Δευτέρα, 06-Μαϊ-2024 10:53
Alfa Romeo Tonale με όφελος έως και 3.200 ευρώ
Προσφέροντας όφελος για τον πελάτη που αγγίζει τις 3.200 ευρώ, η Alfa Romeo κάνει την Tonale πιο ελκυστική από ποτέ. Η εισαγωγική τιμή είναι πλέον οι 39.500 ευρώ για την έκδοση Hybrid 130 HP στο επίπεδο εξοπλισμού Sprint, ενώ με μόλις €1.000 παραπάνω (από €40.500) διατίθεται η έκδοση Hybrid 160 HP.
Στην τελευταία, τα παστέλ και τα μεταλλικά χρώματα -πλην του πράσινου- έχουν μηδενική χρέωση. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με 4 χρόνια εγγύηση ή 160.000 km για τα μηχανικά μέρη, ενώ προσφέρεται και οδική βοήθεια επίσης για τέσσερα χρόνια.
Αντίστοιχα, η λιανική τιμή για την Plug-in Hybrid Q4 έκδοση των 280 HP στο επίπεδο εξοπλισμού Sprint ξεκινάει από τις 49.635 ευρώ. Να σημειωθεί πως η Tonale PHEV Q4 Sprint ως εταιρικό αυτοκίνητο δεν επιβαρύνει με φόρο εκείνον που τη χρησιμοποιεί, καθότι έχει Λιανική Τιμή Προ Φόρων κάτω από τις €40.000 και εκπομπές CO2 κάτω από 50 g/km.
Επιπλέον, όλες οι Tonale PHEV Q4 έχουν ενισχυμένους συντελεστές φορολογικών αποσβέσεων και οι δαπάνες μίσθωσής τους εκπίπτουν προσαυξημένες από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.
Ο βασικός εξοπλισμός είναι παραπάνω από πλούσιος αφού μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3" και οθόνη infotainment 10,25" με πλοήγηση, εμπρός-πίσω αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη στο κάθισμα του οδηγού, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό με αισθητήρα ποιότητας αέρα, βάση ασύρματης φόρτισης κινητού, ενεργό cruise control, Apple CarPlay/Android Auto και πεντάλ αλουμινίου.
Για την εξωτερική εμφάνιση τα πιο χαρακτηριστικά σημεία είναι το γυαλιστερό μαύρο body kit, οι ζάντες αλουμινίου 18"και οι ενεργοί 3+3 Full LED Matrix προβολείς. Οι τελευταίοι όχι μόνο έχουν εξαιρετική απόδοση αλλά παράλληλα υπογράφουν και την ταυτότητα του εντυπωσιακού αμαξώματος που έχει σχεδιάσει ο Αλέξανδρος Λιώκης.
Το επίπεδο εξοπλισμού Veloce προσθέτει δερμάτινα καθίσματα εκ των οποίων τα εμπρός είναι ηλεκτρικά, θερμαινόμενα και αεριζόμενα, θερμαινόμενο τιμόνι, ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, κόκκινες δαγκάνες για τα φρένα της Brembo, αλουμινένια paddles στο τιμόνι για τις χειροκίνητες αλλαγές ταχυτήτων, φιμέ πίσω τζάμια και ζάντες αλουμινίου 19".
Στην πανίσχυρη Tonale Plug-in Hybrid Q4 ένας τούρμπο κινητήρας βενζίνης με ήπιο υβριδικό σύστημα και ισχύ 180 HP κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων, ενώ ένας ηλεκτρικός με 122 HP τους πίσω.
Εξασφαλίζοντας μέγιστη συνδυαστική ισχύ 280 HP και 0-100 km/h σε μόλις 6,2", το υβριδικό σύστημα ταιριάζει τέλεια στα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία έως 69 km σε μικτή χρήση και έως 82 km σε αστικό πεδίο.
Το υβριδικό σύστημα των εκδόσεων με 130 και 160 HP περιλαμβάνει κινητήρα βενζίνης και 48V ηλεκτρικό κύκλωμα με ηλεκτροκινητήρα 20 HP, ο οποίος είναι προσαρμοσμένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τις 7 σχέσεις.
Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δίνει δυνατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση υπό χαμηλές απαιτήσεις φορτίου, κάτι που μειώνει δραστικά την κατανάλωση βενζίνης. Στην έκδοση των 160 HP μάλιστα, την κορυφαία τεχνολογία συμπληρώνει το τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας (VGT).
