Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 04-Ιουλ-2024 11:20

    Μεγάλος όμιλος αυτοκινήτων επενδύει σε ηλεκτρικά αεροσκάφη

    Μεγάλος όμιλος αυτοκινήτων επενδύει σε ηλεκτρικά αεροσκάφη
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η Stellantis και η Archer Aviation Inc., ηγέτης στα ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (τα γνωστά eVTOL), ανακοίνωσαν μια νέα επένδυση 51 εκατομμυρίων ευρώ από τη Stellantis. Αυτή η χρηματοδότηση ακολουθεί την επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση της Archer τον προηγούμενο μήνα και είναι μέρος της συνεχιζόμενης στρατηγικής χρηματοδοτικής συμφωνίας των δύο εταιρειών.

    Νωρίτερα φέτος, η Stellantis απέκτησε 8,3 εκατομμύρια μετοχές της Archer μέσω αγορών στην ανοιχτή αγορά, φτάνοντας σε συνολική επένδυση 102 εκατομμυρίων ευρώ το 2023. Αυτές οι επενδύσεις υπογραμμίζουν τη δέσμευση της Stellantis στο όραμα και τις τεχνολογικές καινοτομίες της Archer.

    Η Archer βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει την κατασκευή της μονάδας παραγωγής υψηλού όγκου στη Τζόρτζια μέχρι το τέλος του έτους. Αυτή η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει μια εγκατάσταση 350,000 τετραγωνικών ποδιών σε έναν χώρο 100 στρεμμάτων, ικανή να παράγει έως και 650 αεροσκάφη ετησίως.


    Αυτή η εγκατάσταση πρόκειται να γίνει μία από τις μεγαλύτερες στη βιομηχανία αεροσκαφών από πλευράς όγκου. Η Archer στοχεύει να αξιοποιήσει την κατασκευαστική εμπειρογνωμοσύνη της Stellantis για να υποστηρίξει την προγραμματισμένη εμπορική επέκταση.

    Ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, δηλώνοντας, "Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με τον ενθουσιασμό του να βλέπεις ένα όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Συγχαίρω την καινοτομία, την εξειδίκευση και τη σκληρή δουλειά των ομάδων μηχανικής και κατασκευής από τη Stellantis και την Archer. Με αυτή την επιπρόσθετη επένδυση στην Archer, παραμένουμε σε πορεία για ένα μέλλον όπου η ελευθερία της κινητικότητας εκτείνεται πέρα από τους σημερινούς δρόμους."

    Ο CEO της Archer, Adam Goldstein, επαίνεσε επίσης τη συνεργασία, λέγοντας, "Η δέσμευση της Stellantis στην Archer ήταν απαράμιλλη. Από την πρόβλεψη να παρέχει την κατασκευαστική εξειδίκευση και το κεφάλαιο που χρειάζεται για να επιταχυνθούν οι επιχειρηματικοί μας στόχοι, μέχρι τη στρατηγική όραση και την αδιάλειπτη υποστήριξη από τον CEO της Stellantis, Carlos Tavares. Μαζί, επαναπροσδιορίζουμε την αστική μετακίνηση, ανοίγοντας νέους κόσμους ευκαιριών για τους πολίτες σε όλο τον κόσμο παρέχοντας πιο αποδοτική πρόσβαση σε ανθρώπους, μέρη και εκδηλώσεις."

    Archer eVTOL

    Από το 2020, η Stellantis είναι στρατηγικός εταίρος της Archer, παρέχοντας ανεκτίμητη κατασκευαστική, εφοδιαστική και σχεδιαστική εξειδίκευση. Αυτή η συνεργασία ήταν καθοριστική για τις προσπάθειες της Archer να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να εμπορευματοποιήσει τα αεροσκάφη eVTOL της.

    Η Archer στοχεύει να επαναστατήσει στην αστική μετακίνηση αντικαθιστώντας διαδρομές με αυτοκίνητο διάρκειας 60–90 λεπτών με πτήσεις ηλεκτρικών αεροταξί διάρκειας 10–20 λεπτών. Αυτές οι πτήσεις σχεδιάζονται να είναι ασφαλείς, βιώσιμες, χαμηλού θορύβου και ανταγωνιστικές σε κόστος με την επίγεια μεταφορά. Το Midnight, το αεροσκάφος με πιλότο, τεσσάρων επιβατών της Archer, είναι σχεδιασμένο για γρήγορες, συνεχόμενες πτήσεις με ελάχιστο χρόνο φόρτισης μεταξύ των πτήσεων.

    Πηγή: topgeargreece.gr

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    17:12 05/09

    Η Tesla ξεκίνησε την χρήση πλήρους αυτόνομης οδήγησης στην Ευρώπη

    Η πλήρης αυτόνομη οδήγηση της Tesla (FSD) έφτασε στην Ευρώπη. Δείτε πώς και πού χρησιμοποιείται ήδη το Unsupervised FSD χωρίς επίβλεψη οδηγού.

    15:30 05/09

    Αιφνιδιαστική έξοδος της Porsche από τον δείκτη DAX στο χρηματιστήριο της Γερμανίας

    Σάλο προκάλεσε στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές η είδηση πως η Porsche AG αποχωρεί από τον δείκτη DAX, ο οποίος απαρτίζεται από τις 40 κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες της Γερμανίας.

