Παρασκευή, 02-Αυγ-2024 10:55
Τα φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Leapmotor βρίσκονται ήδη στο δρόμο για την Ευρώπη
H πρόθεση της Stellantis να διαθέσει στην Ευρώπη τα μοντέλα της Leapmotor είχε γίνει γνωστή ήδη από την περασμένη άνοιξη. Φαίνεται πως η Stellantis δεν θέλησε να αφήσει καθόλου χρόνο να πάει χαμένος, καθώς το πρώτο φορτίο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Leapmotor για την Ευρώπη, βρίσκεται ήδη καθ' οδόν από την Κίνα.
Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, ενώ οι πωλήσεις του μικρού αυτοκινήτου T03 και του μεσαίου SUV C10 από τη "15η μάρκα" του ομίλου αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί η Toyota μειώνει τόσο πολύ την παραγωγή της
Η Stellantis απέκτησε πέρυσι μετοχές της κινεζικής εταιρείας αξίας 1,5 δισ. ευρώ, καθώς και μερίδιο 51% στην Leapmotor International, μια κοινοπραξία που θα διανέμει και ενδεχομένως θα κατασκευάζει αυτοκίνητα εκτός Κίνας.
Ο Tavares επιβεβαίωσε ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα της Leapmotor έρχονται στην Ευρώπη στις 25 Ιουλίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχουν 800 αυτοκίνητα στο πλοίο, χωρίς όμως να αναφέρει για ποια μοντέλα πρόκειται. Η παραγωγή του T03 έχει ήδη ξεκινήσει στο Tychy της Πολωνίας, όπως επιβεβαίωσε η Stellantis τον περασμένο μήνα. Ο Tavares δήλωσε ότι αρκετά μοντέλα της Leapmotor θα κατασκευαστούν τελικά στην Ευρώπη.
Θυμίζουμε πως οι άμεσες εισαγωγές από την Κίνα θα υπόκεινται σε πρόσθετους προσωρινούς δασμούς της ΕΕ μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, αλλά αυτό θα αντισταθμιστεί από ενδεχόμενη συναρμολόγηση των αυτοκινήτων στην Ευρώπη.
Τα μοντέλα της Leapmotor θα συμπεριληφθούν στο σύστημα ανταλλακτικών και διανομής της Stellantis, δήλωσε ο Tavares στα μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι οι έμποροι ήταν "ενθουσιασμένοι” με αυτή την εξέλιξη και ότι πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία διάθεσής τους. Ο Tavares είπε επίσης ότι η Stellantis θα υποστηρίξει τους αγοραστές με επιλογές χρηματοδότησης.
Στην Ευρώπη, η Leapmotor θα μπορούσε να τοποθετηθεί κάτω από τη Citroen και τη Fiat, αν επιχειρούσαμε μια εκτίμηση με βάση τις εταιρείες που ανήκουν στο portfolio του ομίλου.
Η Citroen, η Fiat και η Opel θα λανσάρουν φέτος μοντέλα βασισμένα στην πλατφόρμα Smart Car χαμηλού κόστους της Stellantis, συμπεριλαμβανομένων κάποιων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που θα ξεκινούν κάτω από 25.000 ευρώ.
Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν σε 9 αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Ισπανίας, ανέφερε η Stellantis.
Ένας από τους κύριους ανταγωνιστές του T03 θα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Dacia Spring, το οποίο ξεκινά από περίπου 18.000 ευρώ στη Γαλλία και εξάγεται στην Ευρώπη από την Κίνα.
Ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD, σχεδιάζει να λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά το μοντέλο Seagull με τιμή επίσης κάτω από 20.000 ευρώ. Η Renault και ο όμιλος VW σχεδιάζουν να φέρουν στην αγορά το επόμενο διάστημα προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα, στα επίπεδα των 20.000 ευρώ.
Το C10 από την άλλη πλευρά, θα ανταγωνίζεται μοντέλα όπως το Tesla Model Y και το Volkswagen ID.4, δήλωσε η Leapmotor. Διατίθεται στην Κίνα ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ή ως υβριδικό εκτεταμένης αυτονομίας (EREV), με μικρό βενζινοκινητήρα που εξυπηρετεί τη φόρτιση της μπαταρίας.
