Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 18-Ιουλ-2024 11:25

    Video: To Tesla Cybertruck στόχος ακτιβιστών στη Γερμανία

    Video: To Tesla Cybertruck στόχος ακτιβιστών στη Γερμανία
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Μπορεί το Tesla Cybertruck να μην διατίθεται προς πώληση στην ευρωπαϊκή αγορά, όμως είναι σαφές πως πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να το δουν να κυκλοφορεί στους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου. Για την ώρα πάντως, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να το δουν μονάχα ως στατικό μοντέλο, σε μια από τις εκθέσεις της Tesla στη Γερμανία.

    Απ' ότι φαίνεται όμως, δεν έχουν όλοι οι επισκέπτες της έκθεσης καλές προθέσεις απέναντι στο ογκώδες ηλεκτρικό pick-up της Tesla. Όπως για παράδειγμα η ομάδα ακτιβιστών που έριξαν μπογιά στο Cybertruck, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

    Πλάνα από το περιστατικό κυκλοφόρησαν στο X το Σάββατο 13 Ιουλίου, δείχνοντας πολλούς από τους ακτιβιστές να φορούν πορτοκαλί γιλέκα και να ρίχνουν πορτοκαλί μπογιά σε ένα Cybertruck στο κατάστημα της Tesla στο Αμβούργο. Το βίντεο δείχνει επίσης δύο από τα άτομα να κρατούν μια ταμπέλα που γράφει "Gepanzert in die katastrophe", κάτι που μεταφράζεται σε "θωρακισμένοι απέναντι στην καταστροφή".

    Η είδηση προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο την απάντηση του Elon Musk, ο οποίος συμφώνησε με την άποψη που εξέφρασε ένας άλλος χρήστης του Χ αργότερα μέσα στην ημέρα: "Εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά για το κλίμα και τη διασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος, δεν επιτίθεστε στην εταιρεία που αποδεδειγμένα κάνει τα περισσότερα για να επιταχύνει την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων και καθαρής ενέργειας”, σχολιασε ο χρήστης, με τον Musk να σπεύδει να συμφωνήσει μαζί του.

    O Musk βρίσκει ύποπτες τις επιθέσεις

    Μάλιστα ο Musk σε επόμενη ανάρτησή του στο Χ, άφησε υποννοούμενα πως "κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει από τη στιγμή που η Tesla είναι η "μόνη” εταιρεία αυτοκινήτων που δέχεται επιθέσεις”.

    Tesla Cybertruck

    Το περιστατικό είναι το τελευταίο από μια σειρά επιθέσεων τόσο στα Cybertruck όσο και στο Gigafactory της Tesla στο Grunheide της Γερμανίας. Τον περασμένο μήνα, άγνωστοι έγραψαν με σπρέι τις λέξεις "f*ck Elon" σε αρκετά Tesla Cybertruck σε ένα κατάστημα στην Καλιφόρνια.

    Τον περασμένο Μάιο, περίπου 1.000 διαδηλωτές μέλη της ομάδας Dirsupt Alliance προσπάθησαν να εισβάλουν στο Giga Berlin, με αποτέλεσμα 23 συλλήψεις, 76 ποινικές διώξεις και 27 τραυματίες αστυνομικούς.

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    18:00 02/02

    Mercedes-AMG: Δοκιμάζεται το δεύτερο μοντέλο "Mythos"-μια πανίσχυρη CLE

    Σε σκανδιναβικό τοπίο δοκιμάζει τα όρια του νέου μοντέλου της σειράς Mythos η Mercedes-AMG, δίνοντας μια πρώτη, "άγρια" γεύση της συνέχειας του PureSpeed.

    16:05 02/02

    Lexus: Διακοπή παραγωγής για εμβληματικό μοντέλο

    Η Lexus ρίχνει τίτλους τέλους σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά GT της εποχής μας, καθώς το LC με τον ατμοσφαιρικό V8 ετοιμάζεται να αποχωρήσει, αφήνοντας πίσω παρακαταθήκη το design, τον ήχο και τον...

    12:22 02/02

    Το εργόστασιο που φτιάχνει 1.400 αυτοκίνητα κάθε μέρα

    Το πιο παραγωγικό εργοστάσιο της BMW στην Ευρώπη είναι αυτό του Ρέγκενσμπουργκ με ένα αυτοκίνητο κάθε 57 δευτερόλεπτα και συνολικά 1.400 την ημέρα.

    12:00 02/02

    Η VW αλλάζει το όνομα του ID.4 και επαναφέρει μια σταθερή αξία

    Η VW μας είχε ενημερώσει εδώ και μερικούς μήνες για την πρόθεσή της να αλλάξει τη στρατηγική ονοματοδοσίας των ηλεκτρικών της μοντέλων, τα οποία πλέον θα διαθέτουν κανονικά ονόματα αντί για αριθμούς.

