Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 13-Οκτ-2024 15:00

    Ελάχιστοι αγοράζουν τελικά την παντοδύναμη BMW ΧΜ

    Ελάχιστοι αγοράζουν τελικά την παντοδύναμη BMW ΧΜ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε η BMW ΧΜ, το μόνο σίγουρο ήταν πως η αισθητική της δεν ήταν αυτό που θα αποκαλούσες ελκυστική. Σε μηχανολογικό επίπεδο δεν θα μπορούσε παρά να υποκλιθεί κανείς στους τεχνικούς της γερμανικής μάρκας, όμως για πολλοστή φορά στην ιστορία της, το εν δυνάμει πρόβλημα προέκυπτε από το τμήμα σχεδιασμού.

    Σήμερα, πάνω από έναν χρόνο μετά την έναρξη της εμπορικής της σταδιοδρομίας, είμαστε πλέον σε θέση να μιλάμε με στοιχεία για ένα μοντέλο με χαμηλές πωλήσεις. Σίγουρα αυτοκίνητα όπως η ΧΜ δεν προορίζονται για μαζικές πωλήσεις, αλλα τουλάχιστον στην αρχή του κύκλου ζωής τους, η λογική λέει πως θα συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

    Στην περίπτωση της XM όμως, τα πράγματα δεν δείχνουν να βελτιώνονται. Το τρίτο τρίμηνο του 2024 δεν δημιουργεί και τόσο κολακευτική εικόνα, με τις πωλήσεις να πραγματοποιούν ελεύθερη πτώση.

    Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο λοιπόν, η BMW κατάφερε να πουλήσει μόλις 307 μονάδες της XM, η οποία κατέγραψε πτώση 30,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2023, όταν πωλήθηκαν 443. Σίγουρα δεν είναι η επίδοση που περιμένεις από ένα μοντέλο... επιδόσεων, η σύμφωνα με τα λόγια της BMW, το απόλυτο M SUV της μάρκας.

    Πίσω ακόμη και από την Ζ4

    Αυτό που κάνει την αποτυχία της XM ακόμα πιο έντονη, είναι η σύγκριση των πωλήσεών της με μοντέλα που ανήκουν σε κατηγορίες που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, όπως αυτή των roadster. Πάρτε για παράδειγμα τη BMW Z4, η οποία ξεπέρασε την XM με μεγάλη διαφορά το ίδιο τρίμηνο, πουλώντας 543 μονάδες.

    Αυτό είναι ένα τεράστιο άλμα 64% στις πωλήσεις της Z4, που ισοδυναμεί με 212 περισσότερα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος, δημιουργώντας ερωτηματικά για το κατά πόσο η παρουσίαση της XM ήταν ένα λάθος από πλευράς BMW.

    BMW XM Label Red

    Πάντως, τα συνολικά στοιχεία της BMW στην αγορά από την αρχή της χρονιάς, είναι ελαφρώς πιο ενθαρρυντικά. Η πτώση κατά 2,1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, που ισοδυναμεί με την πώληση 5.740 λιγότερων αυτοκινήτων, δεν ακούγεται τόσο άσχημα.

    Κι αυτό γιατί ενώ η XM παραπαίει, κάποια από τα μοντέλα της γκάμας της BMW παρουσιάζουν αντίθετη εικόνα. Η Σειρά 5 σημείωσε αύξηση 44,7%, η Σειρά 2 σημείωσε άνοδο 25,6% και το SUV X4 σημείωσε αύξηση 41,8%, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν και αισιόδοξα μηνύματα για τη βαυαρική μάρκα.

    Διαβάστε περισσότερα στο topgeargreece.gr

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    17:12 05/09

    Η Tesla ξεκίνησε την χρήση πλήρους αυτόνομης οδήγησης στην Ευρώπη

    Η πλήρης αυτόνομη οδήγηση της Tesla (FSD) έφτασε στην Ευρώπη. Δείτε πώς και πού χρησιμοποιείται ήδη το Unsupervised FSD χωρίς επίβλεψη οδηγού.

    15:30 05/09

    Αιφνιδιαστική έξοδος της Porsche από τον δείκτη DAX στο χρηματιστήριο της Γερμανίας

    Σάλο προκάλεσε στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές η είδηση πως η Porsche AG αποχωρεί από τον δείκτη DAX, ο οποίος απαρτίζεται από τις 40 κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες της Γερμανίας.

    14:30 05/09

    Επίσημο: Νέα BMW iX3, το πιο σημαντικό αυτοκίνητο της φίρμας τις τελευταίες δεκαετίες-δείτε τι την κάνει ξεχωριστή

    Η iX3, το πρώτο δείγμα γραφής της Neue Klasse της BMW, παρουσιάστηκε επίσημα και υπόσχεται απόδοση, ταχύτατη φόρτιση και μοναδική ψηφιακή εμπειρία βασισμένη στο νέο λειτουργικό BMW Operating System...