Ο Tavares δήλωσε πως η Stellantis εξετάζει το αν θα διαθέσει τη συγκεκριμένη έκδοση στην Ευρώπη, ανάλογα με τους κανονισμούς που θα ισχύσουν, καθώς και αυτό το σύστημα κίνησης υπόκειται επίσης σε δασμούς για τα οχήματα κινεζικής κατασκευής.
Πηγή: topgeargreece.gr
Το παρασκήνιο πίσω από τον πιο διάσημο ίσως κινητήρα του 21ου αιώνα και η Lamborghini Diablo που έμελε να ανοίξει τον δρόμο για την Bugatti Veyron και την εποχή των 16 κυλίνδρων.
To νέο Renault Clio έφτασε στην Ελλάδα. Υβριδικό, πιο premium και πιο τεχνολογικά εξελιγμένο από ποτέ επιστρέφει το γαλλικό best seller. Δείτε τις τιμές του.
Μην βιαστείτε να τα βάψετε μαύρα, καθώς ο νέος υβριδικός V8 των 4.0 λίτρων μπορεί να μην ακούγεται σαν τον W12, όμως αποδίδει 130 ίππους παραπάνω και παρέχει ηλεκτρική αυτονομία έως 80 χιλιόμετρα.
Η Τεχνοκάρ Μ.Α.Ε.Ε. φέρνει νέες ανταγωνιστικές τιμές στα best sellers και δυνατά bonus στα Plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα της CUPRA, κάνοντας ένα "restart" στις τιμές.
Θέλοντας να προσφέρει περισσότερη αυτονομία και δυνατές επιδόσεις, η Ford παρουσιάζει δύο αναβαθμισμένα ηλεκτρικά της μοντέλα και υπόσχεται ευελιξία σε κάθε ταξίδι.
Η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα ένα αινιγματικό teaser για ένα νέο μοντέλο, δημοσιεύοντας μία και μοναδική εικόνα στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Γνωρίστε τη νέα S-Class, το μοντέλο που η Mercedes παρουσιάζει ως την επιτομή της πολυτέλειας, της προηγμένης τεχνολογίας και της άνεσης και έρχεται την χρονιά που η γερμανική μάρκα γιορτάζει τα 140...
Η επιτυχημένη συνταγή του Duster βελτιώνεται με επιπλέον 100 λίτρα χώρου αποσκευών και έναν full hybrid κινητήρα με κατανάλωση που δεν θα δεις ούτε σε diesel.
Δύο μοντέλα που έχουν χαρακτηρίσει την Tesla θα σταματήσουν να παράγονται πλέον καθώς η φίρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάνει στροφή στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προχωρά στην κατασκευή νέας γέφυρας που θα κάνει ασφαλέστερες και ευκολότερες τις δαδρομές στην περιοχή της Κοζάνης.
Το Lane Assist είναι σήμερα το βασικότερο στοιχείο του ADAS συστήματος ενός νέου αυτοκινήτου, όρος που περιγράφει τα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.
Η εμπορική συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ινδίας για σταδιακή μείωση των δασμών, αναμένεται να επωφελήσει σημαντικά τους Ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και ειδικά αυτούς που...
Το Motorvalley είναι η νέα σειρά 6 επεισοδίων του Netflix και αφορά τους αγώνες αυτοκινήτου στην Ιταλία με επίκεντρο την Imola και την Emilia-Romagna
Η νέα Ypsilon που παρουσιάστηκε το 2024 αλλά δεν τα κατάφερε στις πωλήσεις- ενώ η ιταλική φίρμα ετοιμάζεται να προσθέσει ένα ακόμη μοντέλο στη γκάμα της.
Μέχρι και 65% λιγότερές φορτίσεις θα χρειάζεται αυτό το Nissan Ariya σε ηλιόλουστες χώρες όπως η Ελλάδα καθώς μπορείς να γλιτώνεις μέχρι και 23 χλμ. ημερησίως-Δείτε πώς.
Μια μοναδική Corvette ZR1X πωλήθηκε πρόσφατα για 2,4 εκατ. ευρώ, πάνω από 12 φορές την αρχική της τιμή, όμως υπάρχει εξήγηση για το αστρονομικό ποσό που έδωσε ο νέος της ιδιοκτήτης.