Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 17-Ιουν-2024 15:09

    CEO μεγάλης φίρμας θεωρεί "λάθος" τη διακοπή της εξέλιξης των θερμικών κινητήρων

    CEO μεγάλης φίρμας θεωρεί "λάθος" τη διακοπή της εξέλιξης των θερμικών κινητήρων
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    O Arnd Franz (φωτό), CEO της εταιρίας Mahle που προμηθεύει με εξαρτήματα και συστήματα πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, επέκρινε ως "λάθος" τη μετατόπιση του ενδιαφέροντος της Ευρώπης από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης (αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση), την ίδια στιγμή που εξακολουθεί να ζητά την επιτάχυνση της μείωσης των εκπομπών CO2, για την αποφυγή μιας επικείμενης κλιματικής "καταστροφής".

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πόσο γρήγορα χάνει την αξία του ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

    Στην Ευρώπη, η συζήτηση για τους κανονισμούς έχει "περιορίσει την ανάπτυξη των κινητήρων και την εκπαίδευση μηχανικών, επειδή οι άνθρωποι εστιάζουν σε άλλες τεχνολογίες", δήλωσε ο Franz στο συνέδριο του Automotive News Europe.

    "Πιστεύω ότι αυτό μπορεί να είναι λάθος". Σύμφωνα με τον προτεινόμενο ευρωπαϊκό κανονισμό, η πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα σταματήσει το 2035.

    Η Mahle, που κατασκευάζει έμβολα, κυλίνδρους, εκκεντροφόρους και άλλα βασικά εξαρτήματα κινητήρων, σχεδιάζει να συνεχίσει να υποστηρίζει τη ζήτηση των πελατών της για τους θερμικούς κινητήρες. "Και έχουμε πολλούς πελάτες που σκοπεύουν να έχουν εξαρτήματα κινητήρα εσωτερικής καύσης για μεγάλο χρονικό διάστημα", δήλωσε.

    Ταυτόχρονα, ο Franz αναγνωρίζει ότι τα BEV είναι "μια μεγάλη ευκαιρία". Μέχρι τα μέσα του επόμενου αιώνα, η ηλεκτροκίνηση θα είναι η κυρίαρχη τεχνολογία σε ορισμένες περιοχές, όπως η Βόρεια Αμερική και η Ασία, παρά τα εμπόδια που υπάρχουν, προέβλεψε. Ωστόσο, ακόμη και τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα χρειάζονται επίσης εναλλακτικές λύσεις, καθώς "δεν θα είναι η μόνη απάντηση στην απανθρακοποίηση".

    Από την άποψη της μείωσης του CO2, η βιομηχανία κινείται πολύ αργά, συνέχισε ο Franz. "Οι παγκόσμιες εκπομπές CO2 πρέπει να μειωθούν ταχύτερα. Χρειαζόμαστε εναλλακτικά καύσιμα από νωρίς. [...] Αν δεν μειώσουμε δραματικά το αποτύπωμα σε σχέση με τις σημερινές εκπομπές CO2, ήδη στα επόμενα χρόνια ή την επόμενη δεκαετία, μπορεί να πλησιάσουμε ίσως και τους 3 βαθμούς Κελσίου αύξησης της θερμοκρασίας παγκοσμίως, κάτι που θα ήταν καταστροφή", ενώ είπε επίσης ότι στο μέλλον, τα PHEV θα πρέπει να επανεξεταστούν ως μέσο μείωσης των εκπομπών CO2.

    Η Mahle έχει επιμερίσει τις δραστηριότητές της σε τρία business units: την ηλεκτροκίνηση, τη θερμική διαχείριση και τους βιώσιμους κινητήρες εσωτερικής καύσης στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδίου για το 2030, παρά το γεγονός ότι το 2023, περισσότερο από το 60% των εσόδων της προήλθε από προϊόντα που δεν σχετίζονται άμεσα με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

    Πηγή: topgeargreece.gr

     

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    17:12 05/09

    Η Tesla ξεκίνησε την χρήση πλήρους αυτόνομης οδήγησης στην Ευρώπη

    Η πλήρης αυτόνομη οδήγηση της Tesla (FSD) έφτασε στην Ευρώπη. Δείτε πώς και πού χρησιμοποιείται ήδη το Unsupervised FSD χωρίς επίβλεψη οδηγού.

    15:30 05/09

    Αιφνιδιαστική έξοδος της Porsche από τον δείκτη DAX στο χρηματιστήριο της Γερμανίας

    Σάλο προκάλεσε στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές η είδηση πως η Porsche AG αποχωρεί από τον δείκτη DAX, ο οποίος απαρτίζεται από τις 40 κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες της Γερμανίας.

    14:30 05/09

    Επίσημο: Νέα BMW iX3, το πιο σημαντικό αυτοκίνητο της φίρμας τις τελευταίες δεκαετίες-δείτε τι την κάνει ξεχωριστή

    Η iX3, το πρώτο δείγμα γραφής της Neue Klasse της BMW, παρουσιάστηκε επίσημα και υπόσχεται απόδοση, ταχύτατη φόρτιση και μοναδική ψηφιακή εμπειρία βασισμένη στο νέο λειτουργικό BMW Operating System...

