Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 06-Οκτ-2024 10:35

    Τι συμβαίνει και πέφτει τόσο πολύ η παραγωγή αυτοκίνητων στην Ιταλία

    Τι συμβαίνει και πέφτει τόσο πολύ η παραγωγή αυτοκίνητων στην Ιταλία
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η παραγωγή στα εργοστάσια της Stellantis στην Ιταλία συνεχίζει να πέφτει, εν μέσω αυξανόμενης οργής από τα συνδικάτα των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία.

    Η παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ιταλία πρόκειται να πέσει κάτω από τα 500.000 οχήματα φέτος από 751.000 το 2023, δήλωσε το συνδικάτο FIM-CISL, επικαλούμενο την επίμονα χαμηλή ζήτηση της αγοράς, ιδίως για τα ηλεκτρικά οχήματα.

    Η πρόβλεψη σηματοδοτεί ένα επίπεδο παραγωγής πολύ κάτω από τον στόχο του 2030 για ετήσια παραγωγή 1 εκατομμυρίου οχημάτων για επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά που συζητά η Stellantis με την ιταλική κυβέρνηση.

    Τα συνδικάτα των μεταλλουργών της Ιταλίας έχουν καλέσει σε μονοήμερη απεργία στις 18 Οκτωβρίου για να διαμαρτυρηθούν για την πτώση της παραγωγής.

    Η Stellantis, η οποία κατασκευάζει στην Ιταλία τα μοντέλα Alfa Romeo, Fiat και Maserati, καθώς και φορτηγά για άλλες μάρκες, παρήγαγε 237.700 αυτοκίνητα τους πρώτους εννέα μήνες, σύμφωνα με την FIM-CISL. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 41% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και ακόμη και κάτω από το 2020, όταν τα εργοστάσια έκλεισαν για μήνες μετά το αρχικό ξέσπασμα του Covid-19.

    Fiat 500e Mirafiori ερογστάσιο Ιταλία

    Και τα έξι εργοστάσια της Stellantis στην Ιταλία είδαν την παραγωγή να μειώνεται τους πρώτους εννέα μήνες, ανέφερε το συνδικάτο στις 2 Οκτωβρίου.

    Η Stellantis παλεύει με την επιβράδυνση και τις πιο ανταγωνιστικές αγορές αυτοκινήτων σε όλη την Ευρώπη, όπου η ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων εξασθενεί. Η παραγωγή στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο - όπου η αυτοκινητοβιομηχανία έχει αναστείλει την παραγωγή του ηλεκτρικού Fiat 500e αφού δεν πουλάει- μειώθηκε κατά 68% την περίοδο αυτή.

    Τα στοιχεία ενίσχυσαν τους φόβους για διαρθρωτική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στην Ευρώπη για τις τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων από τους ασιατικούς ανταγωνιστές. Ο κορυφαίος κατασκευαστής της Ευρώπης, ο όμιλος Volkswagen, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα μπορούσε να κλείσει εργοστάσια στη Γερμανία για πρώτη φορά.

    Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Super Sport

    "Εάν η τάση που παρατηρήθηκε στο τρίτο τρίμηνο επιβεβαιωθεί στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, η κατάσταση (της παραγωγής) θα γίνει ακόμη πιο σοβαρή", με λιγότερα από 300.000 αυτοκίνητα και περίπου 200.000 φορτηγά να παράγονται, δήλωσε ο επικεφαλής της FIM-CISL, Ferdinando Uliano.

    Ο Uliano, ο οποίος παρουσίαζε την τριμηνιαία έκθεση της ένωσης για την παραγωγή της αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα, δήλωσε ότι ο όγκος παραγωγής δεν βοηθήθηκε από τις καθυστερήσεις στο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα κινήτρων αγοράς, το οποίο ανακοινώθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους αλλά τέθηκε σε εφαρμογή μόλις τον Ιούνιο.

    "Πιστεύουμε ότι η έλλειψη κινήτρων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είχε αρνητικό αντίκτυπο", δήλωσε.

