Τρίτη, 23-Απρ-2024 11:23
Smart: Θα παρουσιάσει νέο μοντέλο στο Πεκίνο-οι πρώτες πληροφορίες

Αυτό που τελικά φαίνεται να επιφυλάσσει το μέλλον για την Smart, δεν είναι μόνο η διεύρυνση της γκάμας των μοντέλων της, αλλά και των διαστάσεών τους.
Η εταιρεία που έχτισε το όνομά της πάνω στο λιλιπούτειο Fortwo, ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο της μοντέλο στη μεσαία κατηγορία. Που φυσικά θα είναι ηλεκτρικό και θα έχει αμάξωμα SUV. Καμία έκπληξη ως προς τα δύο τελευταία χαρακτηριστικά.
Τα αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου που θα ονομάζεται #5 βρισκόμενο σε συνάρτηση με τη νέα πολιτική της εταιρείας, θα γίνουν στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, που ανοίγει τις πύλες της στις 25/4. Αν και θα παρουσιαστεί υπό μορφή πρωτότυπου, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα κυκλοφορήσει στην Κίνα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα έρθει στην Ευρώπη από το 2025.
Το μήκος του είναι 4,6 μέτρα και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, θα αποτελεί το μεγαλύτερο μοντέλο της Smart, της οποίας η γκάμα περιλαμβάνει ακόμα τα SUV #1 και #3. Πάντως η Smart, φέρεται να αναζητά συνεργάτες για την εξέλιξη ενός διαδόχου του μοντέλου ForTwo.
Ο Dirk Adelmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Smart Europe, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι το νέο μεσαίο SUV θα είναι το πιο ευέλικτο μοντέλο της μάρκας, με στόχο να αποτελέσει το κύριο όχημα για οικογένειες. Θα σηματοδοτήσει επίσης μια νέα σχεδιαστική γλώσσα.
"Νομίζω ότι το #5 Concept είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ερμηνεία της κατηγορίας στην οποία ανήκει, όχι μόνο από προϊοντικής πλευράς, αλλά και από πλευράς σχεδιασμού, καθώς εγκαταλείπουμε τις καμπύλες που χαρακτήριζαν τα προηγούμενα μοντέλα της Smart, πηγαίνοντας σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση", δήλωσε ο Adelmann.
Στην έκδοση παραγωγής του το #5 θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία από το #1 και το #3, επειδή προορίζεται ως κύριο όχημα για τους αγοραστές στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, δήλωσε ο Adelmann. Στην αγορά της Γερμανίας, το #1 αποτελεί κυρίως το δεύτερο ή το τρίτο αυτοκίνητο ενός νοικοκυριού.
Είναι πιθανό να βασίζεται στην αρχιτεκτονική SEA της Geely, η οποία υποστηρίζει μια σειρά μοντέλων από μάρκες όπως η Volvo, η Polestar, καθώς και τα μικρότερα Smart. Θυμίζουμε πως τα #1 και #3 έχουν αυτονομία περίπου 400 με 440 km, από μια μπαταρία 66 kWh σύνθεσης νικελίου μαγγανίου κοβαλτίου (NMC).
Πηγή: topgeargreece.gr
Η πλήρης αυτόνομη οδήγηση της Tesla (FSD) έφτασε στην Ευρώπη. Δείτε πώς και πού χρησιμοποιείται ήδη το Unsupervised FSD χωρίς επίβλεψη οδηγού.
Σάλο προκάλεσε στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές η είδηση πως η Porsche AG αποχωρεί από τον δείκτη DAX, ο οποίος απαρτίζεται από τις 40 κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες της Γερμανίας.
Η iX3, το πρώτο δείγμα γραφής της Neue Klasse της BMW, παρουσιάστηκε επίσημα και υπόσχεται απόδοση, ταχύτατη φόρτιση και μοναδική ψηφιακή εμπειρία βασισμένη στο νέο λειτουργικό BMW Operating System...
Η Toyota συμπληρώνει την σημαντική παρουσία της στην Ευρώπη με ένα νέο εργοστάσιο το οποίο ανακοίνωσε πως θα φτιάξει και θα αφορά τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.
Με αφορμή τα 46α γενέθλια του Valentino Rossi ήρθε στην Αθήνα η ειδική έκδοση της BMW M4 CS Edition VR46 που εξελίχθηκε από κοινού με τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Το πρώτο Corsa που οδηγείται και σε πίστα και σε PlayStation, το ηλεκτρικό Corsa GSE Vision GT των 800 ίππων θα μπορείς να το οδηγήσεις στο Gran Turismo 7 από το φθινόπωρο του 2025.
Η BYD παρουσίασε τις νέες προτάσεις της στα μεσαία οικογενειακά μοντέλα που φέρουν υβριδική τεχνολογία Super DM Hybrid σε δύο εκδοχές αμαξωμάτων: Sedan και Touring.
H Volkswagen εναρμονίζει τα ονόματα των νέων μικρών της μοντέλων με την εποχή και το VW ID. 2all γίνεται ID. Polo που θα διαθέτει και έκδοση GTI.
Τα σπορ αυτοκίνητα δεν σχεδιάζονται για σωματότυπους σαν του Shaquille O'Neal, όμως όταν οι επιθυμίες συνοδεύονται από το κατάλληλο budget, όλα μπορούν να γίνουν.
Με αύξηση στις πωλήσεις, πολλαπλές επενδύσεις και διεύρυνση της αγοράς στην οποία απευθύνεται κινεζική φίρμα έχει καταφέρει μέσα στο 2025 να κάνει δύο φορές αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Μπορεί η εποχή των TT και R8 να έχει τελειώσει, όμως η Audi επιστρέφει στα σπορ coupe με το Concept C, που δεν είναι απλά ένα πρωτότυπο, αλλά το πρώτο βήμα σε μια νέα εποχή για τη γερμανική φίρμα.
Για το 2028 προορίζεται το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με καύσιμο υδρογόνο καθώς μια από τις εταιρείες που ασχολούνται πολύ ενεργά ξεκίνησε να φτιάχνει την γραμμή παραγωγής.
Η καρδιά της αυτοκίνησης στην Ελλάδα χτυπά αυτή την περίοδο στην Θεσσαλονίκη όπου στα πλαίσια της 89ης ΔΕΘ διοργανώνεται από τις 6-14 Σεπτεμβρίου και έκθεση αυτοκινήτου με αθρόες συμμετοχές πολλών...
Ο Σπύρος Πανόπουλος έδειξε για πρώτη φορά το SPA Chaos με video που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογιαριασμό. Ετοιμάζεται το ελληνικό Hypercar.
Με αυτές τις δύο εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές, η Mini δείχνει ότι ξέρει να συνδυάζει σπορ παράδοση, μοντέρνα αισθητική και τολμηρή φαντασία, είτε σε ηλεκτρικό είτε σε θερμικό σύστημα κίνησης.
Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.