Συνεχης ενημερωση

    Τρίτη, 28-Μαϊ-2024 16:28

    Το υπέροχο BMW Concept Skytop μπορεί να βγει στην παραγωγή (εικόνες)

    Το υπέροχο BMW Concept Skytop μπορεί να βγει στην παραγωγή (εικόνες)
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Με το Concept Skytop, η BMW αναβίωσε το πνεύμα της σύγχρονης Z8 roadster που παρουσιάστηκε το 1998 και του κουπέ 503 2+2 που παρουσιάστηκε το 1956.

    Η γερμανική εταιρεία εξετάζει μάλιστα το ενδεχόμενο μιας πολύ περιορισμένης παραγωγής του αυστηρά διθέσιου μοντέλου, το οποίο σχεδιάστηκε αρχικά ως ένα μοναδικό μοντέλο, βασισμένο στην M8 Cabrio Competition.

    Το concept, που παρουσιάστηκε την παραμονή της έκθεσης κλασικών αυτοκινήτων Concorso d'Eleganza Villa d'Este, έχει σχεδιαστεί για ταξίδια με ανοιχτή ή κλειστή οροφή, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αναφέρει η εταιρεία.

    Το Concept Skytop "είναι μια πραγματικά μοναδική και εξωτική σχεδίαση που προσφέρει έναν συνδυασμό δυναμικής οδήγησης και κομψότητας στο υψηλότερο επίπεδο, συγκρίσιμο με τους ιστορικούς προγόνους του, όπως η Z8 ή η 503", δήλωσε ο Adrian van Hooydonk, επικεφαλής του BMW Group Design, στα μέσα ενημέρωσης το Σάββατο 25/5.

    BMW Concept Skytop

    Ο van Hooydonk δήλωσε ότι οι σφιχτές, μυώδεις επιφάνειες του Concept Skytop ορίζονται από μερικές ακριβείς γραμμές που κατευθύνουν τον όγκο του οχήματος προς τα πίσω. Τα winglets που είναι διακριτικά ενσωματωμένα στους ώμους των θυρών, αντικαθιστούν τις συμβατικές χειρολαβές, πρόσθεσε.

    Το δέρμα κυριαρχεί

    Το roll bar πίσω από τα δύο καθίσματα είναι επενδεδυμένο με δέρμα και συνδυάζεται με ένα πλήρως αναδιπλούμενο πίσω παράθυρο. Τα δύο αποσπώμενα μέρη της οροφής, επίσης με δερμάτινη επένδυση, μπορούν να αποθηκευτούν σε μια ειδική θήκη στο χώρο αποσκευών.

    Η BMW λέει ότι το Concept Skytop σχεδιάστηκε ως ένα στατικό μοντέλο, αλλά ο van Hooydonk δήλωσε ότι θα μπορούσε να παραχθεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό, επικαλούμενος τις υψηλές τιμές των μεταχειρισμένων Z8. Ο van Hooydonk δήλωσε ότι αν η υποδοχή του κοινού είναι θετική, η BMW θα μπορούσε να κατασκευάσει 20 έως 25 αντίτυπα του Concept Skytop.

    Θα έχει τη μοίρα του Touring Coupe Concept;

    Πέρυσι, ο van Hooydonk δήλωσε ότι η BMW θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο κατασκευής μιας περιορισμένης σειράς εννέα εξαιρετικά προσαρμοσμένων μονάδων του Touring Coupe Concept, ενός πρωτότυπου που παρουσιάστηκε στο Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023.

    BMW Concept Skytop

    Εκείνη την εποχή, ο διευθυντής σχεδιασμού της BMW, Domagoj Dukec, προχώρησε ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι η εταιρεία θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο κατασκευής έως και 1.000 μονάδων για να επωφεληθεί από τους απλουστευμένους κανόνες πιστοποίησης, σε αντίθεση με εκείνους που ισχύουν σε μοντέλα περιορισμένης παραγωγής.

    Ο Van Hooydonk δήλωσε ότι τελικά η BMW εγκατέλειψε τα σχέδια για μια περιορισμένη σειρά μοντέλων που προέρχονται από το Touring Coupe Concept και τώρα επικεντρώνεται στο Concept Skytop, το οποίο θα μπορούσε τελικά να φτάσει στην αγορά στα τέλη του 2025 ή πιθανότατα στις αρχές του 2026.

    Όπως και το roadster Z8, έτσι και το Concept Skytop έρχεται με τον ισχυρότερο V8 κινητήρα στο χαρτοφυλάκιο της BMW, τον 4.4 λίτρων και 625 ίππων TwinPower Turbo της M8 Cabrio Competition, ενός μοντέλου με τιμή που βρίσκεται στα επίπεδα των 200.000 ευρώ.

    Διάβασε περισσότερα στο topgeargreece.gr

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    17:24 07/11

    Η Honda επιμένει θερμικά και φτιάχνει νέο κινητήρα V6

    Η Honda ετοιμάζει έναν νέο κινητήρα V6 για τα επόμενα υβριδικά της μοντέλα, με 30% καλύτερη κατανάλωση και ισχυρότερη επιτάχυνση, αποδεικνύοντας ότι η εποχή των θερμικών συνόλων δεν έχει τελειώσει.

