Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 19-Μαϊ-2024 09:39

    Μεγάλος όμιλος θα συνεχίσει να κατασκευάζει SUV με θερμικούς κινητήρες

    Μεγάλος όμιλος θα συνεχίσει να κατασκευάζει SUV με θερμικούς κινητήρες
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η Jaguar Land Rover θα συνεχίσει να κατασκευάζει SUV με κινητήρες εσωτερικής καύσης, παράλληλα με τη νέα γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, ώστε να εξομαλυνθεί η μετάβαση στα EV, σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας.

    Επί του παρόντος, η JLR ανακαινίζει το εργοστάσιό της στο Halewood, στη βορειοδυτική Αγγλία, έτσι ώστε να ξεκινήσει από το 2025 να κατασκευάζει εκεί αυτοκίνητα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα EMA, η οποία προοριζεται μόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η πλατφόρμα αυτή θα υποστηρίζει τα μικρότερα μοντέλα των Range Rover, Discovery και Defender.

    Ωστόσο οι εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες των μοντέλων Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport, θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται στην ίδια γραμμή τελικής συναρμολόγησης στο Halewood "για περιορισμένο χρονικό διάστημα", όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Adrian Mardell, κατά την εκδήλωση παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας στις 10 Μαΐου.

    H ζήτηση για plug-in θα συνεχιστεί

    Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προβλέπουν παράταση της ζήτησης για plug-in υβριδικά μοντέλα, καθώς οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιβραδύνονται. Τόσο το Evoque όσο και το Discovery Sport διατίθενται ως plug-in υβριδικά. Το Range Rover Electric, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της μάρκας, είναι ήδη διαθέσιμο για προπαραγγελίες στη Μ. Βρετανία.

    Η JLR κατέγραψε κέρδη ρεκόρ για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, ύψους 763 εκατομμυρίων ευρώ προ φόρων. Η εταιρεία σημείωσε επίσης τα μεγαλύτερα ετήσια κέρδη για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, από το 2015, στα 2,57 δισεκατομμύρια ευρώ προ φόρων, με έσοδα ρεκόρ 33,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    To Defender πρώτο σε πωλήσεις

    Αιχμή του δώρατος στις πωλήσεις είναι το Defender, με 114.646 μονάδες για το οικονομικό έτος που πέρασε, μια αύξηση 53% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Το Range Rover ήταν το νούμερο 2 σε πωλήσεις, ακολουθούμενο από το Range Rover Sport.

    Εστίαση σε μικρότερα μοντέλα

    Τα νέα μοντέλα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα EMA, θα επαναφέρουν την εστίαση της Land Rover στα μικρότερα SUV, με το πρώτο μοντέλο να αναμένεται να έρθει στην αγορά στα τέλη του 2025, όπως δήλωσε ο Mardell. Το πρώτο αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιήσει το νέο πάτωμα, θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό που θα αντικαταστήσει το μεσαίο Velar, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η JLR δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για το μοντέλο αυτό.

    Η JLR μπορεί να κατασκευάσει τόσο ηλεκτρικά μοντέλα όσο και μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στο εργοστάσιο του Halewood, δήλωσε ο Mardell, καθώς η ίδια γραμμή τελικής συναρμολόγησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα δύο συστήματα κίνησης.

    Πρωτότυπα που χρησιμοποιούν το πάτωμα EMA υποβάλλονται ήδη σε δοκιμές στον Αρκτικό Κύκλο, όπως δήλωσε η εταιρεία. Τα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν πρισματικές κυψέλες μπαταριών που θα προμηθεύει η Agratas, θυγατρική της μητρικής εταιρείας της JLR, της Tata, και θα έχουν αυτονομία έως 724 χιλιόμετρα.

    Οι μπαταρίες θα επιτρέπουν επίσης ταχύτερη φόρτιση, προσθέτοντας 322 χιλιόμετρα σε μόλις 15 λεπτά. Η JLR είχε δηλώσει το 2021 ότι θα λανσάρει έξι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Land Rover μέχρι το 2026, αλλά πλέον έχει μειώσει τον αριθμό αυτό σε τέσσερα.

    Πηγή: topgeargreece.gr

     

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    17:12 05/09

    Η Tesla ξεκίνησε την χρήση πλήρους αυτόνομης οδήγησης στην Ευρώπη

    Η πλήρης αυτόνομη οδήγηση της Tesla (FSD) έφτασε στην Ευρώπη. Δείτε πώς και πού χρησιμοποιείται ήδη το Unsupervised FSD χωρίς επίβλεψη οδηγού.

    15:30 05/09

    Αιφνιδιαστική έξοδος της Porsche από τον δείκτη DAX στο χρηματιστήριο της Γερμανίας

    Σάλο προκάλεσε στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές η είδηση πως η Porsche AG αποχωρεί από τον δείκτη DAX, ο οποίος απαρτίζεται από τις 40 κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες της Γερμανίας.

