Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 13-Οκτ-2024 15:00

    Ελάχιστοι αγοράζουν τελικά την παντοδύναμη BMW ΧΜ

    Ελάχιστοι αγοράζουν τελικά την παντοδύναμη BMW ΧΜ
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε η BMW ΧΜ, το μόνο σίγουρο ήταν πως η αισθητική της δεν ήταν αυτό που θα αποκαλούσες ελκυστική. Σε μηχανολογικό επίπεδο δεν θα μπορούσε παρά να υποκλιθεί κανείς στους τεχνικούς της γερμανικής μάρκας, όμως για πολλοστή φορά στην ιστορία της, το εν δυνάμει πρόβλημα προέκυπτε από το τμήμα σχεδιασμού.

    Σήμερα, πάνω από έναν χρόνο μετά την έναρξη της εμπορικής της σταδιοδρομίας, είμαστε πλέον σε θέση να μιλάμε με στοιχεία για ένα μοντέλο με χαμηλές πωλήσεις. Σίγουρα αυτοκίνητα όπως η ΧΜ δεν προορίζονται για μαζικές πωλήσεις, αλλα τουλάχιστον στην αρχή του κύκλου ζωής τους, η λογική λέει πως θα συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

    Στην περίπτωση της XM όμως, τα πράγματα δεν δείχνουν να βελτιώνονται. Το τρίτο τρίμηνο του 2024 δεν δημιουργεί και τόσο κολακευτική εικόνα, με τις πωλήσεις να πραγματοποιούν ελεύθερη πτώση.

    Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο λοιπόν, η BMW κατάφερε να πουλήσει μόλις 307 μονάδες της XM, η οποία κατέγραψε πτώση 30,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2023, όταν πωλήθηκαν 443. Σίγουρα δεν είναι η επίδοση που περιμένεις από ένα μοντέλο... επιδόσεων, η σύμφωνα με τα λόγια της BMW, το απόλυτο M SUV της μάρκας.

    Πίσω ακόμη και από την Ζ4

    Αυτό που κάνει την αποτυχία της XM ακόμα πιο έντονη, είναι η σύγκριση των πωλήσεών της με μοντέλα που ανήκουν σε κατηγορίες που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, όπως αυτή των roadster. Πάρτε για παράδειγμα τη BMW Z4, η οποία ξεπέρασε την XM με μεγάλη διαφορά το ίδιο τρίμηνο, πουλώντας 543 μονάδες.

    Αυτό είναι ένα τεράστιο άλμα 64% στις πωλήσεις της Z4, που ισοδυναμεί με 212 περισσότερα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος, δημιουργώντας ερωτηματικά για το κατά πόσο η παρουσίαση της XM ήταν ένα λάθος από πλευράς BMW.

    BMW XM Label Red

    Πάντως, τα συνολικά στοιχεία της BMW στην αγορά από την αρχή της χρονιάς, είναι ελαφρώς πιο ενθαρρυντικά. Η πτώση κατά 2,1% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, που ισοδυναμεί με την πώληση 5.740 λιγότερων αυτοκινήτων, δεν ακούγεται τόσο άσχημα.

    Κι αυτό γιατί ενώ η XM παραπαίει, κάποια από τα μοντέλα της γκάμας της BMW παρουσιάζουν αντίθετη εικόνα. Η Σειρά 5 σημείωσε αύξηση 44,7%, η Σειρά 2 σημείωσε άνοδο 25,6% και το SUV X4 σημείωσε αύξηση 41,8%, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν και αισιόδοξα μηνύματα για τη βαυαρική μάρκα.

    Διαβάστε περισσότερα στο topgeargreece.gr

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    13:45 30/01

    Επίσημο: Παρουσιάστηκε η νέα Mercedes S-Class-πιο ισχυρή και πολυτελής από ποτέ (video)

    Γνωρίστε τη νέα S-Class, το μοντέλο που η Mercedes παρουσιάζει ως την επιτομή της πολυτέλειας, της προηγμένης τεχνολογίας και της άνεσης και έρχεται την χρονιά που η γερμανική μάρκα γιορτάζει τα 140...

    18:00 29/01

    Δοκιμή Dacia Bigster Hybrid 155: Όπως το Duster αλλά μεγαλύτερο

    Η επιτυχημένη συνταγή του Duster βελτιώνεται με επιπλέον 100 λίτρα χώρου αποσκευών και έναν full hybrid κινητήρα με κατανάλωση που δεν θα δεις ούτε σε diesel.

