Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 01-Ιουλ-2024 11:24

    Αυτό είναι το πρώτο πρωτάθλημα με αυτοκίνητα υδρογόνου (εικόνες, video)

    Αυτό είναι το πρώτο πρωτάθλημα με αυτοκίνητα υδρογόνου (εικόνες, video)
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η Extreme H παρουσίασε επίσημα το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο με κινητήρα υδρογόνου και  παράλληλα τη νέα σειρά αγώνων της, η οποία θα περιλαμβάνει 10 γύρους στην πρώτη σεζόν της το 2025. Το αυτοκίνητο, με την ονομασία Pioneer 25, αποκαλύφθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο πλοίο St. Helena, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο Tower Bridge του Λονδίνου.

    Το πρωτάθλημα Extreme H θα είναι το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα off-road αγώνων με αυτοκίνητο που κινούνται από υδρογόνο, αντικαθιστώντας τη σειρά Extreme E, η οποία διανύει την τελευταία της σεζόν φέτος.


    Το νέο αυτό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο από την Spark Racing που είναι υπεύθυνη και για το Odyssey 21 της Extreme E, έχει μέγιστη ισχύ 550 ίππων. Είναι εξοπλισμένο με κυψέλη καυσίμου υδρογόνου από την εταιρεία Symbio, η οποία αντικαθιστά την μπαταρία ως κύρια πηγή ενέργειας.

    Το Pioneer 25 ζυγίζει 2.200 κιλά, έχει πλάτος 2,4 μέτρα και μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα. Επίσης, είναι ικανό να αναρριχάται σε κλίσεις έως και 130%.

    Το αυτοκίνητο θα διαθέτει ένα κοινό πακέτο τυποποιημένων εξαρτημάτων από την Spark Racing, αλλά οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να επανασχεδιάσουν το μπροστινό και το πίσω αμάξωμα καθώς και τα φώτα, ώστε να αναπαράγουν την εμφάνιση των καθημερινών μοντέλων αυτοκινήτων.

    Pioneer 25 αγωνιστικό αυτοκίνητο υδρογόνου

    "Είμαστε απίστευτα περήφανοι που παρουσιάζουμε στον κόσμο το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο υδρογόνου και το Extreme H series. Αυτή η εκτόξευση δεν αφορά μόνο ένα νέο όχημα, αλλά πρωτοπορεί στο μέλλον του βιώσιμου μηχανοκίνητου αθλητισμού," δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Extreme H, Alejandro Agag. "Οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου προσφέρουν μια αξιοσημείωτη ευκαιρία να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα και να προωθήσουμε λύσεις καθαρής ενέργειας και είμαστε υπερήφανοι που ηγούμαστε αυτής της φόρτισης με το Extreme H."

    Το Pioneer 25 έχει περιγραφεί ως "σημαντική αναβάθμιση" στο Odyssey 21, με το όχημα να υποβάλλεται επί του παρόντος σε αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών και ανάπτυξης. Θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στο Hydro X-Prix της Extreme E στη Σκωτία τον επόμενο μήνα, πριν από μια εντατική δοκιμή στο Island X-Prix στη Σαρδηνία τον Σεπτέμβριο.

    "Έχουμε μάθει πολλά από το Odyssey 21, το οποίο έχουμε μεταφέρει προς τα εμπρός, αλλά είναι ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο και ένα ειδικά κατασκευασμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο για την κυψέλη καυσίμου υδρογόνου. Θέλαμε οι αγώνες να είναι πιο έντονοι και θέλαμε τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να είναι ταχύτερα," δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Extreme E, Mark Grain. "Το Pioneer 25 είναι μια σημαντική αναβάθμιση στο Odyssey 21. Η συνολική απόδοση του αυτοκινήτου έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός."

    Pioneer 25 αγωνιστικό αυτοκίνητο υδρογόνου

    Το πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει 10 γύρους το επόμενο έτος, ξεκινώντας τον Απρίλιο. Η σειρά θα ανοίξει στη Σαουδική Αραβία πριν ξεκινήσει το ευρωπαϊκό σκέλος της εκστρατείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Γερμανία και η Ιταλία θα φιλοξενήσουν γύρους με το φινάλε να διεξάγεται στις ΗΠΑ. Οι ημερομηνίες του ημερολογίου θα επιβεβαιωθούν αργότερα φέτος, μαζί με την επιβεβαίωση των ομάδων και των οδηγών που θα συμμετάσχουν.

    Πηγή: topgeargreece.gr

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    18:30 25/09

    Εταιρεία αυτοκινήτων πλήρωσε πελάτες της για να μην την πάνε στο δικαστήριο

    Το πρόβλημα στον κλιματισμό ενός καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, έφερε στο προσκήνιο την πολιτική της εταιρείας να πληρώνει ένα ποσό στους πελάτες της, προκειμένου να μην προσφεύγουν στη...

    17:00 25/09

    Η Mercedes σχεδιάζει νέο μοντέλο στη μικρή κατηγορία

    Η Mercedes αλλάζει σχέδια, παρατείνοντας τη ζωή του βασικού της μοντέλου και ετοιμάζοντας ένα νέο, πιο προσιτό αυτοκίνητο που θα τοποθετηθεί κάτω από την CLA.

