Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 03-Ιουν-2024 11:00

    Αποστολή στη Φρανκφούρτη: Το Jeep Wagoneer S είναι ο αντίπαλος του Tesla Model Y

    Αποστολή στη Φρανκφούρτη: Το Jeep Wagoneer S είναι ο αντίπαλος του Tesla Model Y
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Τεχνικά, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep, ήταν το Avenger. H αμερικανική εταιρεία όμως, μόλις παρουσίασε επίσημα το Wagoneer S, στο οποίο αναφέρεται ως το πρώτο παγκόσμιο EV της μάρκας.

    Αυτή η πρωτιά της ναυαρχίδας των ηλεκτρικών μοντέλων της Jeep, έγκειται στο γεγονός ότι το ηλεκτρικό Avenger δεν διατίθεται στις ΗΠΑ, ενώ μόλις πρόσφατα απέκτησε τετρακίνητη έκδοση, χαρακτηριστικό που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας.

    Το Wagoneer S λοιπόν, έχει μια ιδιαίτερα σημαντική αποστολή να φέρει εις πέρας. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Tesla Model Y στις ΗΠΑ και σε άλλες βασικές αγορές.

    Είναι ενδεικτικό άλλωστε, πως μερικές μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου, την Πέμπτη 30/5 στη Νέα Υόρκη, η Jeep μας έδειξε στη Φρανκφούρτη ένα βίντεο όπου το Wagoneer S κοντράρεται με το Tesla σε έναν αγώνα επιτάχυνσης και κερδίζει.

    Jeep Wagoneer S

    Μιλώντας για επιτάχυνση, η Jeep δηλώνει περήφανα πως η διαδικασία 0-100 km/h για το νέο της μοντέλο ολοκληρώνεται σε 3,4 δευτερόλεπτα, υποσκελίζοντας τα 3,5 δευτερόλεπτα του Tesla. Το Wagoneer S έχει απόδοση 600 ίππων έναντι των 483 ίππων του Model Y.

    Στην Ελλάδα αρχές του 2026

    Οι πωλήσεις του Wagoneer S θα ξεκινήσουν αρχικά το ερχόμενο φθινόπωρο στις ΗΠΑ και το μοντέλο θα φτάσει στην Ευρώπη το επόμενο έτος, μαζί με το μικρό Avenger EV ως τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας. Ωστόσο σε ότι αφορά την ελληνική αγορά, η εκτίμηση είναι πως το μοντέλο θα έρθει στη χώρα μας στις αρχές του 2026.

    Η Jeep κάνει λόγο για αυτονομία 480 χλμ. με μία μόνο φόρτιση, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το Wagoneer S είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως ηλεκτρικό, χωρίς να βρίσκονται στα πλάνα εκδόσεις με άλλα συστήματα κίνησης.

    Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της Jeep που θα χρησιμοποιεί τη νέα αρχιτεκτονική STLA Large της μητρικής Stellantis, η οποία θα φιλοξενεί ένα πακέτο μπαταρίας 100 kWh και μπορεί να φορτιστεί από το 20% στο 80% σε 23 λεπτά.

    Στην premium κατηγορία

    Το Wagoneer S έχει μήκος 4,88 μέτρα, κάτι που σημαίνει πως είναι ελαφρώς μικρότερο από το Model Y, που αποτελεί και τον βασικό του ανταγωνιστή σύμφωνα με την Jeep. Σε κάθε περίπτωση, το μοντέλο της Jeep θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των premium μεσαίων SUV όπου θα κληθεί μεταξύ άλλων να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Mercedes GLC, το Audi Q4 E-tron και η BMW iX3. Στις ΗΠΑ το Model Y, λόγω της χαμηλότερης τιμής του, κατατάσσεται στα mainstream μεσαία SUV.

    Jeep Wagoneer S

    Το νέο Jeep διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης που χρησιμοποιεί ηλεκτρικές μονάδες κίνησης (EDM) στις οποίες βρίσκεται ενσωματωμένος ο ηλεκτροκινητήρας, σε μια συμπαγή μονάδα στον μπροστινό και τον πίσω άξονα του αυτοκινήτου.

    Καθαρόαιμο Jeep εκτός δρόμου

    Η Jeep αναφέρει ότι τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά του μοντέλου ενισχύονται από το σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης Selec Terrain, το οποίο θα επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει μεταξύ πέντε προγραμμάτων οδήγησης: Auto, Sport, Eco, Snow και Sand.

    Όπως συνηθίζεται σε πολλά σύγχρονα μοντέλα, το Wagoneer S εκτός από ψηφιακό πίνακα οργάνων, διαθέτει κεντρική οθόνη αφής 12,3 ιντσών και οθόνη 10,25 ιντσών για τον συνοδηγό. Ο συνοδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί την οθόνη για ψυχαγωγία, αλλά και να αλληλεπιδρά με την κεντρική οθόνη.

    Πηγή: topgeargreece.gr

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    18:00 05/11

    Peugeot Polygon: Το επόμενο αυτοκίνητο της φίρμας το σχεδιάζουν gamers

    H Peugeot αποκάλυψε το Polygon Concept ένα vision όχημα που θα παρουσιαστεί στο online παιχνίδι Fortnite αλλά μας δίνει ιδέες για το σχεδιαστικό μέλλον της φίρμας.

