Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 08-Απρ-2024 18:20

    Τέλος για το Smart ForTwo - αναζητείται στρατηγικός επενδυτής για τον αντικαταστάτη του

    Τέλος για το Smart ForTwo - αναζητείται στρατηγικός επενδυτής για τον αντικαταστάτη του
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Η Smart αναζητά συνεργάτες για την ανάπτυξη και κατασκευή ενός διαδόχου του εμβληματικού διθέσιου αυτοκινήτου πόλης ForTwo, δήλωσε στέλεχος της εταιρείας.

    Η παραγωγή της 3ης γενιάς ForTwo τερματίστηκε στις 28 Μαρτίου σε ένα πρώην εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Hambach της Γαλλίας, το οποίο τώρα ανήκει στη βρετανική εταιρεία κατασκευής SUV Ineos Automotive.

    Η ημερομηνία κυκλοφορίας του διαδόχου του ForTwo, που θα ονομάζεται #2 (Hashtag 2), είναι ακόμη αβέβαιη, ανέφερε ο Dirk Adelmann, διευθύνων σύμβουλος της Smart Europe για να δηλώσει στη συνέχεια: "Πριν από δύο μήνες, αρχίσαμε να εργαζόμαστε πάνω σε μια νέα, ειδική πλατφόρμα που θα στηρίξει ένα μελλοντικό διθέσιο αυτοκίνητο πόλης Smart, αλλά χρειαζόμαστε συνεργάτες για να υλοποιήσουμε αυτό το project”.

    Η Smart εξέτασε τις υπάρχουσες ευμετάβλητες ηλεκτρικές πλατφόρμες που θα μπορούσαν να έχουν προσαρμοστεί αναλόγως για ένα διθέσιο μοντέλο μήκους μεταξύ 2,7 και 2,8 μέτρων και να προσφέρουν υψηλά πρότυπα ασφαλείας και αίσθηση premium, αλλά δεν βρήκε καμία, τόνισε ο Dirk Adelmann: "Θέλουμε να επιμείνουμε σε βαθμολογία τεσσάρων ή πέντε αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης στο Euro NCAP, σε λειτουργίες ADAS όπως στο #1 και #3 μας, να έχουμε μια αξιοπρεπή εμβέλεια", δήλωσε ο Adelmann. "Σίγουρα πρέπει να αναπτύξουμε μια πλατφόρμα, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια ακόμα".

    Διάβασε περισσότερα στο topgeargreece.gr

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    18:00 06/10

    Τέλος η ηλεκτρική Mercedes EQB-γιατί η φίρμα την αποσύρει

    Μετά από μια σύντομη πορεία, η ηλεκτρική EQB αποσύρεται, όμως η Mercedes δεν σκοπεύει να αφήσει για πολύ να υπάρχει κενό στη γκάμα των ηλεκτρικών της.

    16:30 06/10

    Πόσα αυτοκίνητα πρέπει να πουλήσει κάθε εταιρεία για να φτάσει το κέρδος μιας Ferrari

    H Ferrari παραμένει παραδοσιακά η εταιρεία με το μεγαλύτερο κέρδος ανά πώληση, πόσα όμως αυτοκίνητα πρέπει να πουλήσει κάθε εταιρεία για να την πλησιάσει;

    15:00 06/10

    Tesla Model S Plaid vs Xiaomi SU7 Ultra: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των ρεκόρ στην απόλυτη κόντρα

    Ο βασιλιάς της ηλεκτροκίνησης από την Αμερική αντιμετωπίζει έναν από τους νεότερους "ιππότες" αυτής που έρχεται με φρεσκάδα, τεχνολογία και δύναμη.

    13:30 06/10

    Όλα τα σημεία της Αττικής που έχουν τοποθετηθεί οι νέες κάμερες

    Παράλληλα με την έναρξη της εφαρμογής του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ξεκίνησε και η λειτουργία των νέων καμερών για έλεγχο παραβάσεων σε μεγάλες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

    12:06 06/10

    Ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 3.900 ευρώ-κι όμως είναι αλήθεια

    Δεν είναι τυπογραφικό λάθος, ούτε θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή σου. Είναι αλήθεια γιατί υπάρχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα με 4 και 5 χιλιάδες ευρώ.