    15:45 25/09

    Η φίρμα που θα φτιάχνει αυτοκίνητα σαν κουλούρια στον φούρνο

    O επικεφαλής ανάπτυξης μεγάλης φίρμας ανέφερε πως με το AI η εταιρεία του θα φτιάχνει αυτοκίνητα με τις ταχύτητες που φτιάχνονται τα γερμανικά bretzel.

    14:15 25/09

    Η Smart επαναφέρει στη γκάμα της ένα ακόμη όνομα από το παρελθόν

    Μετά την αναβίωση του fortwo ως #2, η Smart έρχεται να επιβεβαιώσει επίσημα την προσθήκη στη γκάμα της ενός ακόμη ονόματος από το παρελθόν της, που θα πλαισιώσει το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.

    12:30 25/09

    Πέντε θάνατοι από κινεζικές απομιμήσεις ανταλλακτικών για αερόσακους

    Τα ανταλλακτικά αερόσακων της κινεζικής εταιρείας DTN μπορεί να είναι έως και 10 φορές φτηνότερα από τα γνήσια, αλλά μια σειρά ατυχών περιστατικών δημιουργεί σοβαρό ζήτημα ασφάλειας.

    11:15 25/09

    Γνωστός κατασκευαστής supercars ετοιμάζει plug-in υβριδικό SUV

    Ένα ακόμη μεγάλο όνομα από τον χώρο των supercars αναμένεται να ενδώσει στην τάση των SUV, παρουσιάζοντας τη δική της πρόταση το 2027, ακολουθούμενη από ένα sedan 2+2 θέσεων.

    18:00 24/09

    Ποια φίρμα σαρώνει στις πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη-δεν είναι η Tesla

    Ανατροπή έχουμε στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς η άνοδος συγκεκριμένης ευρωπαϊκής φίρμας είναι εντυπωσιακή και αφήνει πίσω την Tesla -όμως το Model Y εξακολουθεί να είναι πρώτο σε...

    16:30 24/09

    Body kit μετατρέπει το Dacia Bigster σε muscle car-πόσο κοστίζει

    Η Carpoint μεταμορφώνει το Dacia Bigster σε ένα μυώδες και επιθετικό SUV, με πακέτα που το κάνουν να ξεχωρίζει τόσο στον αστικό δρόμο όσο και στα δύσκολα off road μονοπάτια.

    15:00 24/09

    Επίσημο: Πλήρης ανατροπή στα δεδομένα της νέας γενιάς 718 Boxster και Cayman

    Η ανακοίνωση του 2022 για τη νέα γενιά των 718 Boxster και Cayman, ήταν πως θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική, όμως η αναθεώρηση της στρατηγικής της Porsche φαίνεται πως δεν επηρεάζει μόνο τα SUV.

    13:30 24/09

    Η Τουρκία τιμωρεί τα ξένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα-Δείτε τι ανακοίνωσε

    Η Τουρκία προσπαθεί να διασφαλίσει την δική της παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και να αποκτήσει ακόμη πιο περίοπτη θέση στην παραγωγική διαδικασία που αφορά την Ευρώπη.

    12:00 24/09

    Πήγαινε με 187 χλμ./ώρα στη Συγγρού-Συλλήψεις για όρια και αλκοόλ

    Σε μια εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας καταγράφηκαν σχεδόν 200 παραβάσεις για αλκοόλ και παραβίαση των ορίων ταχύτητας ενώ έγιναν ακόμη και συλλήψεις.

    10:30 24/09

    Teaser του νέου περιορισμένης παραγωγής hypercar της Zagato

    Η Zagato έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα teaser του νέου hypercar που πρόκειται να παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες, δίνοντας έμφαση στο χαμηλό βάρος και τον αναλογικό χαρακτήρα.

    18:30 23/09

    Πέθανε ο σχεδιαστής του δημοφιλέστερου sport αυτοκινήτου τα τελευταία 25 χρόνια

    Έφυγε από τη ζωή ο Tom Matano, ο άνθρωπος που άλλαξε τον σχεδιασμό των σπορ αυτοκινήτων, δίνοντάς μας ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα όλων των εποχών, το Mazda MX-5 Miata.

    17:16 23/09

    Δείτε τη Ferrari SF90 να κάνει ρεκόρ ταχύτητας πάνω σε αεροπλανοφόρο

    Ο Ιταλός οδηγός αγώνων Fabio Barone βρέθηκε στο τιμόνι μιας Ferrari SF90 επιχειρώντας την κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτητας στο πιο ασυνήθιστο περιβάλλον, το κατάστρωμα ενός αεροπλανοφόρου.

    15:02 23/09

    Η αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας μπροστά σε ένα τεράστιο πρόβλημα

    "Πρόκειται για έναν αγώνα για την κυριαρχία, όχι για την κερδοφορία", δηλώνει ένας γνωστός αναλυτής. Ας δούμε τι συμβαίνει με την αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας.

    13:30 23/09

    Starline: Το Mega Metro για 40 χώρες της Ευρώπης-Πόση ώρα θα είναι το ταξίδι Αθήνα -Σόφια

    Ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια που έχει δει ποτέ η Ευρώπη είναι το Mega Metro Starline, ένα τρένο με γραμμές σε όλη την Ήπειρο.