    16:30 29/01

    H Tesla σταματάει την παραγωγή δύο μοντέλων της-Δείτε με τι θα τα αντικαταστήσει

    Δύο μοντέλα που έχουν χαρακτηρίσει την Tesla θα σταματήσουν να παράγονται πλέον καθώς η φίρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάνει στροφή στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

    15:00 29/01

    Νέα γέφυρα στη Δ. Μακεδονία-Γιατί είναι ένα κρίσιμο έργο υποδομής

    Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προχωρά στην κατασκευή νέας γέφυρας που θα κάνει ασφαλέστερες και ευκολότερες τις δαδρομές στην περιοχή της Κοζάνης.

    13:30 29/01

    Τι είναι το Lane Assist που συζητούν όλοι και πώς λειτουργεί

    Το Lane Assist είναι σήμερα το βασικότερο στοιχείο του ADAS συστήματος ενός νέου αυτοκινήτου, όρος που περιγράφει τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

    12:00 29/01

    Η συμφωνία ΕΕ-Ινδίας μπορεί να σώσει την αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης

    Η εμπορική συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ινδίας για σταδιακή μείωση των δασμών, αναμένεται να επωφελήσει σημαντικά τους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και ειδικά αυτούς που...

    10:30 29/01

    Netflix: Νέα σειρά 6 επεισοδίων με αγώνες αυτοκινήτων-Πότε κάνει πρεμιέρα

    Το Motorvalley είναι η νέα σειρά 6 επεισοδίων του Netflix και αφορά τους αγώνες αυτοκινήτου στην Ιταλία με επίκεντρο την Imola και την Emilia-Romagna

    18:15 28/01

    Γιατί καταρρέουν οι πωλήσεις της Lancia

    Η νέα Ypsilon που παρουσιάστηκε το 2024 αλλά δεν τα κατάφερε στις πωλήσεις- ενώ η ιταλική φίρμα ετοιμάζεται να προσθέσει ένα ακόμη μοντέλο στη γκάμα της.

    16:54 28/01

    Nissan Ariya: Αυξημένη αυτονομία με μηδέν κόστος-δείτε πώς γίνεται

    Μέχρι και 65% λιγότερές φορτίσεις θα χρειάζεται αυτό το Nissan Ariya σε ηλιόλουστες χώρες όπως η Ελλάδα καθώς μπορείς να γλιτώνεις μέχρι και 23 χλμ. ημερησίως-Δείτε πώς.

    15:38 28/01

    Γιατί αυτή η Corvette ZR1X πωλήθηκε 12 φορές πάνω από την τιμή της

    Μια μοναδική Corvette ZR1X πωλήθηκε πρόσφατα για 2,4 εκατ. ευρώ, πάνω από 12 φορές την αρχική της τιμή, όμως υπάρχει εξήγηση για το αστρονομικό ποσό που έδωσε ο νέος της ιδιοκτήτης.

    13:30 28/01

    Οι Έλληνες αγοράζουν αυτοκίνητα online-Ποια φίρμα προτίμησαν το 2025

    Το China EV Marketplace έχει μπει στη ζωή μας και μπορεί κανείς να αγοράσει πλεόν online ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Κίνα. Δείτε ποια φίρμα προτίμησαν οι Έλληνες το 2025.

    12:00 28/01

    Η φίρμα αυτοκινήτων που αύξησε 145% τις πωλήσεις της στην Ευρώπη-πώς το έκανε

    Ένα μικρό "cinderella story" περιλαμβάνουν τα ολοκληρωμένα στοιχεία των πωλήσεων στην Ευρώπη για το 2025 καθώς μια φίρμα που δεν περιμένεις, έχει αυξήσει τις πωλήσεις της 145% σε σχέση με το 2024.

    10:41 28/01

    Bertone Runabout: Νεορετρό supercar με V6 από την Toyota

    Ο οίκος Bertone αποφάσισε πως είναι εξαιρετική ιδέα να δημιουργήσει μια περιορισμένη παραγωγή του νέου Bertone Runabout και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

    17:55 27/01

    Αυτή είναι η ελληνική πόλη που έχει έξυπνες διαβάσεις πεζών

    Στην αναβάθμιση κομβικών σημείων της πόλης με διαβάσεις προχωρά μεγάλη ελληνική πόλη, εγκαθιστώντας περισσότερες από τριάντα "έξυπνες" διαβάσεις για την ασφάλεια των πεζών. Δείτε σε ποια σημεία...

    15:30 27/01

    O Schumacher είναι καλύτερα-νέες φήμες για την υγεία του

    Με την συμπλήρωση 12 ετών από το τραγικό ατύχημα στο σκι, νέες φήμες έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Michael Schumacher.

    14:02 27/01

    Η Αθήνα θα σωθεί από το κυκλοφοριακό χάρη στις νέες τεχνολογίες-τι δήλωσε ο Χρυσοχοΐδης

    Τη χρήση νέων τεχνολογικών μέσων, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Αττική.