    Η υποχώρηση έχει επιφέρει πλήγμα στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, η οποία θέλει να αυξήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Ιταλία σε 1 εκατομμύριο οχήματα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis Κάρλος Ταβάρες έχει συγκρουστεί με τη Ρώμη για τα κίνητρα EV και την απόφαση της εταιρείας να μεταφέρει μέρος της παραγωγής σε χώρες με χαμηλότερο κόστος. 

    Μελονι ΟΗΕ 2024

    Ο CEO της Stellantis δέχεται πιέσεις μετά την απότομη πτώση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου φέτος, με την Stellantis να ανακοινώνει υποβάθμιση των προβλέψεών της για το 2024. Το προσαρμοσμένο περιθώριο κέρδους αναμένεται τώρα να είναι μεταξύ 5,5% και 7,0% για το έτος, από το διψήφιο επίπεδο που είχε προβλεφθεί προηγουμένως, δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία στις 30 Σεπτεμβρίου.

    Ο Tavares πρόκειται να μιλήσει σε ιταλική κοινοβουλευτική επιτροπή στα τέλη της επόμενης εβδομάδας σχετικά με τις προοπτικές της χώρας για την παραγωγή αυτοκινήτων.

    Η Stellantis ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας αντιμετωπίζει μια περίπλοκη κατάσταση, η οποία, στην Ιταλία ειδικότερα, επιδεινώνεται από στοιχεία όπως το υψηλό κόστος ενέργειας και εργασίας. Μια ευρεία επανεξέταση των βιομηχανικών πολιτικών της χώρας ήταν το κλειδί για την επίτευξη των προτεινόμενων αποτελεσμάτων, ανέφερε η εταιρεία.

    Με πληροφορίες από Bloomberg και Reuters

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    13:30 06/09

    Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 τελειώνει-πότε παραδίδεται στην κυκλοφορία

    Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας, πραγματοποίησε αυτοψία στον Ε65, από Καλαμπάκα μέχρι τον κόμβο της Εγνατίας στα Γρεβενά, δηλώνοντας αισιόδοξος πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.

    12:44 06/09

    Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Volvo ES90-με αρχιτεκτονική 800V για πρώτη φορά σε μοντέλο της φίρμας

    Το νέο ηλεκτρικό sedan της Volvo είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας που διαθέτει αρχιτεκτονική δομή φόρτισης 800V.

    17:12 05/09

    Η Tesla ξεκίνησε την χρήση πλήρους αυτόνομης οδήγησης στην Ευρώπη

    Η πλήρης αυτόνομη οδήγηση της Tesla (FSD) έφτασε στην Ευρώπη. Δείτε πώς και πού χρησιμοποιείται ήδη το Unsupervised FSD χωρίς επίβλεψη οδηγού.

    15:30 05/09

    Αιφνιδιαστική έξοδος της Porsche από τον δείκτη DAX στο χρηματιστήριο της Γερμανίας

    Σάλο προκάλεσε στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές η είδηση πως η Porsche AG αποχωρεί από τον δείκτη DAX, ο οποίος απαρτίζεται από τις 40 κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες της Γερμανίας.

    14:30 05/09

    Επίσημο: Νέα BMW iX3, το πιο σημαντικό αυτοκίνητο της φίρμας τις τελευταίες δεκαετίες-δείτε τι την κάνει ξεχωριστή

    Η iX3, το πρώτο δείγμα γραφής της Neue Klasse της BMW, παρουσιάστηκε επίσημα και υπόσχεται απόδοση, ταχύτατη φόρτιση και μοναδική ψηφιακή εμπειρία βασισμένη στο νέο λειτουργικό BMW Operating System...

