Τετάρτη, 11-Σεπ-2024 16:38
Πρώτο teaser του φθηνού ηλεκτρικού crossover της Lucid

Τις αμέσως προηγούμενες μέρες, γράφαμε για την πρόθεση της Lucid να διευρύνει τη γκάμα της, φέρνοντας στην αγορά προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα.
Ως νεοσύστατη εταιρεία, η Lucid οφείλει να ακολουθήσει ένα πλάνο που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα και κερδοφορία, στοιχεία που είναι τα ζητούμενα για οποιαδήποτε φίρμα επιχειρεί αρχικά την εδραίωσή της στην αγορά.
Από την άλλη πλευρά, το μοναδικό μοντέλο της Lucid μέχρι στιγμής, το sedan Air, θεωρείται εκείνο με τη μεγαλύτερη αυτονομία στην κατηγορία των ηλεκτρικών. Αλλά η υψηλή τιμή του, είναι ένα στοιχείο που δεν του επιτρέπει να επιτύχει μαζικές πωλήσεις.
Στη εκδήλωση που πραγματοποίησε η Lucid την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, για την Ημέρα Τεχνολογίας και Παραγωγής, ο CEO της εταιρείας, Peter Rawlinson, παρουσίασε διάφορες νέες τεχνολογίες και αναβαθμίσεις σε υπάρχοντα προϊόντα που η αμερικανική φίρμα ελπίζει ότι θα της δώσουν την ώθηση που αναζητά.
Το επερχόμενο SUV Gravity είναι ένα από αυτά. Θα μεταφέρει την αξιοσημείωτη αυτονομία και αποδοτικότητα του Lucid Air, σε έναν τύπο οχήματος που είναι πολύ πιο δημοφιλής στις οικογένειες και τον πυρήνα των αγοραστών αυτοκινήτων. Όμως ο αστερίσκος παραμένει, καθώς και το Gravity δεν είναι αυτό που θα αποκαλούσαμε προσιτό αυτοκίνητο.
Γνωρίζουμε επίσης ότι τα υπάρχοντα μοντέλα Lucid, θα αποκτήσουν βελτιωμένο λογισμικό αυτόνομης οδήγησης και θα εγκαταλείψουν την Alexa της Amazon, ως εικονική βοηθό στο αυτοκίνητο.
Όμως καμία από αυτές τις ειδήσεις, δεν είναι τόσο σημαντική όσο το Project Midsize, όπως αποκαλείται το πρόγραμμα που στοχεύει να φέρει τη Lucid στην κατηγορία των crossover με τιμή κάτω των 45.000 ευρώ. Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης, αυτό είναι το επίπεδο που τοποθετείται το άκρως επιτυχημένο Model Y της Tesla.
Μάλιστα η Lucid, μας έδωσε τη δυνατότητα να πάρουμε μια πρώτη γεύση από αυτό το μοντέλο, δίνοντας στη δημοσιότητα μια εικόνα teaser. "Το νέο crossover θα χρησιμοποιήσει τα πλεονεκτήματα αποδοτικότητας και κόστους που επιτρέπει η τεχνολογία Lucid, για να προσφέρει την ίδια αυτονομία με τον ανταγωνισμό, χρησιμοποιώντας παράλληλα μια μικρότερη μπαταρία”, δήλωσε η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.
"Η παραγωγή της πλατφόρμας μεσαίου μεγέθους έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη του 2026 με τιμή εκκίνησης κάτω από 45.000 ευρώ”, καταλήγει η Lucid. Ο Rawlinson δήλωσε ότι το μεσαίο μοντέλο θα μπορούσε να αφορά μια αγορά που είναι 30 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Air, γεγονός που δείχνει πόσο σημαντικά είναι τα προσιτά crossover σε παγκόσμιο επίπεδο.
Διαβάστε περισσότερα στο topgeargreece.gr
Μια τεχνολογία γνωστή εδώ και χρόνια, επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν τρόπους να προσφέρουν αυτονομία, χωρίς τεράστιες μπαταρίες ή συχνή φόρτιση.
Οι γονείς κάνουν πολλά χιλιόμετρα την εβδομάδα για εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών τους αλλά αυτό τους δίνει και ποιοτικό χρόνο για την οικογένεια.
17 αυτοκίνητα σε ένα βράδυ έκλεψαν κάποιοι από πάρκινγκ που χρησιμοποιούσαν άνθρωποι που βρίσκονταν σε κρουαζιέρα.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του αυτοκινήτου ένα αυτόνομο όχημα πέρασε τα σύνορα και ολοκλήρωσε τους ελέγχους χωρίς οδηγό στο τιμόνι.
Την είδηση μοιράστηκε στα social media ο ίδιος ο Lewis Hamilton μετά από τις πρόσφατες αναρτήσεις για την περιπέτεια υγείας που πέρασε ο Roscoe.
Η τρίτη γενιά του Audi Q3 έχει το δύσκολο έργο να κάνει ακόμη καλύτερο ένα SUV που από την πρώτη του κιόλας γενιά ήταν ένα σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.
Νέα σύλληψη οδηγού για παραβίαση του ορίου ταχύτητας είχαμε από την αστυνομία, όταν το ραντάρ έπιασε αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα σε δρόμο της Κηφισιάς.
Αν το Golf ήταν πάντα το αυτοκίνητο της καρδιάς σου, αλλά η ανάγκη για κάτι πιο πρακτικό σε κάνει να λοξοκοιτάς προς τα SUV, τότε το T-Roc είναι πιθανότατα αυτό που ψάχνεις.
Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ ένα από τα πιο δημοφιλή SUV της αγοράς αποκτά ένα πολύ ξεχωριστό concept με κεφετιέρα στον βασικό του εξοπλισμό.
Την δική της απαντήση στην Κίνα ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλει μικρό και προσιτό αυτοκίνητο και θα ξεκινήσει επαφές με τους κατάλληλους ανθρώπους.
Η πρωτοποριακή πόλη Woven City της Toyota, έχει ήδη τους πρώτους κατοίκους της οι οποίοι σύντομα θα απολαμβάνουν τις μετακινήσεις του μέλλοντος.
Ο Marc Basseng μιλάει στο Top Gear για το σπουδαίο επίτευγμα του ρεκόρ ταχύτητας με το ηλεκτρικό Yangwang U9 Xtreme και λέει πως "θα μπορούσε να είχε κρατήσει το γκάζι πατημένο για άλλο 1,5...
Χωρίς να δυσκολευτεί και με μια εντυπωσιακή προσπέραση στην εκκίνηση ο Max Verstappen ήταν κυρίαρχος στο ντεμπούτο του σε αγώνες GT3 στο Nurburgring.
Από τα ταπεινά φώτα αλογόνου έως τα πανίσχυρα Laser, η τεχνολογία των φώτων έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, ανεβάζοντας όχι μόνο το επίπεδο ασφάλειας αλλά και της τιμής.
Με κύριο χαρακτηριστικό της την απόλυτη χειροποίητη πολυτέλεια στην κατασκευή η Mercedes παρουσίασε την συλλεκτική Maybach V12 Edition.