Να σημειωθεί πως η μπαταρία υψηλής τάσης στις Tonale PHEV καλύπτεται για 8 χρόνια και ότι μέσω του ψηφιακού πιστοποιητικού NFT (Non-Fungible Token) το ιστορικό χρήσης και συντήρησης του αυτοκινήτου -όπως και σε κάθε Alfa Romeo- καταγράφεται με πλήρως αδιάβλητο τρόπο, θωρακίζοντας την μεταπωλητική αξία του.
Διαβάστε περισσότερα στο topgeargreece.gr
Η επιστροφή ενέργειας στο δίκτυο διασφαλίζει καλύτερη διαχείριση αυτής, μεγαλύτερη οικονομία και ρεύμα για όλους και όχι μόνο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Η λίστα με τους πιο επικίνδυνους οδηγούς της Ευρώπης περιλαμβάνει αρκετές εκπλήξεις καθώς η εικόνα που έχουμε είναι διαφορετική για κάποιες χώρες.
Ζευγάρι αποφάσισε να ικανοποιήσει τις ακατάσχετες ορέξεις του χωρίς να νοιάζεται για το ότι βρισκόταν σε αυτοκίνητο που πήγαινε με 145 χλμ./ώρα. Τελικά συνελήφθησαν.
Αν ψάχνεις για ένα οικογενειακό αυτοκίνητο που να διακρίνεται σε όλους τους τομείς που ενδιαφέρουν μια οικογένεια, τότε έχεις μπροστά σου μια από τις κορυφαίες επιλογές.
Δύο κορυφαία στελέχη της Tesla, που βρίσκονταν πίσω από τα Cybertruck και Model Y εγκατέλειψαν την εταιρεία, η οποία δείχνει να στρέφει την προσοχή της στην τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική.
Εδώ και λίγο καιρό, η Pagani εισήλθε στον χώρο των πολυτελών κατοικιών, με τις Pagani Residences στο Μαϊάμι. Μάλιστα όποιον αγοράσει ένα από τα δύο ρετιρέ, τον περιμένει ένα μοναδικό δώρο.
Ένα από τα πιο φημισμένα SUV Crossovers με ξεχωριστό χαρακτήρα και εμφάνιση διατίθεται τώρα με έκπτωση αλλά κυρίως ετοιμοπαράδοτο.
Η βρετανική Allotrope Energy παρουσιάζει τους υπερπυκνωτές Lignavolt, μια βιώσιμη λύση που υπόσχεται εντυπωσιακή απόδοση και φιλοδοξεί να αλλάξει το τοπίο στα μελλοντικά υβριδικά οχήματα.
Επιτέλους, μετά από περίπου έναν χρόνο, η pickup εκδοχή του Land Rover Defender 130 είναι έτοιμη να βγει στους δρόμους και μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στην Heritage και την Urban Edition.
56χρονος οδηγός έκανε μια αδιανόητη κίνηση στην Αττική Οδό και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει το δίπλωμά του για 395 μέρες.
Το Ford Signature 2.0 υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που αγοράζουμε αυτοκίνητα, κάνοντας την εμπειρία αγοράς χαλαρή και ευέλικτη, με προσωπική εξυπηρέτηση, συνδυασμό ψηφιακών και φυσικών υπηρεσιών και...
Ο Lando Norris πήρε μια νίκη που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στον φετινό τίτλο, αλλά ο Max Verstappen κατάφερε να δώσει μια ακόμη αξέχαστη παράσταση στο κοινό της F1.
Το 2017, εννέα μαθητευόμενοι της Porsche μετέτρεψαν μια Porsche 718 Boxster S σε αυτοκίνητο ειδικών αποστολών για την φίρμας.
Το συγκεκριμένο ΤΤ δεν είναι αυτό που φαίνεται, καθώς αποτελεί το μοναδικό δείγμα γραφής ενός project που περιελάμβανε τα μηχανικά μέρη ενός RS4 σε περιτύλιγμα ενός σπορ αμαξώματος.
Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών, η μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει απαραίτητα και μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο, στοιχείο που απαντά στο διαχρονικό ερώτημα περί καλύτερου οδηγού.
Η ομάδα του WEC απο το Maranello εξακολουθεί να είναι πιο επιτυχημένη από εκείνη της F1 καθώς ολοκλήρωσε το 2025 με τίτλο σε κατασκευαστές και οδηγούς.