιστατικό επικίνδυνης οδήγησης εξιχνίασε η Τροχαία καθώς συνέλαβε δύο αναβάτες μοτοσυκλέτας που πήγαιναν με 250 χλμ.ώρα στην Αττική Οδό.

    12:30 07/11

    Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 100 μέρες δοκιμή-αν δεν σου αρέσει το επιστρέφεις

    Η Volkswagen προκαλεί τους οδηγούς να γνωρίσουν στην πράξη την ηλεκτροκίνηση χωρίς τον φόβο της δέσμευσης, μέσω ενός τολμηρού προγράμματος που ονομάζεται ID. Promise.

    10:50 07/11

    Απάτη με μεταχειρισμένα της Audi-τι καταγγέλει η εταιρεία

    Ενημέρωση με εντυπωσιακά αναλυτικές λεπτομέρειες έδωσε στη δημοσιότητα η Audi σχετικά με διαδικτυακές απάτες που περιλαμβάνουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της φίρμας.

    18:00 06/11

    Αποστολή στο Παρίσι: Αποκαλύφθηκε το νέο Renault Twingo

    Η Renault αποκάλυψε το νέο Twingo, που μοιάζει πολύ με το πρώτο αλλά πλέον είναι ηλεκτρικό, με ακόμα καλύτερους χώρους και τιμή κάτω από 20.000 ευρώ.

    16:30 06/11

    Στην Τουρκία θα κατασκευάζεται best seller υβριδικό SUV

    To plug-in υβριδικό SUV που διέπρεψε στις πωλήσεις του Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στην Τουρκία.

    15:00 06/11

    Νέα λειτουργία στο Google Maps θα αλλάξει την πλοήγηση

    Η πλοήγηση του μέλλοντος έρχεται στο Polestar 4 μέσω της νέας λειτουργίας Live Lane Guidance της Google, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να κάνει την οδήγηση πιο έξυπνη και ασφαλή.

    13:30 06/11

    Έρχεται η Bentley Continental GT Supersports-τι θα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της

    Η Bentley έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη teaser της νέας Continental GT Supersports, η οποία επιχειρεί μια σημαντική στροφή στη φιλοσοφία του μοντέλου, όντας η πρώτη πισωκίνητη Supersports που θα...

    12:11 06/11

    Ανάκληση 300.000 plug-in υβριδικών αυτοκινήτων λόγω πυρκαγιάς

    Η ανάκληση αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά αλλά αφορά plug-in υβριδικά μοντέλα που είναι αρκετά δημοφιλή και στον υπόλοιπο κόσμο.

    10:30 06/11

    Η Gymkhana επιστρέφει με το πιο ακραίο Subaru που έγινε ποτέ και οδηγό τον Travis Pastrana

    Ο Travis Pastrana πιάνει το τιμόνι ενός Subaru Brataroo 9500 Turbo 670 ίππων, φτιαγμένου από ανθρακονήματα και με κινητήρα που γυρίζει στις 9.500 σ.α.λ. και υπόσχεται να σε καθηλώσει στην μεγάλη...

    18:00 05/11

    Peugeot Polygon: Το επόμενο αυτοκίνητο της φίρμας το σχεδιάζουν gamers

    H Peugeot αποκάλυψε το Polygon Concept ένα vision όχημα που θα παρουσιαστεί στο online παιχνίδι Fortnite αλλά μας δίνει ιδέες για το σχεδιαστικό μέλλον της φίρμας.

    16:30 05/11

    Απίστευτο περιστατικό: Οδηγός Tesla μπήκε ανάποδα σε πίστα αγώνων για να φορτίσει

    Αν και θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί πολύ χειρότερα έγινε μόνο viral ένα περιστατικό στο οποίο οδηγός Tesla μπήκε ανάποδα σε πίστα την ώρα που είχε αρχίσει αγώνας μοτοσυκλετών.

    15:00 05/11

    Ποια είναι τα τρία σημαντικά μοντέλα για την Audi που έρχονται το 2026

    Η Audi εγκαταλείπει το πλήρως ηλεκτρικό πλάνο και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τρία νέα σημαντικά μοντέλα SUV μέσα στο 2026, που θα διαθέτουν μεταξύ άλλων και θερμικές εκδόσεις.

    13:30 05/11

    Ο αυτοκινητόδρομος της Ελλάδας με τα πιο φωτεινά τούνελ

    Ολοκληρώθηκε το έργο αναβάθμισης του φωτισμού των τούνελ της Ολυμπίας Οδού και πλέον το σύνολο του αυτοκινητόδρομου φωτίζεται από LED μειώνοντας κατανάλωση.

    12:00 05/11

    Γιατί σύντομα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι φθηνότερα

    Κάποιοι κάνουν λόγο για "φούσκα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων", όμως τα δεδομένα δείχνουν κάτι τελείως διαφορετικό: την μετάβασή τους σε πολύ πιο λογικές τιμές.