    14:30 05/09

    Επίσημο: Νέα BMW iX3, το πιο σημαντικό αυτοκίνητο της φίρμας τις τελευταίες δεκαετίες-δείτε τι την κάνει ξεχωριστή

    Η iX3, το πρώτο δείγμα γραφής της Neue Klasse της BMW, παρουσιάστηκε επίσημα και υπόσχεται απόδοση, ταχύτατη φόρτιση και μοναδική ψηφιακή εμπειρία βασισμένη στο νέο λειτουργικό BMW Operating System...

    11:20 05/09

    Toyota: Μεγάλη επένδυση στην Ευρώπη-Πού φτιάχνει εργοστάσιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

    Η Toyota συμπληρώνει την σημαντική παρουσία της στην Ευρώπη με ένα νέο εργοστάσιο το οποίο ανακοίνωσε πως θα φτιάξει και θα αφορά τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

    11:00 05/09

    Στην Ελλάδα η μοναδική BMW M4 CS Edition VR46: Πού θα την δείτε

    Με αφορμή τα 46α γενέθλια του Valentino Rossi ήρθε στην Αθήνα η ειδική έκδοση της BMW M4 CS Edition VR46 που εξελίχθηκε από κοινού με τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

    18:30 04/09

    Opel Corsa GSE Vsion Gran Turismo: Η απάντηση των Γερμανών στο Renault 5 Turbo 3E

    Το πρώτο Corsa που οδηγείται και σε πίστα και σε PlayStation, το ηλεκτρικό Corsa GSE Vision GT των 800 ίππων θα μπορείς να το οδηγήσεις στο Gran Turismo 7 από το φθινόπωρο του 2025.

    17:00 04/09

    BYD Seal 6 DM-i: To πρώτο υβριδικό μοντέλο Touring της φίρμας στην Ευρώπη

    Η BYD παρουσίασε τις νέες προτάσεις της στα μεσαία οικογενειακά μοντέλα που φέρουν υβριδική τεχνολογία Super DM Hybrid σε δύο εκδοχές αμαξωμάτων: Sedan και Touring.

    15:30 04/09

    Επίσημο: Έρχεται VW ID. Polo και ID. Polo GTI

    H Volkswagen εναρμονίζει τα ονόματα των νέων μικρών της μοντέλων με την εποχή και το VW ID. 2all γίνεται ID. Polo που θα διαθέτει και έκδοση GTI.

    13:30 04/09

    Δείτε τι έκανε ο Shaquille O'Neal για να χωρέσει στην Corvette Z06 που αγόρασε

    Τα σπορ αυτοκίνητα δεν σχεδιάζονται για σωματότυπους σαν του Shaquille O'Neal, όμως όταν οι επιθυμίες συνοδεύονται από το κατάλληλο budget, όλα μπορούν να γίνουν.

    12:00 04/09

    Ποια εταιρεία αυτοκινήτου τριπλασίασε το μετοχικό της κεφάλαιο μέσα στο 2025

    Με αύξηση στις πωλήσεις, πολλαπλές επενδύσεις και διεύρυνση της αγοράς στην οποία απευθύνεται κινεζική φίρμα έχει καταφέρει μέσα στο 2025 να κάνει δύο φορές αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    10:30 04/09

    Το νέο εντυπωσιακό coupe της Audi είναι έτοιμο για παραγωγή-όλα τα στοιχεία

    Μπορεί η εποχή των TT και R8 να έχει τελειώσει, όμως η Audi επιστρέφει στα σπορ coupe με το Concept C, που δεν είναι απλά ένα πρωτότυπο, αλλά το πρώτο βήμα σε μια νέα εποχή για τη γερμανική φίρμα.

    19:00 03/09

    Ποια μεγάλη φίρμα ετοιμάζει γραμμή παραγωγής για αυτοκίνητα υδρογόνου

    Για το 2028 προορίζεται το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με καύσιμο υδρογόνο καθώς μια από τις εταιρείες που ασχολούνται πολύ ενεργά ξεκίνησε να φτιάχνει την γραμμή παραγωγής.

    17:05 03/09

    Οι εταιρείες που συμμετέχουν στην Έκθεση Αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη 2025

    Η καρδιά της αυτοκίνησης στην Ελλάδα χτυπά αυτή την περίοδο στην Θεσσαλονίκη όπου στα πλαίσια της 89ης ΔΕΘ διοργανώνεται από τις 6-14 Σεπτεμβρίου και έκθεση αυτοκινήτου με αθρόες συμμετοχές πολλών...

    15:30 03/09

    Αυτό είναι το πρώτο video από το hypercar Chaos του Σπύρου Πανόπουλου

    Ο Σπύρος Πανόπουλος έδειξε για πρώτη φορά το SPA Chaos με video που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογιαριασμό. Ετοιμάζεται το ελληνικό Hypercar.

    14:00 03/09

    Αυτά είναι τα απίθανα πρωτότυπα Mini JCW με την υπογραφή της Deus Ex Machina

    Με αυτές τις δύο εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές, η Mini δείχνει ότι ξέρει να συνδυάζει σπορ παράδοση, μοντέρνα αισθητική και τολμηρή φαντασία, είτε σε ηλεκτρικό είτε σε θερμικό σύστημα κίνησης.

    12:00 03/09

    Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO στον χώρο του αυτοκινήτου-δείτε τις αποδοχές τους

    Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.