    14:30 05/09

    Επίσημο: Νέα BMW iX3, το πιο σημαντικό αυτοκίνητο της φίρμας τις τελευταίες δεκαετίες-δείτε τι την κάνει ξεχωριστή

    Η iX3, το πρώτο δείγμα γραφής της Neue Klasse της BMW, παρουσιάστηκε επίσημα και υπόσχεται απόδοση, ταχύτατη φόρτιση και μοναδική ψηφιακή εμπειρία βασισμένη στο νέο λειτουργικό BMW Operating System...

    11:20 05/09

    Toyota: Μεγάλη επένδυση στην Ευρώπη-Πού φτιάχνει εργοστάσιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

    Η Toyota συμπληρώνει την σημαντική παρουσία της στην Ευρώπη με ένα νέο εργοστάσιο το οποίο ανακοίνωσε πως θα φτιάξει και θα αφορά τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

    11:00 05/09

    Στην Ελλάδα η μοναδική BMW M4 CS Edition VR46: Πού θα την δείτε

    Με αφορμή τα 46α γενέθλια του Valentino Rossi ήρθε στην Αθήνα η ειδική έκδοση της BMW M4 CS Edition VR46 που εξελίχθηκε από κοινού με τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

    18:30 04/09

    Opel Corsa GSE Vsion Gran Turismo: Η απάντηση των Γερμανών στο Renault 5 Turbo 3E

    Το πρώτο Corsa που οδηγείται και σε πίστα και σε PlayStation, το ηλεκτρικό Corsa GSE Vision GT των 800 ίππων θα μπορείς να το οδηγήσεις στο Gran Turismo 7 από το φθινόπωρο του 2025.

    17:00 04/09

    BYD Seal 6 DM-i: To πρώτο υβριδικό μοντέλο Touring της φίρμας στην Ευρώπη

    Η BYD παρουσίασε τις νέες προτάσεις της στα μεσαία οικογενειακά μοντέλα που φέρουν υβριδική τεχνολογία Super DM Hybrid σε δύο εκδοχές αμαξωμάτων: Sedan και Touring.

    15:30 04/09

    Επίσημο: Έρχεται VW ID. Polo και ID. Polo GTI

    H Volkswagen εναρμονίζει τα ονόματα των νέων μικρών της μοντέλων με την εποχή και το VW ID. 2all γίνεται ID. Polo που θα διαθέτει και έκδοση GTI.

    13:30 04/09

    Δείτε τι έκανε ο Shaquille O'Neal για να χωρέσει στην Corvette Z06 που αγόρασε

    Τα σπορ αυτοκίνητα δεν σχεδιάζονται για σωματότυπους σαν του Shaquille O'Neal, όμως όταν οι επιθυμίες συνοδεύονται από το κατάλληλο budget, όλα μπορούν να γίνουν.

    12:00 04/09

    Ποια εταιρεία αυτοκινήτου τριπλασίασε το μετοχικό της κεφάλαιο μέσα στο 2025

    Με αύξηση στις πωλήσεις, πολλαπλές επενδύσεις και διεύρυνση της αγοράς στην οποία απευθύνεται κινεζική φίρμα έχει καταφέρει μέσα στο 2025 να κάνει δύο φορές αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    10:30 04/09

    Το νέο εντυπωσιακό coupe της Audi είναι έτοιμο για παραγωγή-όλα τα στοιχεία

    Μπορεί η εποχή των TT και R8 να έχει τελειώσει, όμως η Audi επιστρέφει στα σπορ coupe με το Concept C, που δεν είναι απλά ένα πρωτότυπο, αλλά το πρώτο βήμα σε μια νέα εποχή για τη γερμανική φίρμα.

    19:00 03/09

    Ποια μεγάλη φίρμα ετοιμάζει γραμμή παραγωγής για αυτοκίνητα υδρογόνου

    Για το 2028 προορίζεται το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με καύσιμο υδρογόνο καθώς μια από τις εταιρείες που ασχολούνται πολύ ενεργά ξεκίνησε να φτιάχνει την γραμμή παραγωγής.

    17:05 03/09

    Οι εταιρείες που συμμετέχουν στην Έκθεση Αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη 2025

    Η καρδιά της αυτοκίνησης στην Ελλάδα χτυπά αυτή την περίοδο στην Θεσσαλονίκη όπου στα πλαίσια της 89ης ΔΕΘ διοργανώνεται από τις 6-14 Σεπτεμβρίου και έκθεση αυτοκινήτου με αθρόες συμμετοχές πολλών...

    15:30 03/09

    Αυτό είναι το πρώτο video από το hypercar Chaos του Σπύρου Πανόπουλου

    Ο Σπύρος Πανόπουλος έδειξε για πρώτη φορά το SPA Chaos με video που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογιαριασμό. Ετοιμάζεται το ελληνικό Hypercar.

    14:00 03/09

    Αυτά είναι τα απίθανα πρωτότυπα Mini JCW με την υπογραφή της Deus Ex Machina

    Με αυτές τις δύο εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές, η Mini δείχνει ότι ξέρει να συνδυάζει σπορ παράδοση, μοντέρνα αισθητική και τολμηρή φαντασία, είτε σε ηλεκτρικό είτε σε θερμικό σύστημα κίνησης.

    12:00 03/09

    Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO στον χώρο του αυτοκινήτου-δείτε τις αποδοχές τους

    Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.