    10:30 02/02

    Κίνα: Το Tesla Model 3 έπεσε από την κορυφή των πωλήσεων-ποιο ηλεκτρικό το εκθρόνισε

    Μετά από 6 χρόνια κυριαρχίας στην Κίνα, το Tesla Model 3 υποχώρησε σε πωλήσεις στη δεύτερη θέση στην κατηγορία σεντάν, ενώ απειλείται και το νέο της εγχείρημα, το SUV.

    18:00 01/02

    Οδηγούμε σε δρόμο και πίστα το πιο δυνατό Golf GTI που έγινε ποτέ

    Ταξιδέψαμε μέχρι την Ισπανία και οδήγησαμε το επετειακό Golf GTI Edition 50 σε δρόμο και πίστα και πλέον ξέρουμε πώς είναι στη θέση του οδηγού το πιο δυνατό Golf GTI που έγινε ποτέ.

    16:00 01/02

    Τι αλλάζει στα εργοστάσια της Audi για μεγαλύτερη παραγωγή αυτοκινήτων

    Χωρίς να απαρνείται την ανθρώπινη παρουσία στη βιομηχανική παραγωγή, αλλά "ποντάροντας" στη συνεργασία με τους εργαζόμενους για υψηλές αποδόσεις και ευελιξία, η Audi αναβαθμίζει τον τρόπο λειτουργίας...

    14:00 01/02

    Skoda Epiq: Αυτό είναι το mini SUV των 25.000 ευρώ

    Όταν έρθει στην αγορά, το Epiq θα αποτελέσει το φτηνότερο ηλεκτρικό Skoda, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνει εκπτώσεις στην αυτονομία ή τους χώρους, ανεβάζοντας έτσι ψηλά τον πήχη των προσδοκιών.

    12:00 01/02

    Τι είναι τα "έξυπνα" φανάρια που ζήτησε ο Πρωθυπουργός για λύση στο κυκλοφοριακό

    Το μεσοπρόθεσμο μέτρο που πρότεινε ο πρωθυπουργός για την βελτίωση της εικόνας στους δρόμους της Αθήνας έχει προοπτική, αλλά και αρκετή οργάνωση και συντήρηση. Σε ποια πόλη της Ελλάδας...

    10:26 01/02

    Γιατί τα έξυπνα ελαστικά είναι το next big thing στην ασφάλεια

    Ελαστικά που μετρούν πρόσφυση, φθορά και συνθήκες δρόμου σε πραγματικό χρόνο, γίνονται πηγή δεδομένων και υπόσχονται καλύτερη ασφάλεια και έλεγχο, φιλοδοξώντας να αλλάξουν όσα ξέραμε για την οδήγηση.

    18:00 31/01

    Η Mercedes γιορτάζει 140 χρόνια καινοτομίας στο αυτοκίνητο

    Η Mercedes-Benz γιορτάζει 140 χρόνια από την ημέρα που ο Carl Benz ξεκίνησε μια πορεία που κατέληξε να δείχνει τον δρόμο στην καινοτομία, ποιότητα και ασφάλεια στα αυτοκίνητα.

    16:30 31/01

    Δρόμος DN6: Μια διεθνής καρμανιόλα στη Ρουμανία με τραγικά στατιστικά

    Ο δρόμος που συνέβη το τροχαίο δυστύχημα με το βαν των οπαδών του ΠΑΟΚ αποτελεί διεθνή σύνδεση των Βαλκανίων με τον διάσημο αυτοκινητόδρομο Α1 της Ευρώπης.

    14:30 31/01

    Η Lamborghini Diablo με κινητήρα W16 που άλλαξε την ιστορία της Bugatti

    Το παρασκήνιο πίσω από τον πιο διάσημο ίσως κινητήρα του 21ου αιώνα και η Lamborghini Diablo που έμελε να ανοίξει τον δρόμο για την Bugatti Veyron και την εποχή των 16 κυλίνδρων.

    12:30 31/01

    Στην Ελλάδα το νέο Renault Clio-αυτές είναι οι τιμές και οι εκδόσεις του

    To νέο Renault Clio έφτασε στην Ελλάδα. Υβριδικό, πιο premium και πιο τεχνολογικά εξελιγμένο από ποτέ επιστρέφει το γαλλικό best seller. Δείτε τις τιμές του.

    10:30 31/01

    Η νέα Bentley Continental GT S αποχαιρετά τον W12 για έναν υβριδικό V8

    Μην βιαστείτε να τα βάψετε μαύρα, καθώς ο νέος υβριδικός V8 των 4.0 λίτρων μπορεί να μην ακούγεται σαν τον W12, όμως αποδίδει 130 ίππους παραπάνω και παρέχει ηλεκτρική αυτονομία έως 80 χιλιόμετρα.

    18:00 30/01

    CUPRA: Νέες τιμές και κίνητρα αγοράς στην Ελλάδα σε όλα τα μοντέλα

    Η Τεχνοκάρ Μ.Α.Ε.Ε. φέρνει νέες ανταγωνιστικές τιμές στα best sellers και δυνατά bonus στα Plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα της CUPRA, κάνοντας ένα "restart" στις τιμές.