    15:59 07/11

    Ελληνική εταιρεία χορηγός της Ferrari στο WEC

    Πρόκειται για αναβαθμισμένη χορηγία καθώς η εταιρεία ήταν ήδη παρούσα στο πρωτάθλημα Ferrari Challenge στην Ευρώπη.

    14:21 07/11

    Νέες συλλήψεις από το YouTube-Μοτοσυκλέτες με 250 χλμ./ώρα στην Αττική Οδό

    Άλλο ένα περιστατικό επικίνδυνης οδήγησης εξιχνίασε η Τροχαία καθώς συνέλαβε δύο αναβάτες μοτοσυκλέτας που πήγαιναν με 250 χλμ.ώρα στην Αττική Οδό.

    12:30 07/11

    Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 100 μέρες δοκιμή-αν δεν σου αρέσει το επιστρέφεις

    Η Volkswagen προκαλεί τους οδηγούς να γνωρίσουν στην πράξη την ηλεκτροκίνηση χωρίς τον φόβο της δέσμευσης, μέσω ενός τολμηρού προγράμματος που ονομάζεται ID. Promise.

    10:50 07/11

    Απάτη με μεταχειρισμένα της Audi-τι καταγγέλει η εταιρεία

    Ενημέρωση με εντυπωσιακά αναλυτικές λεπτομέρειες έδωσε στη δημοσιότητα η Audi σχετικά με διαδικτυακές απάτες που περιλαμβάνουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα της φίρμας.

    18:00 06/11

    Αποστολή στο Παρίσι: Αποκαλύφθηκε το νέο Renault Twingo

    Η Renault αποκάλυψε το νέο Twingo, που μοιάζει πολύ με το πρώτο αλλά πλέον είναι ηλεκτρικό, με ακόμα καλύτερους χώρους και τιμή κάτω από 20.000 ευρώ.

    16:30 06/11

    Στην Τουρκία θα κατασκευάζεται best seller υβριδικό SUV

    To plug-in υβριδικό SUV που διέπρεψε στις πωλήσεις του Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στην Τουρκία.

    15:00 06/11

    Νέα λειτουργία στο Google Maps θα αλλάξει την πλοήγηση

    Η πλοήγηση του μέλλοντος έρχεται στο Polestar 4 μέσω της νέας λειτουργίας Live Lane Guidance της Google, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να κάνει την οδήγηση πιο έξυπνη και ασφαλή.

    13:30 06/11

    Έρχεται η Bentley Continental GT Supersports-τι θα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της

    Η Bentley έδωσε στη δημοσιότητα ένα ακόμη teaser της νέας Continental GT Supersports, η οποία επιχειρεί μια σημαντική στροφή στη φιλοσοφία του μοντέλου, όντας η πρώτη πισωκίνητη Supersports που θα...

    12:11 06/11

    Ανάκληση 300.000 plug-in υβριδικών αυτοκινήτων λόγω πυρκαγιάς

    Η ανάκληση αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά αλλά αφορά plug-in υβριδικά μοντέλα που είναι αρκετά δημοφιλή και στον υπόλοιπο κόσμο.

    10:30 06/11

    Η Gymkhana επιστρέφει με το πιο ακραίο Subaru που έγινε ποτέ και οδηγό τον Travis Pastrana

    Ο Travis Pastrana πιάνει το τιμόνι ενός Subaru Brataroo 9500 Turbo 670 ίππων, φτιαγμένου από ανθρακονήματα και με κινητήρα που γυρίζει στις 9.500 σ.α.λ. και υπόσχεται να σε καθηλώσει στην μεγάλη...

    18:00 05/11

    Peugeot Polygon: Το επόμενο αυτοκίνητο της φίρμας το σχεδιάζουν gamers

    H Peugeot αποκάλυψε το Polygon Concept ένα vision όχημα που θα παρουσιαστεί στο online παιχνίδι Fortnite αλλά μας δίνει ιδέες για το σχεδιαστικό μέλλον της φίρμας.

    16:30 05/11

    Απίστευτο περιστατικό: Οδηγός Tesla μπήκε ανάποδα σε πίστα αγώνων για να φορτίσει

    Αν και θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί πολύ χειρότερα έγινε μόνο viral ένα περιστατικό στο οποίο οδηγός Tesla μπήκε ανάποδα σε πίστα την ώρα που είχε αρχίσει αγώνας μοτοσυκλετών.

    15:00 05/11

    Ποια είναι τα τρία σημαντικά μοντέλα για την Audi που έρχονται το 2026

    Η Audi εγκαταλείπει το πλήρως ηλεκτρικό πλάνο και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τρία νέα σημαντικά μοντέλα SUV μέσα στο 2026, που θα διαθέτουν μεταξύ άλλων και θερμικές εκδόσεις.

    13:30 05/11

    Ο αυτοκινητόδρομος της Ελλάδας με τα πιο φωτεινά τούνελ

    Ολοκληρώθηκε το έργο αναβάθμισης του φωτισμού των τούνελ της Ολυμπίας Οδού και πλέον το σύνολο του αυτοκινητόδρομου φωτίζεται από LED μειώνοντας κατανάλωση.

    12:00 05/11

    Γιατί σύντομα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι φθηνότερα

    Κάποιοι κάνουν λόγο για "φούσκα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων", όμως τα δεδομένα δείχνουν κάτι τελείως διαφορετικό: την μετάβασή τους σε πολύ πιο λογικές τιμές.