Δευτέρα, 29-Ιουλ-2024 15:02
Και η Mitsubishi μαζί με Nissan και Honda για ηλεκτρικά και SDV

Η Mitsubishi βρίσκεται σε συζητήσεις για να συμμετάσχει στη σχεδιαζόμενη στρατηγική συνεργασία της Nissan και της Honda, σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλείται το Reuters.
Η Nissan και η Honda δήλωσαν τον Μάρτιο ότι εξετάζουν τη συνεργασία τους σε εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων και τεχνητή νοημοσύνη σε πλατφόρμες λογισμικού για αυτοκίνητα, αν και δεν σχεδιάζουν κεφαλαιακή σύνδεση.
Πάντως εκπρόσωποι των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών αρνήθηκαν να σχολιάσουν την στιγμή που οι μετοχές της Mitsubishi σημείωσαν άνοδο μετά την είδηση.
Η σχεδιαζόμενη συνεργασία υπογραμμίζει την αυξανόμενη πίεση προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεργαστούν για να μειώσουν το τεράστιο κόστος που συνεπάγεται η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, καθώς και τα δύο στρατόπεδα στα οποία διχάζεται η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.
Στο άλλο στρατόπεδο, η Toyota συνεργάζεται με τους εταίρους της Suzuki, Subaru και Mazda.
Η Mitsubishi Motors ανήκει κατά 34% στη Nissan και αποτελεί μέρος μιας μακροχρόνιας συμμαχίας με τη Nissan και τη Renault.
Η συμμετοχή της στη σχεδιαζόμενη συνεργασία με τη Honda θα ήταν μια φυσική εξέλιξη δεδομένης της συμμετοχής της Nissan στην εταιρεία, έγραψαν οι αναλυτές της Goldman Sachs σε σημείωμα προς τους πελάτες τους.
"Πιστεύουμε ότι ο πιο σημαντικός τομέας σε αυτή την αναφερόμενη σύνδεση είναι το λογισμικό", έγραψαν, προσθέτοντας ότι και οι τρεις εταιρείες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την επιδίωξη οικονομιών κλίμακας.
Η Nissan, η Renault και η Mitsubishi συμφώνησαν πέρυσι να αναδιαρθρώσουν τη συμμαχία τους, στοχεύοντας σε μια συρρικνωμένη αλλά πιο ρεαλιστική και ευέλικτη συνεργασία.
Στο πλαίσιο αυτό, η Nissan και η Mitsubishi θα επενδύσουν έως και 600 εκατ. ευρώ και 200 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, στην επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων της Renault, Ampere.
Πηγή: topgeargreece.gr
Η πλήρης αυτόνομη οδήγηση της Tesla (FSD) έφτασε στην Ευρώπη. Δείτε πώς και πού χρησιμοποιείται ήδη το Unsupervised FSD χωρίς επίβλεψη οδηγού.
Σάλο προκάλεσε στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές η είδηση πως η Porsche AG αποχωρεί από τον δείκτη DAX, ο οποίος απαρτίζεται από τις 40 κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες της Γερμανίας.
Η iX3, το πρώτο δείγμα γραφής της Neue Klasse της BMW, παρουσιάστηκε επίσημα και υπόσχεται απόδοση, ταχύτατη φόρτιση και μοναδική ψηφιακή εμπειρία βασισμένη στο νέο λειτουργικό BMW Operating System...
Η Toyota συμπληρώνει την σημαντική παρουσία της στην Ευρώπη με ένα νέο εργοστάσιο το οποίο ανακοίνωσε πως θα φτιάξει και θα αφορά τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.
Με αφορμή τα 46α γενέθλια του Valentino Rossi ήρθε στην Αθήνα η ειδική έκδοση της BMW M4 CS Edition VR46 που εξελίχθηκε από κοινού με τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Το πρώτο Corsa που οδηγείται και σε πίστα και σε PlayStation, το ηλεκτρικό Corsa GSE Vision GT των 800 ίππων θα μπορείς να το οδηγήσεις στο Gran Turismo 7 από το φθινόπωρο του 2025.
Η BYD παρουσίασε τις νέες προτάσεις της στα μεσαία οικογενειακά μοντέλα που φέρουν υβριδική τεχνολογία Super DM Hybrid σε δύο εκδοχές αμαξωμάτων: Sedan και Touring.
H Volkswagen εναρμονίζει τα ονόματα των νέων μικρών της μοντέλων με την εποχή και το VW ID. 2all γίνεται ID. Polo που θα διαθέτει και έκδοση GTI.
Τα σπορ αυτοκίνητα δεν σχεδιάζονται για σωματότυπους σαν του Shaquille O'Neal, όμως όταν οι επιθυμίες συνοδεύονται από το κατάλληλο budget, όλα μπορούν να γίνουν.
Με αύξηση στις πωλήσεις, πολλαπλές επενδύσεις και διεύρυνση της αγοράς στην οποία απευθύνεται κινεζική φίρμα έχει καταφέρει μέσα στο 2025 να κάνει δύο φορές αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Μπορεί η εποχή των TT και R8 να έχει τελειώσει, όμως η Audi επιστρέφει στα σπορ coupe με το Concept C, που δεν είναι απλά ένα πρωτότυπο, αλλά το πρώτο βήμα σε μια νέα εποχή για τη γερμανική φίρμα.
Για το 2028 προορίζεται το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με καύσιμο υδρογόνο καθώς μια από τις εταιρείες που ασχολούνται πολύ ενεργά ξεκίνησε να φτιάχνει την γραμμή παραγωγής.
Η καρδιά της αυτοκίνησης στην Ελλάδα χτυπά αυτή την περίοδο στην Θεσσαλονίκη όπου στα πλαίσια της 89ης ΔΕΘ διοργανώνεται από τις 6-14 Σεπτεμβρίου και έκθεση αυτοκινήτου με αθρόες συμμετοχές πολλών...
Ο Σπύρος Πανόπουλος έδειξε για πρώτη φορά το SPA Chaos με video που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογιαριασμό. Ετοιμάζεται το ελληνικό Hypercar.
Με αυτές τις δύο εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές, η Mini δείχνει ότι ξέρει να συνδυάζει σπορ παράδοση, μοντέρνα αισθητική και τολμηρή φαντασία, είτε σε ηλεκτρικό είτε σε θερμικό σύστημα κίνησης.
Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.