Συνεχης ενημερωση

    Κυριακή, 05-Μαϊ-2024 10:30

    Πόσο μειώθηκαν τα κέρδη του ομίλου VW το 1ο τρίμηνο του 2024

    Πόσο μειώθηκαν τα κέρδη του ομίλου VW το 1ο τρίμηνο του 2024
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Ο όμιλος Volkswagen παρουσίασε συρρίκνωση κερδοφορίας κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του έτους, δήλωσε ο Arno Antlitz, οικονομικός διευθυντής της VW. Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την πτώση σε δύο βασικούς παράγοντες: στη μείωση των πωλήσεων και στην αύξηση του κόστους παραγωγής.

    Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί παραδοσιακοί κατασκευαστές οχημάτων στην Ευρώπη και έχει σύνθετες αιτίες και όχι μόνο τον αυξημένο ανταγωνισμό από την Κίνα όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν.

    Ειδικότερα, τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) ανήλθαν στα 4,6 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Antlitz υπάρχουν κάποια πρώτα σημάδια ανάκαμψης που ίσως βελτιώσουν την εικόνα στο δεύτερο τρίμηνο.

    Η Porsche ανακοίνωσε μείωση του λειτουργικού της κέρδους κατά 14,8% για το τρίμηνο λόγω των υψηλότερων επενδύσεων ανανέωσης μοντέλων και της χαμηλότερης ζήτησης για premium αυτοκίνητα στην Κίνα.

    Τα κέρδη του ομίλου συρρικνώθηκαν επίσης λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις Audi και Porsche που κρατήθηκαν στα λιμάνια των ΗΠΑ λόγω τελωνειακού προβλήματος. Η Audi επλήγη κυρίως από τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των μοντέλων της με 6κύλινδρους και 8κύλινδρους κινητήρες.

    Porsche Cayenne GTS 2024

    Ωστόσο, οι παραγγελίες για τα πλήρως ηλεκτρικά της μοντέλα υπερδιπλασιάστηκαν στο 3μηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Σε δηλώσεις τους, στελέχη του ομίλου παραμένουν αισιόδοξα για το τρέχον έτος εμμένοντας στον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε αύξηση πωλήσεων 5% και περιθώρια λειτουργικού κέρδους μεταξύ 7-7,5% κατά το κλείσιμο της χρονιάς που διανύουμε.

    Μένει να επιβεβαιωθούν στην πράξη, καθώς αυτή την περίοδο υπάρχουν σε εξέλιξη 30 project νέων μοντέλων για τις Porsche, Bentley, Audi, VW, Skoda και SEAT-CUPRA.

    Από την άλλη, ο όμιλος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τον στόχο του για διατήρηση των μεριδίων αγοράς στην Κίνα μέχρι το τέλος της δεκαετίας ποντάροντας σε ένα σχέδιο μεγάλων επενδύσεων για τη στήριξη των πωλήσεων που βάλλονται σφόδρα από τον πόλεμο τιμών που έχουν εξαπολύσει οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες μέσω των εξηλεκτρισμένων μοντέλων τους.

    Διαβάστε περισσότερα στο topgeargreece.gr

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    18:00 11/02

    Νέο BYD Atto 3 EVO με σημαντικές αλλαγές-στοιχεία και εικόνες

    Η BYD φέρνει το ανανεωμένο ATTO 3 EVO στην Ευρώπη με μεγαλύτερη μπαταρία, περισσότερη ισχύ, ταχύτερη φόρτιση και αυξημένους χώρους, σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

    16:30 11/02

    Πόσο κέρδος αφήνει στην εταιρεία κάθε Ferrari που πωλείται

    Η Ferrari διατηρεί τον τίτλο της πιο κερδοφόρας εταιρείας αυτοκινήτων με ποσό που ζαλίζει όσον αφορά το κέρδος που αφήνει κάθε αυτοκίνητο που πωλείται.

    15:00 11/02

    Αυτά είναι τα SUV που παρέλαβε το Λιμενικό Σώμα-Πόσο κόστισαν

    Το Λιμενικό Σώμα εκσυγχρονίζει τον στόλο των αυτοκινήτων του καθώς παρέλαβε 138 νέα SUV που τίθενται άμεσα σε υπηρεσιακή χρήση.

    13:30 11/02

    Έρχονται προσωποποιημένες πινακίδες στην Ελλάδα-Τι θα μπορούν να γράφουν

    Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας οδηγός θα μπορεί να έχει προσωποποιημένη πινακίδα. Τι θα μπορεί να γράψει, πόσο θα πληρώνει και που θα πηγαίνουν τα έσοδα αυτά;

    12:00 11/02

    Επίσημο: Αυτή είναι η νέα εξακύλινδρη Mercedes-AMG GLC 53

    H Mercedes αποχαιρετά τους τετρακύλινδρους κινητήρες και εφοδιάζει το νέο μεγάλο SUV επιδόσεων της, την Mercedes-AMG GLC 53 με έναν τρίλιτρο εξακύλινδρο.