    16:30 05/11

    Απίστευτο περιστατικό: Οδηγός Tesla μπήκε ανάποδα σε πίστα αγώνων για να φορτίσει

    Αν και θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί πολύ χειρότερα έγινε μόνο viral ένα περιστατικό στο οποίο οδηγός Tesla μπήκε ανάποδα σε πίστα την ώρα που είχε αρχίσει αγώνας μοτοσυκλετών.

    15:00 05/11

    Ποια είναι τα τρία σημαντικά μοντέλα για την Audi που έρχονται το 2026

    Η Audi εγκαταλείπει το πλήρως ηλεκτρικό πλάνο και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τρία νέα σημαντικά μοντέλα SUV μέσα στο 2026, που θα διαθέτουν μεταξύ άλλων και θερμικές εκδόσεις.

    13:30 05/11

    Ο αυτοκινητόδρομος της Ελλάδας με τα πιο φωτεινά τούνελ

    Ολοκληρώθηκε το έργο αναβάθμισης του φωτισμού των τούνελ της Ολυμπίας Οδού και πλέον το σύνολο του αυτοκινητόδρομου φωτίζεται από LED μειώνοντας κατανάλωση.

    12:00 05/11

    Γιατί σύντομα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι φθηνότερα

    Κάποιοι κάνουν λόγο για "φούσκα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων", όμως τα δεδομένα δείχνουν κάτι τελείως διαφορετικό: την μετάβασή τους σε πολύ πιο λογικές τιμές.

    10:30 05/11

    Nvidia: Με ποια κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία φτιάχνει κοινές εγκαταστάσεις

    Η Nvidia είναι ήδη ένας εκ των βασικότερων προμηθευτών για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, πρώτη φορά όμως ανοίγεται τόσο σε συνεργασία με εταιρεία αυτοκινήτου.

    19:00 04/11

    Στην ελληνική αγορά C-SUV με αυτόματο κιβώτιο κάτω από 19.000 ευρώ

    Ναι, στην ελληνική αγορά υπάρχει C-SUV με αυτόματο κιβώτιο και τιμή από 18.900 ευρώ. Δείτε ποιο είναι και για πόσο διαρκεί η προσφορά.

    17:30 04/11

    Ελλάδα: Τα 5 αυτοκίνητα που κυνηγούν το Toyota Yaris στις πωλήσεις

    Μεγάλη μάχη για την δεύτερη θέση γίνεται στην δημοσφιλέστερη κατηγορία της αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα καθώς 5 μοντέλα την διεκδικούν για να πλησιάσουν το πρωτοπόρο Toyota Yaris.

    15:56 04/11

    Τέλος στην ταλαιπωρία μηνών για οδηγούς-σε κυκλοφορία η νέα γέφυρα στην Δ. Μακεδονία

    Γέφυρα που παρέμενε κλειστή από τον Μαΐο δόθηκε στην κυκλοφορία μετά απο τις εργασίες αναβάθμισης και τελειώνει η ταλαιπωρία εκατοντάδων οδηγών.

    13:30 04/11

    Tesla: Η Νορβηγία λέει "όχι" για αποδοχές 1 τρισ. δολάρια στον Elon Musk

    Το νορβηγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο, που κατέχει το 1,12% των μετοχών της Tesla, είναι ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής εκτός ΗΠΑ και διαφωνεί για το πακέτο αποδοχών του Musk.

    12:00 04/11

    Έρευνα: Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αντέχουν πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε

    Τι δείχνει πρόσφατη έρευνα για την χωρητικότητα στις ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πόσο αντέχουν τελικά σε βάθος χρόνου;

    10:30 04/11

    To Citroen Ami έχει και μια πιο σκοτεινή πλευρά

    Μια νέα ειδική έκδοση του Citroen Ami φέρνει η εταιρεία για να γιορτάσει το Halloween αλλά και να δείξει πως μπορεί να αγριέψει η μικροκινητικότητα

    18:00 03/11

    Στην Ελλάδα το νέο Citroen C5 Aircross-εκδόσεις και τιμές

    Ήρθε στην ελληνική αγορά ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα C-SUV. Το νέο C5 Aircross είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα και έχουμε όλα τα στοιχεία και τιμές.

    15:00 03/11

    Συνεργασία της Renault με κινεζικό κολοσσό αυτοκινήτων-τι περιλαμβάνει η συμφωνία

    Η στρατηγική συμμαχία της Renault με κινεζικό κολοσσό αποκτά άλλη διάσταση μετά την πώληση του 26,4% της Renault Βραζιλίας.

    13:33 03/11

    Τι γίνεται με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα

    Τελικά οι Έλληνες αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τι μερίδιο αγοράς έχουν στην Ελλάδα τα αμιγώς ηλεκτρικά; Ας δούμε τα στοιχεία.

    12:15 03/11

    Αυτό το πρωτότυπο θα μπορούσε να αποτελεί το νέο Mazda 2

    Το πρωτότυπο Vision X-Compact που παρουσίασε η Mazda στην έκθεση του Τόκιο, δείχνει ότι τα μικρά αυτοκίνητα όχι μόνο δεν έχουν πεθάνει, αλλά διεκδικούν τη θέση τους στην εποχή της τεχνητής...