    10:30 06/10

    Δείτε πόσα χρόνια πέρασαν για να επιστραφεί προκαταβολή για το Tesla Roadster

    Δείτε τι συνέβη όταν ο Marques Brownlee, γνωστός ως MKBHD, ζήτησε πίσω τα 47.000 ευρώ που είχε δώσει πριν από 8 χρόνια στην Tesla, ως προκαταβολή για το Roadster.

    18:30 05/10

    "Χακαρισμένο" Xiaomi SU7 ξεκινάει μόνο του-video που προκαλεί ανησυχία

    Τρόμο έχει προκαλέσει ένα viral video στην Κίνα με ένα Xiaomi SU7 να ξεκινάει μόνο του μπροστά στον ανήμπορο να αντιδράσει ιδιοκτήτη του.

    17:35 05/10

    F1 GP Σιγκαπούρης: Πρωταθλήτρια κατασκευαστών και φέτος η McLaren

    Η McLaren σφράγισε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της στους κατασκευαστές σε ένα Grand Prix Σιγκαπούρης στο οποίο κυριάρχησε ο George Russell με την Mercedes.

    15:00 05/10

    Ποια παιδικά καθίσματα απέτυχαν στα crash test

    Δύο παιδικά καθίσματα δεν κατάφεραν να περάσουν τις δοκιμές ασφαλείας της γερμανικής ADAC, καθώς παρουσίασαν σοβαρές ελλείψεις.

    13:30 05/10

    Ποιον τύπο αυτοκινήτου προτιμούν οι Ευρωπαίοι; Δείτε τι αποκαλύπτει έρευνα

    Νέα έρευνα αποκαλύπτει τι θέλουν πραγματικά από το αυτοκίνητό τους οι οδηγοί στην Ευρώπη και σε αντίθεση με αυτό που ίσως πιστεύεις, υπάρχουν κάποιες μεγάλες αγορές που αντιστέκονται στη γενικότερη...

    12:00 05/10

    Αυτή είναι η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο-επιβλητικές εικόνες

    Οι Κινέζοι εγκαινίασαν την ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο που παράλληλα είναι και η μεγαλύτερη σε ορεινή περιοχή και πρόκειται για ένα θαύμα της μηχανικής.

    10:30 05/10

    Η θρυλική Porsche 904 γίνεται ένα ξεχωριστό restomod με 8κύλινδρο μοτέρ

    Η ολλανδική startup Aerfal Automotive αναβιώνει την κλασική 904 Carrera GTS, με ένα μοντέρνο restomod βασισμένο στην πλατφόρμα της πιο γήινης Porsche 914.

    17:47 04/10

    F1 GP Σιγκαπούρης: Άπιαστη η Mercedes, pole για Russell

    Η Mercedes εκανε μια εύκολη επίδειξη της ταχύτητάς της κυριαρχώντας στις κατατακτήριες δοκιμές του 18ου Grand Prix για την φετινή Formula 1.

    17:00 04/10

    Η απίθανη ιστορία πίσω από τη διάσωση της μοναδικής Corvette του 1983

    Το 1983 κατέχει μια πολύ ξεχωριστή θέση στην διαδρομή της Corvette, καθώς η Chevrolet αποφάσισε την καταστροφή όλων των αυτοκινήτων εκείνη τη χρονιά, εκτός από ένα. Ακολουθεί η ιστορία του.

    15:00 04/10

    Η Dreame έχει ήδη παραγγελίες 2,1 δισ. ευρώ χωρίς να έχει ακόμη αυτοκίνητο

    Η εταιρεία που έχει ανακοινώσει ότι θα φτιάξει ένα ηλεκτρικό hypercar για να χτυπήσει την Bugatti έχει ήδη εξασφαλίσει παραγγελίες 2,1 δισ. ευρώ.

    13:30 04/10

    Παγκόσμια ημέρα ζώων με Rolls-Royce Spectre που είναι αφιερωμένη σε ένα σκύλο

    Πώς μπορεί να συνδεθεί το αγαπημένο κατοικίδιο μιας οικογένειας με μια πανάκριβη Rolls-Royce; Το πρόγραμμα εξατομίκευσης Bespoke της βρετανικής φίρμας έχει την απάντηση.