    10:30 11/02

    F1 2026: Η McLaren MCL40 είναι το μονοθέσιο των πρωταθλητών

    Η McLaren MCL40 έχει το δύσκολο έργο να υπερασπιστεί δύο τίτλους στην Formula 1 του 2026 όπου όλα έχουν αλλάξει. Το papaya των πρωταθλητών πάντως δεν αλλάζει.

    18:00 10/02

    Αυτά είναι τα SMS της απάτης με οφειλές στην Αττική Οδό-Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

    Τον "κώδωνα" του κινδύνου εξαπάτησης από κακόβουλο λογισμικό "κρούει" με ανακοίνωση της η Αττική Οδός, προειδοποιώντας τους συνδρομητές e-PASS να αγνοούν SMS περί δήθεν "οφειλών".

    17:05 10/02

    Opel SUV: Πώς κατάφερε να έχει την πιο ολοκληρωμένη γκάμα και τι κάνει καλύτερα

    Θέλεις να πάρεις SUV και δεν εντυπωσιάζεσαι εύκολα; H Opel κατάφερε -χωρίς να τραβήξει την προσοχή- να έχει μία από τις πιο ολοκληρωμένες γκάμες SUV. Πώς το κατάφερε;

    16:30 10/02

    Οι δύο κόμβοι που θα αλλάξουν την Αθήνα και θα μειώσουν το κυκλοφοριακό

    Μια καταγραφή των κινήσεων και των έργων στα οποία θα προχωρήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έκανε ο Υπουργός, Χρίστος Δήμας με άρθρο του.

    13:30 10/02

    BYD Sealion 5 DM-i: Οδηγούμε στην Ελλάδα το οικογενειακό SUV με 1.000 χλμ. αυτονομίας

    Με τον αέρα της πρωτιάς στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα η BYD ξεκινάει το 2026 με το BYD Sealion 5 DM-i ένα οικογενειακό plug-in SUV με ελκυστική τιμή.

    12:00 10/02

    H πρώτη ηλεκτρική Ferrari Luce έχει απίστευτο εσωτερικό (εικόνες, video)

    H Luce δεν μοιάζει με καμία σύγχρονη Ferrari. Αντλεί έμπνευση από το παρελθόν και το εσωτερικό της είναι σχεδιασμένο με φιλοσοφία Apple, έχοντας την υπογραφή του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από τον...

    10:30 10/02

    Faraday Future: Τα αυτοκίνητα καθυστερούν οπότε παρουσίασε ανθρωποειδή ρομπότ

    Η Faraday Future ακολουθεί την Tesla στην τεχνολογία ρομπότ παρουσιάζοντας τρία μοντέλα, που υπόσχονται να αλλάξουν την καθημερινότητα, από ξενοδοχεία και καταστήματα μέχρι ασφάλεια και εκπαίδευση.

    19:00 09/02

    Ποιες εφαρμογές Android Auto και CarPlay καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία

    Χρησιμοποιείς Android Auto ή Apple CarPlay και βλέπεις την μπαταρία του κινητού να αδειάζει; Δες ποιες εφαρμογές εκτός από την πλοήγηση καταναλώνουν πολύ περισσότερη ενέργεια απ' όσο φαντάζεσαι.

    17:40 09/02

    Ευρώπη: Πότε θα κυκλοφορούν 85% ηλεκτρικά αυτοκίνητα-Τι προβλέπει νέα μελέτη

    Η εποχή που γύρω μας τα περισσότερα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά και δεν θα ρυπαίνουν το περιβάλλον πλησιάσει και νέα έρευνα την τοποθετεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

    12:00 09/02

    CATL: Νέα μπαταρία με διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από το ίδιο το αυτοκίνητο (video)

    Ο κορυφαίος κατασκευαστής μπαταριών, αναφέρει ότι οι νέες μπαταρίες 5C θα διατηρούν το 80% της χωρητικότητάς τους ακόμη και μετά από χιλιάδες κύκλους ταχυφόρτισης, ξεπερνώντας σε διάρκεια ζωής το ίδιο...

    10:30 09/02

    Η McLaren γιορτάζει 10 τίτλους στην F1 με μια συλλεκτική Artura Spider

    Η McLaren γιορτάζει τη 10η νίκη της στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 με ένα ξεχωριστό μοντέλο, την περιορισμένης έκδοσης Artura Spider MCL39 Champion Edition.