    11:20 05/09

    Toyota: Μεγάλη επένδυση στην Ευρώπη-Πού φτιάχνει εργοστάσιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

    Η Toyota συμπληρώνει την σημαντική παρουσία της στην Ευρώπη με ένα νέο εργοστάσιο το οποίο ανακοίνωσε πως θα φτιάξει και θα αφορά τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

    11:00 05/09

    Στην Ελλάδα η μοναδική BMW M4 CS Edition VR46: Πού θα την δείτε

    Με αφορμή τα 46α γενέθλια του Valentino Rossi ήρθε στην Αθήνα η ειδική έκδοση της BMW M4 CS Edition VR46 που εξελίχθηκε από κοινού με τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

    18:30 04/09

    Opel Corsa GSE Vsion Gran Turismo: Η απάντηση των Γερμανών στο Renault 5 Turbo 3E

    Το πρώτο Corsa που οδηγείται και σε πίστα και σε PlayStation, το ηλεκτρικό Corsa GSE Vision GT των 800 ίππων θα μπορείς να το οδηγήσεις στο Gran Turismo 7 από το φθινόπωρο του 2025.

    17:00 04/09

    BYD Seal 6 DM-i: To πρώτο υβριδικό μοντέλο Touring της φίρμας στην Ευρώπη

    Η BYD παρουσίασε τις νέες προτάσεις της στα μεσαία οικογενειακά μοντέλα που φέρουν υβριδική τεχνολογία Super DM Hybrid σε δύο εκδοχές αμαξωμάτων: Sedan και Touring.

    15:30 04/09

    Επίσημο: Έρχεται VW ID. Polo και ID. Polo GTI

    H Volkswagen εναρμονίζει τα ονόματα των νέων μικρών της μοντέλων με την εποχή και το VW ID. 2all γίνεται ID. Polo που θα διαθέτει και έκδοση GTI.

    13:30 04/09

    Δείτε τι έκανε ο Shaquille O'Neal για να χωρέσει στην Corvette Z06 που αγόρασε

    Τα σπορ αυτοκίνητα δεν σχεδιάζονται για σωματότυπους σαν του Shaquille O'Neal, όμως όταν οι επιθυμίες συνοδεύονται από το κατάλληλο budget, όλα μπορούν να γίνουν.

    12:00 04/09

    Ποια εταιρεία αυτοκινήτου τριπλασίασε το μετοχικό της κεφάλαιο μέσα στο 2025

    Με αύξηση στις πωλήσεις, πολλαπλές επενδύσεις και διεύρυνση της αγοράς στην οποία απευθύνεται κινεζική φίρμα έχει καταφέρει μέσα στο 2025 να κάνει δύο φορές αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    10:30 04/09

    Το νέο εντυπωσιακό coupe της Audi είναι έτοιμο για παραγωγή-όλα τα στοιχεία

    Μπορεί η εποχή των TT και R8 να έχει τελειώσει, όμως η Audi επιστρέφει στα σπορ coupe με το Concept C, που δεν είναι απλά ένα πρωτότυπο, αλλά το πρώτο βήμα σε μια νέα εποχή για τη γερμανική φίρμα.

    19:00 03/09

    Ποια μεγάλη φίρμα ετοιμάζει γραμμή παραγωγής για αυτοκίνητα υδρογόνου

    Για το 2028 προορίζεται το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με καύσιμο υδρογόνο καθώς μια από τις εταιρείες που ασχολούνται πολύ ενεργά ξεκίνησε να φτιάχνει την γραμμή παραγωγής.

    17:05 03/09

    Οι εταιρείες που συμμετέχουν στην Έκθεση Αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη 2025

    Η καρδιά της αυτοκίνησης στην Ελλάδα χτυπά αυτή την περίοδο στην Θεσσαλονίκη όπου στα πλαίσια της 89ης ΔΕΘ διοργανώνεται από τις 6-14 Σεπτεμβρίου και έκθεση αυτοκινήτου με αθρόες συμμετοχές πολλών...

    15:30 03/09

    Αυτό είναι το πρώτο video από το hypercar Chaos του Σπύρου Πανόπουλου

    Ο Σπύρος Πανόπουλος έδειξε για πρώτη φορά το SPA Chaos με video που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογιαριασμό. Ετοιμάζεται το ελληνικό Hypercar.

    14:00 03/09

    Αυτά είναι τα απίθανα πρωτότυπα Mini JCW με την υπογραφή της Deus Ex Machina

    Με αυτές τις δύο εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές, η Mini δείχνει ότι ξέρει να συνδυάζει σπορ παράδοση, μοντέρνα αισθητική και τολμηρή φαντασία, είτε σε ηλεκτρικό είτε σε θερμικό σύστημα κίνησης.

    12:00 03/09

    Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO στον χώρο του αυτοκινήτου-δείτε τις αποδοχές τους

    Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.