    11:20 05/09

    Toyota: Μεγάλη επένδυση στην Ευρώπη-Πού φτιάχνει εργοστάσιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

    Η Toyota συμπληρώνει την σημαντική παρουσία της στην Ευρώπη με ένα νέο εργοστάσιο το οποίο ανακοίνωσε πως θα φτιάξει και θα αφορά τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

    11:00 05/09

    Στην Ελλάδα η μοναδική BMW M4 CS Edition VR46: Πού θα την δείτε

    Με αφορμή τα 46α γενέθλια του Valentino Rossi ήρθε στην Αθήνα η ειδική έκδοση της BMW M4 CS Edition VR46 που εξελίχθηκε από κοινού με τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

    18:30 04/09

    Opel Corsa GSE Vsion Gran Turismo: Η απάντηση των Γερμανών στο Renault 5 Turbo 3E

    Το πρώτο Corsa που οδηγείται και σε πίστα και σε PlayStation, το ηλεκτρικό Corsa GSE Vision GT των 800 ίππων θα μπορείς να το οδηγήσεις στο Gran Turismo 7 από το φθινόπωρο του 2025.

    17:00 04/09

    BYD Seal 6 DM-i: To πρώτο υβριδικό μοντέλο Touring της φίρμας στην Ευρώπη

    Η BYD παρουσίασε τις νέες προτάσεις της στα μεσαία οικογενειακά μοντέλα που φέρουν υβριδική τεχνολογία Super DM Hybrid σε δύο εκδοχές αμαξωμάτων: Sedan και Touring.

    15:30 04/09

    Επίσημο: Έρχεται VW ID. Polo και ID. Polo GTI

    H Volkswagen εναρμονίζει τα ονόματα των νέων μικρών της μοντέλων με την εποχή και το VW ID. 2all γίνεται ID. Polo που θα διαθέτει και έκδοση GTI.

    13:30 04/09

    Δείτε τι έκανε ο Shaquille O'Neal για να χωρέσει στην Corvette Z06 που αγόρασε

    Τα σπορ αυτοκίνητα δεν σχεδιάζονται για σωματότυπους σαν του Shaquille O'Neal, όμως όταν οι επιθυμίες συνοδεύονται από το κατάλληλο budget, όλα μπορούν να γίνουν.

    12:00 04/09

    Ποια εταιρεία αυτοκινήτου τριπλασίασε το μετοχικό της κεφάλαιο μέσα στο 2025

    Με αύξηση στις πωλήσεις, πολλαπλές επενδύσεις και διεύρυνση της αγοράς στην οποία απευθύνεται κινεζική φίρμα έχει καταφέρει μέσα στο 2025 να κάνει δύο φορές αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    10:30 04/09

    Το νέο εντυπωσιακό coupe της Audi είναι έτοιμο για παραγωγή-όλα τα στοιχεία

    Μπορεί η εποχή των TT και R8 να έχει τελειώσει, όμως η Audi επιστρέφει στα σπορ coupe με το Concept C, που δεν είναι απλά ένα πρωτότυπο, αλλά το πρώτο βήμα σε μια νέα εποχή για τη γερμανική φίρμα.

    19:00 03/09

    Ποια μεγάλη φίρμα ετοιμάζει γραμμή παραγωγής για αυτοκίνητα υδρογόνου

    Για το 2028 προορίζεται το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με καύσιμο υδρογόνο καθώς μια από τις εταιρείες που ασχολούνται πολύ ενεργά ξεκίνησε να φτιάχνει την γραμμή παραγωγής.

    17:05 03/09

    Οι εταιρείες που συμμετέχουν στην Έκθεση Αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη 2025

    Η καρδιά της αυτοκίνησης στην Ελλάδα χτυπά αυτή την περίοδο στην Θεσσαλονίκη όπου στα πλαίσια της 89ης ΔΕΘ διοργανώνεται από τις 6-14 Σεπτεμβρίου και έκθεση αυτοκινήτου με αθρόες συμμετοχές πολλών...

    15:30 03/09

    Αυτό είναι το πρώτο video από το hypercar Chaos του Σπύρου Πανόπουλου

    Ο Σπύρος Πανόπουλος έδειξε για πρώτη φορά το SPA Chaos με video που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογιαριασμό. Ετοιμάζεται το ελληνικό Hypercar.