Τετάρτη, 11-Σεπ-2024 16:38
Πρώτο teaser του φθηνού ηλεκτρικού crossover της Lucid

Τις αμέσως προηγούμενες μέρες, γράφαμε για την πρόθεση της Lucid να διευρύνει τη γκάμα της, φέρνοντας στην αγορά προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα.
Ως νεοσύστατη εταιρεία, η Lucid οφείλει να ακολουθήσει ένα πλάνο που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα και κερδοφορία, στοιχεία που είναι τα ζητούμενα για οποιαδήποτε φίρμα επιχειρεί αρχικά την εδραίωσή της στην αγορά.
Από την άλλη πλευρά, το μοναδικό μοντέλο της Lucid μέχρι στιγμής, το sedan Air, θεωρείται εκείνο με τη μεγαλύτερη αυτονομία στην κατηγορία των ηλεκτρικών. Αλλά η υψηλή τιμή του, είναι ένα στοιχείο που δεν του επιτρέπει να επιτύχει μαζικές πωλήσεις.
Στη εκδήλωση που πραγματοποίησε η Lucid την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, για την Ημέρα Τεχνολογίας και Παραγωγής, ο CEO της εταιρείας, Peter Rawlinson, παρουσίασε διάφορες νέες τεχνολογίες και αναβαθμίσεις σε υπάρχοντα προϊόντα που η αμερικανική φίρμα ελπίζει ότι θα της δώσουν την ώθηση που αναζητά.
Το επερχόμενο SUV Gravity είναι ένα από αυτά. Θα μεταφέρει την αξιοσημείωτη αυτονομία και αποδοτικότητα του Lucid Air, σε έναν τύπο οχήματος που είναι πολύ πιο δημοφιλής στις οικογένειες και τον πυρήνα των αγοραστών αυτοκινήτων. Όμως ο αστερίσκος παραμένει, καθώς και το Gravity δεν είναι αυτό που θα αποκαλούσαμε προσιτό αυτοκίνητο.
Γνωρίζουμε επίσης ότι τα υπάρχοντα μοντέλα Lucid, θα αποκτήσουν βελτιωμένο λογισμικό αυτόνομης οδήγησης και θα εγκαταλείψουν την Alexa της Amazon, ως εικονική βοηθό στο αυτοκίνητο.
Όμως καμία από αυτές τις ειδήσεις, δεν είναι τόσο σημαντική όσο το Project Midsize, όπως αποκαλείται το πρόγραμμα που στοχεύει να φέρει τη Lucid στην κατηγορία των crossover με τιμή κάτω των 45.000 ευρώ. Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης, αυτό είναι το επίπεδο που τοποθετείται το άκρως επιτυχημένο Model Y της Tesla.
Μάλιστα η Lucid, μας έδωσε τη δυνατότητα να πάρουμε μια πρώτη γεύση από αυτό το μοντέλο, δίνοντας στη δημοσιότητα μια εικόνα teaser. "Το νέο crossover θα χρησιμοποιήσει τα πλεονεκτήματα αποδοτικότητας και κόστους που επιτρέπει η τεχνολογία Lucid, για να προσφέρει την ίδια αυτονομία με τον ανταγωνισμό, χρησιμοποιώντας παράλληλα μια μικρότερη μπαταρία”, δήλωσε η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.
"Η παραγωγή της πλατφόρμας μεσαίου μεγέθους έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη του 2026 με τιμή εκκίνησης κάτω από 45.000 ευρώ”, καταλήγει η Lucid. Ο Rawlinson δήλωσε ότι το μεσαίο μοντέλο θα μπορούσε να αφορά μια αγορά που είναι 30 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Air, γεγονός που δείχνει πόσο σημαντικά είναι τα προσιτά crossover σε παγκόσμιο επίπεδο.
Διαβάστε περισσότερα στο topgeargreece.gr
Η πλήρης αυτόνομη οδήγηση της Tesla (FSD) έφτασε στην Ευρώπη. Δείτε πώς και πού χρησιμοποιείται ήδη το Unsupervised FSD χωρίς επίβλεψη οδηγού.
Σάλο προκάλεσε στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές η είδηση πως η Porsche AG αποχωρεί από τον δείκτη DAX, ο οποίος απαρτίζεται από τις 40 κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες της Γερμανίας.
Η iX3, το πρώτο δείγμα γραφής της Neue Klasse της BMW, παρουσιάστηκε επίσημα και υπόσχεται απόδοση, ταχύτατη φόρτιση και μοναδική ψηφιακή εμπειρία βασισμένη στο νέο λειτουργικό BMW Operating System...
Η Toyota συμπληρώνει την σημαντική παρουσία της στην Ευρώπη με ένα νέο εργοστάσιο το οποίο ανακοίνωσε πως θα φτιάξει και θα αφορά τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.
Με αφορμή τα 46α γενέθλια του Valentino Rossi ήρθε στην Αθήνα η ειδική έκδοση της BMW M4 CS Edition VR46 που εξελίχθηκε από κοινού με τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Το πρώτο Corsa που οδηγείται και σε πίστα και σε PlayStation, το ηλεκτρικό Corsa GSE Vision GT των 800 ίππων θα μπορείς να το οδηγήσεις στο Gran Turismo 7 από το φθινόπωρο του 2025.
Η BYD παρουσίασε τις νέες προτάσεις της στα μεσαία οικογενειακά μοντέλα που φέρουν υβριδική τεχνολογία Super DM Hybrid σε δύο εκδοχές αμαξωμάτων: Sedan και Touring.
H Volkswagen εναρμονίζει τα ονόματα των νέων μικρών της μοντέλων με την εποχή και το VW ID. 2all γίνεται ID. Polo που θα διαθέτει και έκδοση GTI.
Τα σπορ αυτοκίνητα δεν σχεδιάζονται για σωματότυπους σαν του Shaquille O'Neal, όμως όταν οι επιθυμίες συνοδεύονται από το κατάλληλο budget, όλα μπορούν να γίνουν.
Με αύξηση στις πωλήσεις, πολλαπλές επενδύσεις και διεύρυνση της αγοράς στην οποία απευθύνεται κινεζική φίρμα έχει καταφέρει μέσα στο 2025 να κάνει δύο φορές αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Μπορεί η εποχή των TT και R8 να έχει τελειώσει, όμως η Audi επιστρέφει στα σπορ coupe με το Concept C, που δεν είναι απλά ένα πρωτότυπο, αλλά το πρώτο βήμα σε μια νέα εποχή για τη γερμανική φίρμα.
Για το 2028 προορίζεται το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με καύσιμο υδρογόνο καθώς μια από τις εταιρείες που ασχολούνται πολύ ενεργά ξεκίνησε να φτιάχνει την γραμμή παραγωγής.
Η καρδιά της αυτοκίνησης στην Ελλάδα χτυπά αυτή την περίοδο στην Θεσσαλονίκη όπου στα πλαίσια της 89ης ΔΕΘ διοργανώνεται από τις 6-14 Σεπτεμβρίου και έκθεση αυτοκινήτου με αθρόες συμμετοχές πολλών...
Ο Σπύρος Πανόπουλος έδειξε για πρώτη φορά το SPA Chaos με video που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογιαριασμό. Ετοιμάζεται το ελληνικό Hypercar.
Με αυτές τις δύο εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές, η Mini δείχνει ότι ξέρει να συνδυάζει σπορ παράδοση, μοντέρνα αισθητική και τολμηρή φαντασία, είτε σε ηλεκτρικό είτε σε θερμικό σύστημα κίνησης.
Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.