    11:20 05/09

    Toyota: Μεγάλη επένδυση στην Ευρώπη-Πού φτιάχνει εργοστάσιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

    Η Toyota συμπληρώνει την σημαντική παρουσία της στην Ευρώπη με ένα νέο εργοστάσιο το οποίο ανακοίνωσε πως θα φτιάξει και θα αφορά τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

    11:00 05/09

    Στην Ελλάδα η μοναδική BMW M4 CS Edition VR46: Πού θα την δείτε

    Με αφορμή τα 46α γενέθλια του Valentino Rossi ήρθε στην Αθήνα η ειδική έκδοση της BMW M4 CS Edition VR46 που εξελίχθηκε από κοινού με τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

    18:30 04/09

    Opel Corsa GSE Vsion Gran Turismo: Η απάντηση των Γερμανών στο Renault 5 Turbo 3E

    Το πρώτο Corsa που οδηγείται και σε πίστα και σε PlayStation, το ηλεκτρικό Corsa GSE Vision GT των 800 ίππων θα μπορείς να το οδηγήσεις στο Gran Turismo 7 από το φθινόπωρο του 2025.

    17:00 04/09

    BYD Seal 6 DM-i: To πρώτο υβριδικό μοντέλο Touring της φίρμας στην Ευρώπη

    Η BYD παρουσίασε τις νέες προτάσεις της στα μεσαία οικογενειακά μοντέλα που φέρουν υβριδική τεχνολογία Super DM Hybrid σε δύο εκδοχές αμαξωμάτων: Sedan και Touring.

    15:30 04/09

    Επίσημο: Έρχεται VW ID. Polo και ID. Polo GTI

    H Volkswagen εναρμονίζει τα ονόματα των νέων μικρών της μοντέλων με την εποχή και το VW ID. 2all γίνεται ID. Polo που θα διαθέτει και έκδοση GTI.

    13:30 04/09

    Δείτε τι έκανε ο Shaquille O'Neal για να χωρέσει στην Corvette Z06 που αγόρασε

    Τα σπορ αυτοκίνητα δεν σχεδιάζονται για σωματότυπους σαν του Shaquille O'Neal, όμως όταν οι επιθυμίες συνοδεύονται από το κατάλληλο budget, όλα μπορούν να γίνουν.

    12:00 04/09

    Ποια εταιρεία αυτοκινήτου τριπλασίασε το μετοχικό της κεφάλαιο μέσα στο 2025

    Με αύξηση στις πωλήσεις, πολλαπλές επενδύσεις και διεύρυνση της αγοράς στην οποία απευθύνεται κινεζική φίρμα έχει καταφέρει μέσα στο 2025 να κάνει δύο φορές αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    10:30 04/09

    Το νέο εντυπωσιακό coupe της Audi είναι έτοιμο για παραγωγή-όλα τα στοιχεία

    Μπορεί η εποχή των TT και R8 να έχει τελειώσει, όμως η Audi επιστρέφει στα σπορ coupe με το Concept C, που δεν είναι απλά ένα πρωτότυπο, αλλά το πρώτο βήμα σε μια νέα εποχή για τη γερμανική φίρμα.

    19:00 03/09

    Ποια μεγάλη φίρμα ετοιμάζει γραμμή παραγωγής για αυτοκίνητα υδρογόνου

    Για το 2028 προορίζεται το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με καύσιμο υδρογόνο καθώς μια από τις εταιρείες που ασχολούνται πολύ ενεργά ξεκίνησε να φτιάχνει την γραμμή παραγωγής.

    17:05 03/09

    Οι εταιρείες που συμμετέχουν στην Έκθεση Αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη 2025

    Η καρδιά της αυτοκίνησης στην Ελλάδα χτυπά αυτή την περίοδο στην Θεσσαλονίκη όπου στα πλαίσια της 89ης ΔΕΘ διοργανώνεται από τις 6-14 Σεπτεμβρίου και έκθεση αυτοκινήτου με αθρόες συμμετοχές πολλών...

    15:30 03/09

    Αυτό είναι το πρώτο video από το hypercar Chaos του Σπύρου Πανόπουλου

    Ο Σπύρος Πανόπουλος έδειξε για πρώτη φορά το SPA Chaos με video που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογιαριασμό. Ετοιμάζεται το ελληνικό Hypercar.

    14:00 03/09

    Αυτά είναι τα απίθανα πρωτότυπα Mini JCW με την υπογραφή της Deus Ex Machina

    Με αυτές τις δύο εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές, η Mini δείχνει ότι ξέρει να συνδυάζει σπορ παράδοση, μοντέρνα αισθητική και τολμηρή φαντασία, είτε σε ηλεκτρικό είτε σε θερμικό σύστημα κίνησης.

    12:00 03/09

    Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO στον χώρο του αυτοκινήτου-δείτε τις αποδοχές τους

    Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.