Κυριακή, 07-Ιουλ-2024 14:50
Η μάχη του χειροκίνητου κιβωτίου: Aston Martin Valour εναντίον Porsche 911 S/T
Τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων αποδεικνύονται πολύ σκληρά για να πεθάνουν έτσι αμαχητί και αυτό γιατί οι οδηγοί ακόμη τα προτιμούν στην προσπάθειά τους να βρουν μάλλον κάτι να τους θυμίζει τα πραγματικά αυτοκίνητα του παρελθόντος.
Το Top Gear φρόντισε να βάλει χέρι σε δύο από τις πιο ελκυστικές περιπτώσεις που υπάρχουν εκεί έξω αυτήν την εποχή. Βέβαια η Aston Martin Valour δεν είναι και τόσο διαθέσιμη, αφού έχουν πουληθεί ήδη και τα 110 αυτοκίνητα που θα φτιαχτούν, όμως ποιος ο λόγος να ξοδέψεις 1,5 εκατομμύριο ευρώ, όταν μπορείς να έχεις την χειροκίνητη Porsche 911 S/T;
Η Aston Martin Valour συνδυάζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με τον twin-turbo κινητήρα V12 5.2 λίτρων της Aston για πρώτη φορά, και αυτά τα μηχανικά μέρη είναι "ντυμένα" με αμάξωμα από ανθρακονήματα εμπνευσμένο από το παρελθόν.
Όσο για την Porsche, υπάρχει είτε ως 911 GT3 RS με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και χωρίς την θηριώδη πτέρυγα, είτε ως GT3 Touring με αυξημένη ισχύ. Όπως και να το δείτε, συνδυάζει έναν επικό κινητήρα που στροφάρει έως τις 9.000 σ.α.λ., με ένα χειροκίνητο κιβώτιο και έναν ελαφρύ συμπλέκτη.
Ο Jack Rix και ο Ollie Kew του βρετανικού Top Gear μας τα εξηγούν ωραία.
Πηγή: topgeargreece.gr
Ο Lando Norris πήρε εύκολα το Sprint στην Βραζιλία, αλλά η νίκη του αποκτά μεγαλύτερη αξία λόγω της εγκατάλειψης του Oscar Piastri και μαντέψτε ποιος τον πλησίασε.
Σε απίστευτη ταλαιπωρία έχουν μπει οι κάτοικοι ένος αγροτικού χωριού στην βόρεια Ελλάδα από τη στιγμή που έκλεισε η γέφυρα που το ένωνε με τον υπόλοιπο κόσμο.
Το Box στην έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία των 42 kWh προβάλλει ως μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική επιλογή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης, έχοντας να επιδείξει και μια ανέλπιστα premium ποιότητα...
Ένα σπάνιο αλλά πολύ ενδεικτικό ρεκόρ σημείωσε το GAC Hyptec SSR, το ηλεκτρικό supercar μιας νέα φίρμας και στην Ελλάδα.
Η F1 πλησιάζει στο φινάλε της και το κυρίως πιάτο μιας τριπλής μονομαχίας τώρα αρχίζει. Συγκεκριμένα από την Βραζιλία που προσφέρει πάντα συγκινήσεις και εκπλήξεις.
Η Honda ετοιμάζει έναν νέο κινητήρα V6 για τα επόμενα υβριδικά της μοντέλα, με 30% καλύτερη κατανάλωση και ισχυρότερη επιτάχυνση, αποδεικνύοντας ότι η εποχή των θερμικών συνόλων δεν έχει τελειώσει.
Πρόκειται για αναβαθμισμένη χορηγία καθώς η εταιρεία ήταν ήδη παρούσα στο πρωτάθλημα Ferrari Challenge στην Ευρώπη.
Άλλο ένα περιστατικό επικίνδυνης οδήγησης εξιχνίασε η Τροχαία καθώς συνέλαβε δύο αναβάτες μοτοσυκλέτας που πήγαιναν με 250 χλμ.ώρα στην Αττική Οδό.
Η Volkswagen προκαλεί τους οδηγούς να γνωρίσουν στην πράξη την ηλεκτροκίνηση χωρίς τον φόβο της δέσμευσης, μέσω ενός τολμηρού προγράμματος που ονομάζεται ID. Promise.
Η Renault αποκάλυψε το νέο Twingo, που μοιάζει πολύ με το πρώτο αλλά πλέον είναι ηλεκτρικό, με ακόμα καλύτερους χώρους και τιμή κάτω από 20.000 ευρώ.
To plug-in υβριδικό SUV που διέπρεψε στις πωλήσεις του Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στην Τουρκία.
Η πλοήγηση του μέλλοντος έρχεται στο Polestar 4 μέσω της νέας λειτουργίας Live Lane Guidance της Google, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να κάνει την οδήγηση πιο έξυπνη και ασφαλή.
Η Bentley έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη teaser της νέας Continental GT Supersports, η οποία επιχειρεί μια σημαντική στροφή στη φιλοσοφία του μοντέλου, όντας η πρώτη πισωκίνητη Supersports που θα...
Η ανάκληση αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά αλλά αφορά plug-in υβριδικά μοντέλα που είναι αρκετά δημοφιλή και στον υπόλοιπο κόσμο.