Σάββατο, 31-Αυγ-2024 09:45
F1 GP Ιταλίας: Πρόγραμμα και ώρες τηλεοπτικής μετάδοσης
Μετά την δεύτερη φετινή νίκη του Lando Norris στην Ολλανδία και τον πέμπτο συνεχόμενο αγώνα που ο Max Verstappen απουσίασε από την πρώτη θέση, το πρωτάθλημα της F1 φτάνει στο 16ο φετινό Grand Prix. Η Monza έχει υποστεί μεγάλη ανακατασκευή και αυτό δημιουργεί αυτομάτως ερωτηματικά.
Αυτή είναι η πρώτη φάση σημαντικών εργασιών ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, της πίστα και περιλαμβάνει πλήρη ασφαλτόστρωση, καθώς επίσης αλλαγές στις υπόγειες διαβάσεις όπου έχουν αναθεωρηθεί τα συστήματα συλλογής νερού και αποχέτευσης της πίστας.
Ακριβώς επειδή το ζήτημα που δημιουργείται είναι η απόδοση των ελαστικών, τον Αύγουστο, η Pirelli έστειλε μηχανικούς να πραγματοποιήσουν επιθεώρηση της επιφάνειας, ενημερώνοντας για τα δεδομένα που συνέλεξε, το διοικητικό όργανο της F1, τη FIA και τις ομάδες. Ο κατασκευαστής ελαστικών σημείωσε ότι, θεωρητικά, "θα πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη πρόσφυση, η οποία θα επηρεάσει την απόδοση των ελαστικών και το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας τους."
Οι θερμοκρασίες αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να εκτοξευθούν στους 34 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που αναμφίβολα θα ωθήσει τις θερμοκρασίες της πίστας πολύ ψηλά. Η Pirelli, για αυτόν τον αγώνα διαθέτει την ίδια γκάμα ελαστικών μέ πέρσι, με την C3 γόμα ως σκληρή, την C4 ως μεσαία και την C5 ως μαλακή.
Ένα άλλο στοιχείο που προβληματίζει τους υπευθύνους της Pirelli και φυσικά τις ομάδες είναι η απόχρωση της νέας ασφάλτου. Η Monza είναι πλέον πιο "σκοτεινή" από ότι ήταν και η πιο σκούρα επιφάνεια ενδεχομένως να φέρει υψηλότερες θερμοκρασίες πίστας σε σύγκριση με προηγούμενες επισκέψεις εκεί.
Διαβάστε περισσότερα στο topgeargreece.gr
Μια κινέζικη φίρμα δείχνει στην Ευρώπη τι σημαίνει ποιότητα, πολυτέλεια και τεχνολογία αιχμής. H luxury SUV κατηγορία έχει πλέον τρομερό ανταγωνισμό και γεμάτο ουσία.
Καθώς η γερμανική εταιρεία στρέφεται αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση για το B-segment, με το ηλεκτρικό Polo να έρχεται από το 2026, προχωρά παράλληλα στην εκτίμηση πως τα θερμικά αυτοκίνητα πόλης...
Τετρακίνητο και με αυτονομία έως 426 χλμ. παρουσιάστηκε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Toyota Urban Cruiser, ένα SUV πόλης με διευρυμένες δυνατότητες.
Τμήμα ενός αυτοκινητόδρομου 320 χλμ. με 265 γέφυρες και 17 τούνελ είναι το μεγαλύτερο τούνελ του κόσμου που βρίσκεται σε επαρχία της Κίνας.
Το νέο σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητού Qi2 της Nissan, λειτουργεί με μαγνήτες, ενεργή ψύξη και ισχύ 15W και υπόσχεται γρηγορότερη και κυρίως αξιόπιστη φόρτιση εν κινήσει.
Το Unimog κλείνει 80 χρόνια και το γιορτάζει με ένα concept που αποδεικνύει ότι μπορεί με την ίδια άνεση να σκαρφαλώνει σε βράχια και να παρκάρει μπροστά σε πεντάστερα ξενοδοχεία.
Η Lancia επιχειρεί να ξυπνήσει μνήμες από το ένδοξο παρελθόν της, όχι όμως με ένα αυτοκίνητο όπως θα περίμεναν όλοι, αλλά με ένα συλλεκτικό ρολόι με το σήμα HF στο καντράν του.
H BYD κάνει την έκπληξη με το πιο πρόσφατο αυτοκίνητο της για την Ευρώπη καθώς παρουσίασε το Seal 5 DM-i ένα υβριδικό sedan.
Βροχή, καταιγίδα, ομίχλη ή τυφώνας. Δεν υπάρχουν συνθήκες που να μην μπορεί να προσομοιάσει το νέο κέντρο οδικής ασφάλειας της Geely για αυτό έχει ήδη 5 ρεκόρ Γκίνες.
Οι εορτασμοί των 70 ετών της Alpine ολοκληρώνονται για το 2025 με το τελευταίο video της σειράς στο οποίο μαθαίνουμε πως η φίρμα ετοιμάζεται για ανακοινώσεις μέσα στο 2026.
Η κόντρα μεταξύ Czinger και Koenigsegg στη Laguna Seca συνεχίζεται, όμως αυτή τη φορά η Jesko καλείται να καλύψει μια διαφορά 2 δευτερολέπτων στην επόμενή της απόπειρα.
Δύο κορυφαία brand παγκοσμίως παρουσιάζουν σε μια κοινή καμπάνια την αφοσίωσή τους στην ομαδικότητα που κρύβεται πίσω από κάθε επιτυχημένο αποτέλεσμα.
H Toyota έκανε ακόμα μια έξυπνη κίνηση και λάνσαρε το Aygo Χ Hybrid και πλέον είναι η μόνη φίρμα με υβριδικό αυτοκίνητο στo Α segment. Πήγαμε μέχρι την Φλωρεντία για να το οδηγήσουμε και αυτές είναι...
Παρουσία του Περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά μπήκαν οι πρώτες"έξυπνες" κάμερες τεχνητής νοημοσύνης σε φανάρια της Αθήνας. Καταγράφουν τις παραβάσεις για κόκκινο και στέλνουν εικόνες και βίντεο.
Το μικρομεσαίο DS Νο4 έρχεται σημαντικά αναβαθμισμένο, με σχεδίαση εμπνευσμένη από το κορυφαίο No8 και πλήρη γκάμα συστημάτων κίνησης.
Η ραχοκοκαλιά της Renault στην ελληνική αγορά είναι τώρα διαθέσιμη με σημαντική έκπτωση καθώς η εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει τις καλύτερες ημέρες εορτών.